ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Συμφορά για τα μπλοκάκια.

Του Στέλιου Κράλογλου.
Ενας ακόμα φόρος πέφτει στα κεφάλια των μισθωτών που έχουν και μπλοκ παροχής υπηρεσιών, καθώς σχεδιάζεται να αυξηθεί η παρακράτηση του φόρου από 20% στο 30%.

Ταυτόχρονα στήνονται «δόκανα» στους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς θα χάσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και το επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται για καθένα από τα παιδιά τους. Επίσης θα φορολογούνται με 30% από το πρώτο ευρώ, ενώ τους επιβάλλεται και...
παρακράτηση 55% για ...τον φόρο (προκαταβολή φόρου), που θα πληρώσουν την επόμενη χρονιά.

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται για τους μισθωτούς που έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών για να καλύπτουν ενδεχομένως μια δεύτερη απασχόληση (με σχέση εξαρτημένης εργασίας). Θα συνεχίσουν μεν να φορολογούνται βάσει την κλίμακας των φυσικών προσώπων, αλλά θα βάζουν λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους, εξαιτίας της αύξησης της παρακράτησης φόρου στο 30%.

Παρηγοριά για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους είναι η διατήρηση του αφορολόγητου ορίου και η φορολόγησή τους με την κλίμακα την οποία χάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Το κυβερνητικό σχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες προβλέπει κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και αυτοτελή φορολόγηση με συντελεστή 30%.

Ομως το σχέδιο αυτό κρύβει δυο παγίδες:
1. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000, αλλά και τα αφορολόγητα για τα παιδιά τους. Τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και σε 3.000 ευρώ για κάθε ένα τέκνο από το τρίτο και τα επόμενα. Με τον τρόπο αυτόν, ένας επαγγελματίας με τρία παιδιά και με εισόδημα 8.000 ευρώ, ενώ φέτος δεν πλήρωσε φόρο, το 2013 θα κληθεί να πληρώσει φόρο ίσο με 2400 ευρώ.

2. Εφόσον οι επαγγελματίες φορολογηθούν με τον τρόπο που φορολογούνται οι επιχειρήσεις, τότε εκτός από τον φόρο 30% θα επιβαρυνθούν και με την παρακράτηση 55% (προκαταβολή φόρου) για την επόμενη χρονιά. Ο επαγγελματίας με τα 3 παιδιά, εκτός από τα 2.400 ευρώ που θα πληρώσει το 2013, θα επιβαρυνθεί και με 1.320 ευρώ, ποσό που θα καταβάλει ως παρακράτηση φόρου για την επόμενη χρονιά. Αποτέλεσμα, η οφειλή στην εφορία να φτάσει συνολικά στα 3.720 ευρώ!

Στέλιος Κράλογλου dimokratianews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 9/24/2012 01:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Συμφορά για τα μπλοκάκια."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες