ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Μ. Ιατρίδη: " Ενώ που οι τοπικές κοινωνίες των ακριτικών νησιών στερούνται βασικές δημόσιες υπηρεσίες, θα δοθούν πάνω από 1.500.000 ευρώ το χρόνο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών . "

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε τη Δευτέρα το πρωί η Βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τη αναγγελία δημιουργίας κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στη Ρόδο, τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή της, η Βουλευτής ...
Δωδεκανήσου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η εμπειρία από τη   λειτουργία των κέντρων κράτησης σε Λέσβο και Σάμο κατά την  προηγούμενη περίοδο και ιδιαίτερα το 2007, έδειξε ότι η παρουσία τέτοιων κέντρων αποτελεί κίνητρο για την εισροή περισσότερων λαθρομεταναστών, η οποία, τότε, σχεδόν τετραπλασιάστηκε. Ταυτόχρονα, τονίζει η Μίκα Ιατρίδη, το κόστος για τη συντήρηση τέτοιων κέντρων εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1.500.000 ευρώ το χρόνο, την ίδια στιγμή που οι τοπικές κοινωνίες των ακριτικών νησιών του Αιγαίου στερούνται βασικές δημόσιες υπηρεσίες.

Καταλήγοντας, η Βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς, αν θα προχωρήσουν στη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και αν, τελικά, τους ενδιαφέρει η άποψη των τοπικών κοινωνιών, ή η δέσμευσή τους απέναντι στο Δουβλίνο ΙΙ τους αναγκάζει να δημιουργήσουν κέντρα κράτησης ανθρώπων αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις, οικονομικές, τουριστικές και κοινωνικές, στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη και
Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Δημιουργία Κέντρων Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

 Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στο Αιγαίο φαίνεται να περιορίζεται, ουσιαστικά, στη δημιουργία νέων κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στη Ρόδο, τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο.

Βέβαια το σχέδιο αυτό ετοιμάζεται από καιρό, αφού ήδη, σε γραπτή ερώτηση που είχα καταθέσει στις 10-9-2012, πριν τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, είχα αναφέρει τις πληροφορίες για ελέγχους σε ανενεργά στρατόπεδα του ελληνικού στρατού, προκειμένου αυτά να μετατραπούν σε κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

Επειδή η εμπειρία από τη λειτουργία των κέντρων κράτησης σε Λέσβο και Σάμο κατά την προηγούμενη περίοδο, ιδιαίτερα το 2007, έδειξε ότι η παρουσία τέτοιων κέντρων αποτελεί κίνητρο για την εισροή λαθρομεταναστών, η οποία, τότε, σχεδόν τετραπλασιάστηκε. 

Επειδή η παρουσία λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου φαίνεται ότι εξυπηρετεί τη δημιουργία ΕΟΖ και τη χρησιμοποίησή τους ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. 

Επειδή η συντήρηση τέτοιων κέντρων εκτιμάται σε πάνω από 1.500.000 ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που οι κοινωνίες των ακριτικών νησιών στερούνται βασικές δημόσιες υπηρεσίες. 

Επειδή η μόνιμη παρουσία ανθρώπων με θρήσκευμα που εξυπηρετεί σχέδια γειτονικών χωρών, εγκυμονεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της χώρας και βέβαια τα κέντρα, όσο μεγάλα και να γίνουν δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ροές των παράνομων μεταναστών. 

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

1. Θα προχωρήσουν στη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου;

2. Τους ενδιαφέρει η άποψη των τοπικών κοινωνιών, ή η δέσμευση τους απέναντι στο Δουβλίνο ΙΙ τους αναγκάζει να δημιουργήσουν κέντρα κράτησης ανθρώπων αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις, οικονομικές, τουριστικές και κοινωνικές, στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου;
Η Ερωτώσα Βουλευτής 
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 9/27/2012 11:40:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Μ. Ιατρίδη: " Ενώ που οι τοπικές κοινωνίες των ακριτικών νησιών στερούνται βασικές δημόσιες υπηρεσίες, θα δοθούν πάνω από 1.500.000 ευρώ το χρόνο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών . ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες