Εκδηλώσεις μνήμης Σέλτσου, στις Πηγές Άρτας.
Στις εκδηλώσεις οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Γ. Καραϊσκάκη, έχουν κληθεί να παραστούν...
εκπρόσωποι της πολιτείας, τοπικοί φορείς , και άλλοι επίσημοι .
Ο Πανηγυρικός της Ημέρας θα γίνει με ομιλητή από τον δικηγόρο, συγγραφέα , λαογράφο, ποιητή και ιστορικό ερευνητή Κ. Μενέλαο Παπαδημητρίου, με θέμα «ΤΟ ΣΕΛΤΣΟ ΤΟΠΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Η παρουσία όλων μας στις εκδηλώσεις μνήμης του ΄΄ Χαλασμού ΄΄των Σουλιωτών αποτελεί ελάχιστη απόδοση φόρου τιμής Υπόχρεου Έθνους προς τους υπερχιλιοδιακοσίους «Αγνοούμενους» της ιστορίας και της πολιτείας . Οι ήρωες Σουλιώτες υπερασπιστές και πεσόντες στο ιερό θυσιαστήριο του Σέλτσου για της πατρίδας την ελευθερία, προτίμησαν θάνατο ηρώων παρά ζωή σκλάβων. Δεν λιποτάχτησαν και δεν λιποψύχησαν. Παρέμειναν εκεί και υπέστησαν Ολοκαύτωμα , όντας βέβαιοι για τον θάνατο τους.
Οκτώ μόλις αράδες του ιστορικού Πουκεβίλ αρκούν να αποτυπώσουν αυτό που δεν χωράει ιστορικού νους. Οτι στις 23 Απριλίου του 1804 διακόσια πενήντα [250] και πλέον γυναικόπαιδα Σουλιωτών γκρεμιστήκαν στο βάραθρο δίπλα από την μονή καταδιωκόμενα από τους τουρκαλβανούς του Αλί Πασά . Σε μια μέρα ξεκληρίστηκαν τρεις γενιές της φάρας των Μποτσαραίων . Από τους 1.300 Σουλιώτες επέζησαν μόνο 10 [κατ’ άλλους 40] μεταξύ δε αυτών ο 13χρονος Μάρκος Μπότσαρης.