ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Αυγούστου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Πρόταση διαγραφής, στελεχών και μελών του Κινήματος, για το ζήτημα της Ζέας, από τον Πρόεδρο του Πατριωτικού Μετώπου.

Σε πρόταση διαγραφής στελεχών και μελών του Πατριωτικού Μετώπου, προχώρησε σήμερα, ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Σταύρος Βιτάλης , για το ζήτημα που προέκυψε με τη διάθεση της Ζέας.

Στη σχετική εισήγησή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο κ. Βιτάλης αναφέρει: Προς το Π.Σ. του Πατριωτικού Μετώπου (ΔΕΟΣ)
Αγαπητέ κ. Σφακιανάκη. Με δεδομένο το Καταστατικό του Κινήματος , των δικαιοδοσιών και υποχρεώσεων που...
απορρέουν από αυτό στον Πρόεδρο και βάσει των άρθρων: 187 παρ. 3, 4, άρθρο 148, παρ. 1, 2, 3, άρθρο 49, παρ. 1, 6, 7, άρθρο 50, παρ. 2, ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΩ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ των στελεχών και μελών του Πατριωτικού Μετώπου:

1. Κολιόγλου Νικόλαο, Υπεύθυνο του Γραφείου του ΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη.
2. Κοσμίδη Χρίστο, μέλος του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη
για τους παρακάτω λόγους:

1. Ως γνωστόν, το Πατριωτικό Μέτωπο, στο πλαίσιο των πολλαπλών δράσεών του σε όλα τα επίπεδα, αποφάσισε για την αντιμετώπιση του διατροφικού εφιάλτη που βιώνουμε ως Λαός και ως Ελλάδα από τη δράση των πολυεθνικών και τον έλεγχο γενετικών υλικών, από Monsanto και Gargil, αλλά και την σχεδιαζόμενη εφαρμογή του Codex Alimentarius, να προχωρήσει σε στήριξη των ελληνικών σπόρων και φυτών. Υποστηρίζοντας κάθε εκτός Κινήματος προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, όσο και προωθώντας πρωτοβουλίες του ΠΑΜ, σποράς και εμφύτευσης των παραδοσιακών σπόρων και φυτών, στην Πατρίδα μας.

2. Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών, στις 8 Δεκεμβρίου του 2011, το Κίνημα, εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
«Κίνδυνος στη διατροφική αυτάρκεια της χώρας. Υλοποιούμε σήμερα λύσεις, για την μελλοντική σίτιση της χώρας.

Απαντώντας στην αδιέξοδη πολιτική των πολυεθνικών, για πλήρη έλεγχο της διατροφής του Ελληνικού πληθυσμού, μέσω του μονοπωλίου των σπόρων, στη σπορά εκατοντάδων στρεμμάτων του παραδοσιακού σταριού Ζέα, προχώρησαν αγρότες-μέλη-φίλοι του Κινήματος μας στη Βόρεια Ελλάδα.
Με την επιμέλεια του γραφείου του Κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα, έσπειραν εκατοντάδες στρέμματα με τον παραδοσιακό ελληνικό σπόρο σιτηρών Ζέα. Έναν σπόρο, που έθρεψε γενιές και γενιές και θεωρείται μέγιστης θρεπτικής αξίας τρόφιμο. Η σπορά του οποίου, αυτή τη στιγμή, μεγαλώνει στη Μακεδονική γη.

Με την κίνηση αυτή, στέλνουμε ένα σαφές και καθοριστικό μήνυμα, σε πολλαπλούς αποδέκτες:
Στις πολυεθνικές όπως η Monsantο, Gargill και στους ομοίους τους, οι οποίοι, δυστυχώς ελέγχουν την παγκόσμια αγορά σπόρων και φυτών και προωθούν τα μεταλλαγμένα. Σπόροι, οι οποίοι δεν αναπαράγονται, κρατώντας αιχμάλωτους τους αγρότες μας αλλά και τη διατροφική αυτάρκεια ολόκληρων χωρών.

Το παράδειγμα του Κινήματός μας, αποτελεί μονόδρομο σε μια χώρα η οποία επιθυμεί τη διατροφική της αυτάρκεια, στις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς, από την επερχόμενη λαίλαπα, της νέας τάξης πραγμάτων».

3. Ο υπεύθυνος του Γραφείου του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη κ. Νίκος Κολιόγλου, ανέλαβε με την υποστήριξη μελών του ΠΑΜ, την μεταφορά από τράπεζα σπόρων του εξωτερικού, σπόρων Ζέας και την σπορά τους σε ιδιόκτητή του έκταση, στη Μπάφρα του Νομού Σερρών.

4. Το Πατριωτικό Μέτωπο από την πλευρά του, με όλο τον επικοινωνιακό του μηχανισμό, έκανε ευρέως γνωστό στην ελληνική κοινωνία, τη σπουδαιότητα του αρχαίου αυτού δημητριακού, με τα υψηλά αμινοξέα και την χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. (Τύπος, διαδίκτυο, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, διαλέξεις κλπ). Να σημειώσουμε εδώ πως μέχρι την εμπλοκή του Κινήματος στο ζήτημα της Ζέας, η γνώση για το δημητριακό αυτό, ήταν περιορισμένη στους ειδικούς αλλά και σε πολίτες οι οποίοι ασχολούνταν με την υγιεινή διατροφή.

5. Η σπορά, η φροντίδα και η ανάπτυξη της Ζέας, έγινε κανονικά, χωρίς προβλήματα, παρ’ όλο που υπήρξαν φόβοι για καταστροφή των σπαρμένων εκτάσεων είτε από καιρικές συνθήκες, είτε από δολιοφθορά.

6. Τόσο ο Πρόεδρος του Κινήματος, όσο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, παρακολουθούσαν από κοντά και ενημερώνονταν διαρκώς για την εξέλιξη της Ζέας. Παράλληλα, σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος στο Σύνταγμα, με σύνδεση μέσω Skype με τα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κολιόγλου, ενημέρωσε το ανώτατο όργανο του ΠΑΜ του οποίου είναι μέλος, για την πλήρη εικόνα της προσπάθειας, επιστροφής της Ζέας στην Πατρίδα της.
Στην ίδια συνεδρίαση, επαναδιατυπώθηκε η συμφωνία η οποία έγινε με τον κ. Κολιόγλου, να διατεθεί η Ζέα, όταν θεριστεί, ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ, (αφού αφαιρεθούν τα έξοδα καλλιέργειας, μεταφοράς κλπ).

Έτσι ώστε, στο πλάνο των 5 ετών το οποίο θέσαμε ως Κίνημα, σε όλη την Ελλάδα να καλλιεργείται μόνο το σπουδαίο αυτό δημητριακό και όχι τα διάφορα υβρίδια που υπάρχουν στη χώρα μας, από το 1927, έτος κατά το οποίο απαγορεύτηκε η καλλιέργειά της Ζέας, από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Με παράλληλο στόχο, να επιτευχθεί μείωση της τιμής των αλεύρων από Ζέα, τα οποία πωλούνται σε υπερβολικά υψηλές τιμές (από 6 έως 8 ευρώ το κιλό), σε τιμές όπως των αλεύρων, που προέρχονται από τις υπάρχουσες σιτοκαλλιέργειες στη Πατρίδα μας.

7. Ξαφνικά και χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση, διαπιστώσαμε πως το μέλος του ΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη κ. Χρίστος Κοσμίδης, ανακοινώνει στο διαδίκτυο, πως «διαθέτει ζέα στα 3 ευρώ το κιλό», την ώρα που οι αγρότες μας, πωλούν τα στάρια τους, στα 0.11 και 0.12 λεπτά του ευρώ, το κιλό.

8. Ανέθεσα όπως όφειλα από το Καταστατικό και τις Αρχές του Κινήματος στον Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Τσίτουρα, να διερευνήσει την υπόθεση. Παράλληλα, χωρίς να κατονομάζεται κανείς, έτσι ώστε να προστατευθούν τα μέλη μας σε περίπτωση κακόβουλων φημολογιών και συκοφαντιών, προχώρησα σε έκδοση δελτίου τύπου στις 21/8/12, σχετικό με την απόφασή μου αυτή.

9. Έκπληκτος διαπίστωσα στις 22/8/12 ότι, σε επιστολή του απευθυνόμενη σε εμένα, το μέλος του ΠΑΜ κ. Χρίστος Κοσμίδης, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά και με προσωπικές απειλές και εκβιασμούς, αιτείται την διαγραφή του από το Κίνημα.

Επειδή:
1. Διαπιστώθηκε τεκμηριωμένα πως τα συγκεκριμένα στελέχη, επέλεξαν την κάθετη διαφοροποίηση τους από τις αρχές του Κινήματος, όπως αυτές εκφράζονται στο Προτεινόμενο από το ΠΑΜ Σύνταγμα Άμεσης Δημοκρατίας: Άρθρο 142, παρ. 1, άρθρο 143, παρ. 1, 2, άρθρο 144, άρθρο 147, παρ, 1, 2, άρθρο 349, παρ. 5.

2. Διαπιστώθηκε πως τα συγκεκριμένα στελέχη/μέλη του ΠΑΜ, δεν τήρησαν την αρχική συναπόφαση του Κινήματος, για πώληση της Ζέας, σε ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ. Μια θέση, η οποία η οποία αλλεπάλληλα δημοσιοποιήθηκε στον ελληνικό Λαό, μέσα από το Διαδίκτυο, τον Τύπο και τα ΜΜΕ.

3. Ο δεύτερος των υπό διαγραφή, κ. Χρίστος Κοσμίδης, προέβη σε απειλές εκβιαστικού τύπου εναντίον μου – για τις οποίες ήδη προσέφυγα στη Δικαιοσύνη. (Συνυποβάλλω την σχετική επιστολή του).

Αιτούμαι την έκτακτη σύγκλιση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πατριωτικού Μετώπου (ΔΕΟΣ) όπως προβλέπει το Καταστατικό του Κινήματος, και την διαγραφή των Νικολάου Κολιόγλου και Χρίστου Κοσμίδη, από μέλη του Κινήματος. Μέσα φυσικά από τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται από το κατατεθέν και εγκεκριμένο από τη Βουλή των Ελλήνων Καταστατικό του ΠΑΜ. Κλήση δηλαδή σε απολογία, παροχή εξηγήσεων κλπ τα οποία προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις από το Καταστατικό και το σχετικό Νόμο.

Σας ξεκαθαρίζω παράλληλα κ. Πρόεδρε του Πειθαρχικού Συμβουλίου, πως σε ότι με αφορά, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων, ως Προέδρου του Κινήματος, δεν πρόκειται να ανεχθώ σε καμία περίπτωση και από καμία πλευρά φαινόμενα παραβίασης των αρχών του Πατριωτικού Μετώπου.

 Ενός Κινήματος, που μέχρι σήμερα και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε, παραμένει η εντιμότερη και καθαρότερη φωνή στο ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό της Πατρίδας μας. Ενώ είναι παράλληλα, η μοναδική ελπίδα φωτός για διέξοδο από την Κρίση την οποία βιώνουμε ως Λαός και ως Γένος με την πρόταση για Άμεση Δημοκρατία, την οποία εδώ και χρόνια το ΠΑΜ και έχει υποβάλλει αλλά και με σθένος υποστηρίζει, ενώπιον του Ελληνικού Λαού.

Σας δηλώνω επίσης πως όπως και σε όλες τις περιπτώσεις πράττουμε ως Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, να ενημερώνουμε δηλαδή για κάθε μας ενέργεια τον Ελληνικό Λαό, το κείμενο της εισήγησής μου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Ακόμη, σας ενημερώνω πως ήδη ξεκίνησε η διαδικασία νέας εισαγωγής Ζέας από τράπεζα σπόρων του εξωτερικού. Έτσι ώστε, ο στόχος τον οποίο έθεσε το Κίνημα, μέσα δηλαδή σε μια πενταετία, το σπουδαίο αυτό Δημητριακό, να ξαναγίνει ποιοτικό και φθηνό ψωμί, στο τραπέζι όλων των Ελλήνων θα ολοκληρωθεί, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι.
 Σε αναμονή ενεργειών σας. Σταύρος Βιτάλης. Πρόεδρος Πατριωτικού Μετώπου.
 
Να σημειώσουμε εδώ πως στις ερωτήσεις μελών του Κινήματος αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ, σχετικές με την επιστολή μετά απειλών και εκβιασμών του κ. Χρίστου Κοσμίδη, κατά του Προέδρου του Κινήματος, ο κ. Βιτάλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν το 2005, οι βιομήχανοι της Βόρειας Ελλάδας, επιχείρησαν να με «γονατίσουν τυλίγοντας με σε μια κόλλα χαρτί» και οδηγώντας με στη Δικαιοσύνη, για τον αγώνα μου, στην υπεράσπιση του ψωμιού και της αξιοπρέπειας των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, ως Προέδρου του Ανεξάρτητου Συνδικάτου Αγροτών Πέλλας-Ημαθίας «Μαρίνος Αντύπας», παρά του ότι το Εφετείο της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ποινή με αναστολή, αρνήθηκα να πληρώσω τα δικαστικά έξοδα (230 ευρώ).

Δήλωσα ενώπιον του δικαστηρίου πως δεν αποδέχομαι την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και πήρα τον δρόμο των φυλακών των Διαβατών. Φυλακίστηκα, δήλωσα πολιτικός κρατούμενος στον Διευθυντή των φυλακών και αρνήθηκα μάλιστα να παραλάβω την προβλεπόμενη ημερήσια χρηματική αποζημίωση.

Όταν πάλι, κάποιοι δημοσιογράφοι, (τότε της Ελευθεροτυπίας το 2009), επιχείρησαν να με εμπλέξουν σε «εγκλήματα πολέμου στη Σερβική Δημοκρατία», ως επικεφαλή των Ελλήνων Εθελοντών Μαχητών «Ρήγας Φεραίος», που στάθηκαν απέναντι στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις και δίπλα στους Σέρβους αδελφούς, πήρα πάλι την υπόθεση πάνω μου και την οδήγησα στα δικαστήρια. Δεν με φόβισαν οι απειλές εκτέλεσής μου (17 τον αριθμό), ούτε η Φρανκφούρτερ Αλγκεμάϊνε Τσάιτουνγκ, ούτε οι Λος Αντζελες Τάιμς, ούτε το Αλ Τζαζίρα, ούτε και οι λοιποί της «ανίερης συμμαχίας» που λυσσομανούσαν εναντίον μου.

Τελικά, οι «κατήγοροί» μου τότε, δήλωσαν ενώπιον του δικαστηρίου πως «σέβονται την τιμή και την υπόληψη μου και πως δεν υπάρχει τίποτε από την πολυετή τους έρευνα, εναντίον μου». Από την πλευρά μου απέσυρα τότε τη μήνυση, δεδομένου πως με τη δήλωση αυτή, ξεκαθαρίσθηκε οριστικά το ζήτημα αυτό που σέρνονταν και αναπαράγονταν συστηματικά ως σκιά από διάφορα κέντρα και για 15 τουλάχιστον χρόνια.

Όπως αντιλαμβάνεστε, μετά από αυτήν την επιλογή στάσης ζωής, οι απειλές και οι εκβιασμοί, δεν μου λένε πια τίποτε.
Για μένα, αυτή η υπόθεση είναι υπόθεση αρχών και δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω. Όσο κι αν καλοπροαίρετοι ή μη, φίλοι ή εχθροί, με προειδοποιούν για «βαρύ πολιτικό κόστος» για το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας του Πατριωτικού Μετώπου, του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος.

 Στο κάτω-κάτω, κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο, αυτή η ιστορία με το «πολιτικό κόστος» πρέπει να τελειώνει και τέτοια φαινόμενα να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους.
Προσωπικά, εδώ και χρόνια έχω την απόλυτη πεποίθηση, πως δεν χρωστώ τίποτε και σε κανέναν, παρά μόνο στους νεκρούς και στα αγέννητα».
Πατριωτικό Μέτωπο

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 8/28/2012 06:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Πρόταση διαγραφής, στελεχών και μελών του Κινήματος, για το ζήτημα της Ζέας, από τον Πρόεδρο του Πατριωτικού Μετώπου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες