ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Αυγούστου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Γ. Παπαλέξης: " Είναι αυτονόητο ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να «σηκώσει» άλλες περικοπές. "

Ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Γιάννης Παπαλέξης με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ (24 Αυγούστου) μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

"Οι άνθρωποι που υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε πλήρη συνείδηση της κατάστασης, κατανοούμε τις δυσκολίες και συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στη συνολική προσπάθεια για να...
ξεπεραστεί η κρίση, προσαρμόζοντας τις απαιτήσεις μας και τη λειτουργία των ΟΤΑ στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», που οδήγησε στις συγχωνεύσεις Δήμων και Νομικών Προσώπων, το κόστος λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μειώθηκε κατά 70%.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας – περισσότερο απ’ ότι της αναλογεί.

Ήδη την τελευταία τριετία οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 60% και για επενδύσεις κατά 55%.

Είναι φανερό ότι οι περικοπές που έχουν γίνει στην Αυτοδιοίκηση είναι οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και δεν έχουν προηγούμενο.

Επιπλέον οι δαπάνες για τις αμοιβές των αιρετών των ΟΤΑ μετά τις αντίστοιχες μειώσεις που έγιναν «προσγειώθηκαν» κι αυτές σε οριακά επίπεδα και δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν τις κοινωνικές υποχρεώσεις.

Αν οι μειώσεις που εφαρμόστηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εφαρμόζονταν και σε άλλους φορείς της Γενικής και Κεντρικής Κυβέρνησης, η χώρα θα παρουσίαζε πρωτογενή πλεονάσματα και δεν θα χρειαζόταν η εφαρμογή νέων επώδυνων μέτρων.

Είναι αυτονόητο ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να «σηκώσει» άλλες περικοπές.

Η λειτουργία πολλών δήμων και υπηρεσιών καθώς και η μισθοδοσία του προσωπικού καθίσταται πλέον επισφαλής.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνει το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και είναι ο φορέας που διασφαλίζει τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που οι ανάγκες στις τοπικές κοινωνίες αυξάνονται καθημερινά εξαιτίας της βαθιάς κρίσης, οι Δήμοι καλούνται με τις δράσεις και τις παρεμβάσεις τους να στηρίξουν την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και να πετύχουν ταυτόχρονα το στόχο της τοπικής ανάπτυξης.

Η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης γιατί αν καταρρεύσουν οι Δήμοι οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες, αφού μαζί θα καταρρεύσουν και οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες (Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.ά.) και θα διαλυθεί το κοινωνικό δίχτυ προστασίας που έχουν δημιουργήσει οι Δήμοι.

Είναι φανερό ότι οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή είναι άδικη και θα οδηγήσει σε παράλυση του κοινωνικού ιστού.

Οι Δήμοι αποτελούν το αποκούμπι των πολιτών που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή κρίση και κάθε ένα ευρώ που θα αφαιρείται από αυτούς, θα λείπει ουσιαστικά απ’ τους πολίτες και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους. Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτείται η άμεση χρηματοδότηση των Δήμων, διαφορετικά θα οδηγηθούν σε κατάρρευση. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν αφήνει περιθώρια για νέες περικοπές στους Δήμους. Θέλουμε από την Πολιτεία να είναι κοντά στα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης".
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 8/28/2012 09:44:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Γ. Παπαλέξης: " Είναι αυτονόητο ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να «σηκώσει» άλλες περικοπές. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες