ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Έρευνα: "Αύγουστος - απολογισμός πυρκαγιών: Ο πιο καταστροφικός, μετά το 2007, Αύγουστος από το 2000. "

Του Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου Π.Σ,ε.α, νομικού.
Λιγότερες 11,4% οι πυρκαγιές, αυξημένες 151,4% οι καμένες εκτάσεις, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011.

Ο φετινός Αύγουστος, είναι ο δεύτερος, μετά τον Αύγουστο του έτους 2007, όπου είχαν καεί (2.054.016,2) στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων, - η μεγαλύτερη καταστροφή στην Ελληνική Ιστορία - πιο καταστροφικός σε καμένες εκτάσεις Αύγουστος, από το ...
έτος 2000.

Συγκεκριμένα, παρόλο που ο αριθμός των αγροτοδασικών πυρκαγιών, οι οποίες εκδηλώθηκαν στη χώρα, τον Αύγουστο 2012, ήταν (1782), ήτοι αριθμός μειωμένος κατά (229) πυρκαγιές, ήτοι ποσοστό μείωσης των πυρκαγιών κατά 11,4%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, όπου είχαν εκδηλωθεί (2011) πυρκαγιές, οι καταστροφές τον μήνα αυτό ήταν ιδιαίτερα αυξημένες.

 Ειδικότερα, ενώ το έτος 2011, ειδικά τον μήνα Αύγουστο, από τον αριθμό των (2011) πυρκαγιών, που είχαν εκδηλωθεί στη χώρα, κάηκε έκταση (147.343,6) στρεμμάτων, ενώ από τον συνολικό αριθμό των (11.354) πυρκαγιών που είχε εκδηλωθεί στη χώρα ο συνολικός αριθμός των καμένων αγροτοδασικών εκτάσεων του ιδίου έτους ήταν (349.621,5) στρέμματα, μόνον για τον Αύγουστο του 2012 και μόνον για τις (38) από τις (1782) μεγαλύτερες αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (E.F.F.I.S), κάηκε έκταση (370.401) στρεμμάτων, δηλαδή τον φετινό Αύγουστο κάηκε έκταση μεγαλύτερη από το άθροισμα των καμένων εκτάσεων όλων των μηνών του έτους 2011.

Ειδικά σε σχέση με τον Αύγουστο του έτους 2011, όπου κάηκε έκταση (147.343,6) στρεμμάτων, η αύξηση των καμένων εκτάσεων τον φετινό Αύγουστο ανέρχεται σε (223.057,4), ήτοι ποσοστό 151,4%. Εξάλλου η δριμύτητα των πυρκαγιών τον Αύγουστο 2012 ήταν (208) καμένα στρέμματα κατά μέσο όρο / ανά πυρκαγιά, όταν τον Αύγουστο του 2011 ήταν (73) στρέμματα.

Επίσης, από 1 Ιανουαρίου μέχρι και 31 Αυγούστου του 2012 εκδηλώθηκαν στη χώρα συνολικά (7.336) αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ το αντίστοιχο διάστημα το έτος 2011, είχαν εκδηλωθεί (6.650) πυρκαγιές. Παρατηρείται λοιπόν για το ως άνω διάστημα αύξηση των πυρκαγιών το έτος 2012 κατά (686) πυρκαγιές, ποσοστό 10,3%.

Μόνον το διάστημα Ιούνιος - Αύγουστος 2012 και μόνο από τις μεγαλύτερες συνολικά (70) μεγαλύτερες πυρκαγιές, σύμφωνα με το E.F.F.I.S, κάηκε έκταση μεγαλύτερη των (500.00 στρεμμάτων.
Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος Π.Σ,ε.α, νομικός.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 9/04/2012 05:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Έρευνα: "Αύγουστος - απολογισμός πυρκαγιών: Ο πιο καταστροφικός, μετά το 2007, Αύγουστος από το 2000. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες