ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Αυγούστου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου.

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
Ένα λαϊκό λόγιο λέει: "Αύγουστε, καλέ μου μήνα, νάσουν δυό φορές το χρόνο". Κι' αυτό, γιατί ο Αύγουστος είναι κυρίως η εποχή των διακοπών, της αφθονίας των φρούτων και των ποικίλων κηπουρικών, της ξενοιασιάς και της αναπαύσεως.

Όμως, πέρα απ' αυτά, που οπωσδήποτε είναι απαραίτητα για την ανανέωση των σωματικών δυνάμεων, ο Αύγουστος έχει για τους χριστιανούς μια ιδιαίτερη χάρη, επειδή χαρακτηρίζεται και είναι πράγματι ο μήνας της Παναγίας. Οι κατανυκτικές...
"Παρακλήσεις", η Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά και τα λεγόμενα "εννιάμερα", δηλαδή η "απόδοση" (σύμφωνα με την εκκλησιαστική γλώσσα) της εορτής της Κοιμήσεως, γεμίζουν ολόκληρο σχεδόν τον ωραίο αυτό μήνα με τροπάρια και ψάλματα και αγιογραφικά αναγνώσματα προς τιμήν της Μεγαλόχαρης, που ευφραίνουν και χαροποιούν τις καρδιές.

Οι Ενοριακοί Ναοί, τα ταπεινά εξωκκλήσια, οι σεβάσμιες Μονές, όλοι οι αγιασμένοι χώροι , που μοσχομυρίζουν θυμίαμα και αγνό κερί, γεμίζουν από ανθρώπους κάθε ηλικίας, που έρχονται να προσευχηθούν και να καταθέσουν στην αγάπη της Μεγάλης Μάνας, τα προβλήματα, τους πόνους και τις δυσκολίες τις προσωπικές, τις οικογενειακές και τις κοινωνικές.

Γιατί ο άνθρωπος δεν έχει πόλεμο μόνο από τους συνανθρώπους του, συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Έχει κυρίως, ως φοβερό "αντίδικο" εχθρό προαιώνιο τον πονηρό διάβολο, ο οποίος, όπως βεβαιώνει η Αγία Γραφή, είναι "ο όφις ο μέγας ... ο πλανών την οικουμένην όλην" (Αποκ. ιβ 9). Αυτός ο αδυσώπητος εχθρός, προσπαθεί με ποικίλους τρόπους να παρασύρη τον άνθρωπο στην αμαρτία. Να τον απομακρύνη από τον Θεό, να τον κάνη πολέμιο της Εκκλησίας και του Ευαγγελίου. Να του σκοτίση τον νου, να τον φέρη, συχνά, σε απόγνωση και σε φοβερά αδιέξοδα.

Είναι, ακριβώς, αυτό που βλέπουμε ιδιαίτερα τους τελευταίους καιρούς με κάποιους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μη μπορώντας να αντέξουν το βάρος της οικονομικής κρίσεως, οδηγούνται στην αυτοκτονία ...

Πέρα, όμως, από αυτά είναι όχι μόνο η αβεβαιότητα για το μέλλον της Πατρίδος μας, αλλά και η άγνωστη έκβαση των εθνικών μας θεμάτων, τα οποία έχουν ομολογουμένως περιπλακή. Το Αιγαίο, η Θράκη, το Σκοπιανό, η πλήμμυρα των λαθρομεταναστών και η ανασφάλεια που αυτοί προκαλούν σε σημαντικά τμήματα της κοινωνίας μας, αλλά για την περιοχή μας ιδιαίτερα το Βορειοηπειρωτικό, είναι κάποια από τα θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν - συχνά εναγώνια - όλους τους Έλληνες.

Τι θα γίνη ;
Που βαδίζουμε ; Πως θα ορθοποδήση η οικογένεια ; Με τους νέους, με την ανεργία, με την εγκληματικότητα, που έχει επικίνδυνα αυξηθή, πως θα αντιδράσουμε ;

Αυτά και άλλα πολλά και διάφορα ερωτηματικά μας ταράζουν σαν κακοί εφιάλτες. Όμως, μη το ξεχνάμε, αδελφοί μου. Εμείς, έχουμε την Μάνα μας, την Παναγία μας για να εναποθέσουμε τα προβλήματά μας. Γι' αυτό και η ακριτική μας Μητρόπολη έχει καθιερώσει - εδώ και 41 χρόνια - την Αγρυπνία στην Μολυβδοσκέπαστη, όπου μέσα στην ησυχία μιας ολόκληρης νύχτας έχουμε την ευκαιρία να ζητήσουμε την προστασία και τις μεσιτείες της Θεομήτορος.

 Έτσι, την παραμονή, 14 Αυγούστου (ημέρα Τρίτη) στις 9 το βράδυ ακριβώς, θα αρχίση η Αγρυπνία και θα τελειώση, συν Θεώ, γύρω στις 5.30 το πρωϊ της 15ης Αυγούστου (Τετάρτη) με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Αργότερα, θα τελεσθή και δεύτερη Λειτουργία (7.30 μέχρι 10.30).
Όσοι μπορούν, να έλθουν να συμπροσευχηθούμε.
Η Παναγία βοήθειά μας.

Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 8/14/2012 05:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες