ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Απόψεις: " Η υγεία αιμορραγεί... από τις επιτροπές της . "

Της Μarion Kontogianni*.
Την ώρα που οι «πολεμικές επιχειρήσεις» ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τους υπόλοιπους φορείς υγείας (φαρμακοποιούς, γιατρούς, φαρμακευτικές εταιρίες, φαρμακαποθήκες) που ζητούν …. τα λεφτά τους καλά κρατεί , έρχεται στο "λαμπερό" φως της δημοσιότητας η περίπτωση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Καθυστερήσεις και παρατυπίες στολίζουν το έργο της, με κραυγαλέο παράδειγμα το διαγωνισμό με αριθμό 4 του …2010 !  που αφορά στην προμήθεια ενδοφακών για τις...
ανάγκες 70 (! ) νοσοκομείων της χώρας !
 Ο προϋπολογισμός ? 17.955.000 € /έτος (συνολικά για δύο χρόνια !).

Αρχικά συμμετέχουν 12 εταιρίες και από αυτές παραμένουν οι 4 που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.
Η μία από αυτές απευθύνεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δικαιώνεται. Όμως …. Η εταιρία που δικαιώθηκε …. Αποσύρεται !

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις υπόλοιπες τέσσερις, αλλά στην υπογραφή… επεμβαίνει το ελεγκτικό συμβούλιο και τα μολύβια σηκώνονται!

Αναλυτικά :
• Η διακήρυξη ανέγραφε ποσό προϋπολογισμού του διαγωνισμού 56.093.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός ήταν 35.910 000 ευρώ (για δύο χρόνια), γεγονός που συνιστά ανεπίτρεπτη διάσταση και συνακόλουθα νομική πλημμέλεια.
• Έγιναν δεκτές μη νόμιμα οι τρεις από τις τέσσερις εταιρείες, καθώς προσκόμισαν λανθασμένα ή δεν συμπλήρωσαν σωστά τα δικαιολογητικά.
• Έγινε ανάθεση συγκεκριμένων κατηγοριών προμήθειας σε περισσότερους από έναν προμηθευτές, κάτι το οποίο συνιστά ευθεία παράβαση των όρων της διακήρυξης.

Στις 20 Ιουνίου οι εκπρόσωποι της ΕΠΥ ασκούν αίτηση ανάκλησης της απόφασης του έκτου κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία εκδικάζεται από το Τμήμα Α' Διακοπών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ωστόσο η σύμβουλος κυρία Μαρία Βλαχάκη και ο πάρεδρος κ. Κ. Παραθύρας έκριναν ότι η αίτηση πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη. «Ελλείψει σχετικής νομοθετικής πρόβλεψης», σημειώνεται στο σκεπτικό της απόφασης, «ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής δεν μπορεί να ασκεί ένδικα μέσα και βοηθήματα απευθυνόμενα ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει εν προκειμένω».

Ο Υπουργός Υγείας με δηλώσεις του υποστηρίζει πως : «ότι είναι προβληματικό ..σταματά»
Τα λεφτά είναι πολλά και οι παρατυπίες το ίδιο…

Πηγή: ygeia360.gr

Μarion Kontogianni
Journalist - Social Media expert/ Blogger
Sector: Healthcare, Associations of Patients &  NGOs

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 9/04/2012 08:05:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απόψεις: " Η υγεία αιμορραγεί... από τις επιτροπές της . ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες