ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:31 Αυγούστου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την μεταφορά νερού από τον Αώο στη λίμνη Παμβώτιδα.

Η απάντηση που δόθηκε σε σχετική ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφορικά με την μεταφορά νερού από τον Αώο στη λίμνη Παμβώτιδα, δυστυχώς αποκαλύπτει πως η απόφαση για τη κατασκευή του έργου και η δημιουργία υδροηλεκτρικών φραγμάτων κατά μήκος των αγωγών μεταφοράς νερού, έχει ήδη δρομολογηθεί και καλύπτεται απλώς πίσω από τη φράση ‘‘βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαβούλευσης’’.

Η λήψη της απόφασης αυτής αποδεικνύεται κα...
ι από το γεγονός ότι το όλο σχήμα έχει εκτιμηθεί ως συμφέρον για αμφότερα τα μέρη (ΔΕΗ και ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.) και ως εκ τούτου έχει υπογραφεί και σχετική συμφωνία.

Φυσικά για τη λήψη της απόφασης αυτής παρακάμφθηκαν και αγνοήθηκαν όλες οι απόψεις των φορέων της περιοχής, των αρμοδίων και των κατοίκων τον περιοχών απ όπου προορίζεται να περνάει ο αγωγός μεταφοράς νερού.

Η κυβέρνηση μέσω του ΥΠΕΚΑ αδυνατεί για ακόμα μία φορά να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταθέτοντας τις ευθύνες της, παραπέμποντας ως απάντηση σε έγγραφα προερχόμενα από άλλους οργανισμούς (ΔΕΗ), οι οποίοι είναι από τους κερδισμένους της υπόθεσης της κατασκευής του έργου.

Στα έγγραφα αυτά γίνεται μία ανάλυση ποσοτικού και όχι ποιοτικού χαρακτήρα προβάλλονται υπερβολικά τα ενεργειακά κέρδη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το οικολογικό και κοινωνικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης. Σε κανένα σημείο δεν αναφέρονται οι απαιτήσεις του οικοσυστήματος ούτε και οι καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν στην τουριστική και πολιτιστική τους ανάπτυξη οι περιοχές κατά μήκος του ποταμού.
 Επίσης, δεν αναφέρονται πουθενά τα έργα για τα οποία έχουν ήδη δοθεί χρήματα για την υλοποίησή τους, όπως ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου του λεκανοπεδίου που έχει ανάλογους στόχους (άρδευση).

Η υλοποίηση αυτού του ‘‘Φαραωνικού’’ έργου κατά τη γνώμη μας όχι μόνο δεν τεκμηριώνεται πειστικά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα στο συνολικό οικοσύστημα και κατά συνέπεια στην περιοχή και τους κατοίκους της.

Θεωρούμε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής , όχι μόνο να αποκαλύψουν τις συνέπειες ενός τέτοιου έργου, αλλά και να εντείνουν την κινητοποίησή τους για τη ματαίωσή του, προβάλλοντας και τις εναλλακτικές λύσεις στα ζητήματα που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο έργο

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα παλέψει με κάθε τρόπο την κατοχύρωση των δημοκρατικών διαδικασιών όλων των συλλογικών οργάνων της περιοχής για την επίλυση των προβλημάτων τους σε αντίθεση με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και στη συνέχεια παραπλανούμε της εσωτερικής τρόικας.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 8/31/2012 06:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την μεταφορά νερού από τον Αώο στη λίμνη Παμβώτιδα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες