ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Αυγούστου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Ολοκληρώθηκε ο αναδασμός του Λίθινου Δήμου Ζίτσας.

Μετά από 17 – περίπου- έτη προσμονής οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Λίθινου του Δήμου Ζίτσας, από σήμερα «επιστρέφουν» στις καλλιέργειές τους.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ολοκλήρωσε τις εργασίες και τις απαιτούμενες διαδικασίες και άρχισε την παράδοση των τίτλων ιδιοκτησίας που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.  Ο Αναδασμός του Λίθινου, εκτείνεται σε έκταση περίπου 800 στρεμμάτων, την...
οποία αποτελούν 150 αγροτεμάχια. Είναι ένα από τα αρδευτικά έργα της Ηπείρου, που είχαν ενταχθεί στο Β΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί. Μετά από προσπάθειες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, η β΄ φάση του έργου εντάχθηκε στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με προϋπολογισμό 1.050.000 ευρώ, ενώ από πόρους της πρώην Ν.Α.Ι. διατέθηκαν επιπλέον 200.000 ευρώ.


Η τελική φάση του αναδασμού έγινε με μηχανήματα της νυν Περιφέρειας Ηπείρου. Η παράδοση των τίτλων γίνεται από υπαλλήλους της Τοπογραφικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και κατά τη σημερινή διαδικασία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. κ. Βασίλης Παπαχρήστου και Μιχάλης Πλιάκος.

Τις ευχαριστίες τους προς τον Περιφερειάρχη εξέφρασαν οι κάτοικοι της Τ. Κ. Λίθινου, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση ο κάμπος.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:

«Αρχίσαμε σήμερα να παραδίνουμε τα αγροτοτεμάχια του αναδασμού του Λίθινου. Έχουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί είναι ο πρώτος αναδασμός που τελειώνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (αρχικά) και της Περιφερειακής στη συνέχεια. Το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ένα δρόμο, τη στήριξη του πρωτογενή τομέα. Αν είχε στηριχθεί όλα αυτά τα χρόνια και είχαν γίνει αυτά που έπρεπε, σήμερα δεν θα μπορούσε κανένας να μας λοιδορεί».

Ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη μνεία στους συντελεστές του έργου, τονίζοντας τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Παπαχρήστου, ο οποίος έδινε καθημερινά το “παρών” στο έργο, τους χειριστές, την Τοπογραφική με την Κτηματική Υπηρεσία, που εργάστηκαν επί μέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ προκειμένου να ολοκληρώσουν τις τοπογραφικές εργασίες, και όλους τους κατοίκους της περιοχής που συνεργάστηκαν άψογα για την ολοκλήρωση των εργασιών. Αν ο καθένας, από τη θέση του, δεν είχε υπερβάλλει εαυτό, δεν θα ήμασταν σε θέση να παραδώσουμε σήμερα τα κτήματα».

Σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στα προβλήματα χρηματοδότησης που υπήρξαν από το γεγονός ότι σε εγγειοβελτιωτικά έργα που είχαν ενταχθεί στο πρώτο ή δεύτερο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, δεν είχε γίνει πρόβλεψη για αναδασμούς.


«Σήμερα – συνέχισε - στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» - που για εμένα κακώς χειρίζεται το Κέντρο και δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα - δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να υπαχθούν αυτά».Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι μετά το Λίθινο η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει την ολοκλήρωση των αναδασμών και σε άλλες περιοχές, όπως Χρυσοβίτσα, Σακελλαρικό, με δικά της μηχανήματα και δικούς της υπαλλήλους.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 8/10/2012 07:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Ολοκληρώθηκε ο αναδασμός του Λίθινου Δήμου Ζίτσας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες