ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Κοινή ερώτηση των Βουλευτών Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ για την εγκατάσταση αποθηκών ασφαλτικών στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.

Οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Χρήστος Μαντάς, Όλγα Γεροβασίλη και Κώστας Μπάρκας, κατέθεσαν ερώτηση στους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης αποθηκών ασφαλτικών στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. 

Παρά τις καθολικές αντιδράσεις από τους φορείς του Νομού Θεσπρωτίας για την...
εγκατάσταση μιας τέτοιας μονάδας σε μία περιοχή όπου αναπτύσσονται αποκλειστικά και μόνο ιχθυοκαλλιέργειες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενέκρινε την σχετική Περιβαλλοντική Μελέτη για δημιουργία αποθηκών ασφαλτικών και πετρελαιοειδών στην λωρίδα της Σαγιάδας, κοντά στα σύνορα της χώρας μας με την Αλβανία. Η αδειοδότηση από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης έγινε λίγο πριν θεσμοθετηθεί το χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες, το οποίο απαγορεύει μια τέτοια δραστηριότητα στην περιοχή, αλλά και λίγο πριν συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης όπου προβλέπεται να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ύστερα από προσφυγή την οποία είχε καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, η Πρόεδρος του Γ' Τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή εκτέλεσης της απόφασης που είχε υπογράψει αρχικά (26/10/2011 λίγο πριν αντικατασταθεί) η πρώην Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα και στη συνέχεια ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου.


Έναν μήνα μετά (Νοέμβριος 2011) το υπουργείο Περιβάλλοντος και η ειδική γραμματέας του, κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, γνωμοδότησαν αρνητικά στην εγκατάσταση μονάδας ασφαλτικών στη θαλάσσια περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας.

Η κα Καραβασίλη ζήτησε μάλιστα εναλλακτική χωροθέτηση, κρίνοντας ότι το περιβάλλον και η τοπική οικονομία θα διαταραχθούν εάν χωροθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο η μονάδα ασφαλτικών.

Με βάση τα παραπάνω:
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

• Πως γίνεται συνεχώς να αγνοείται η τοπική κοινωνία και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες να λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις για την εγκατάσταση των αποθηκών ασφαλτικών λίγο πριν απαλλαγούν της θέσης ευθύνης που κατείχαν ;

• Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος με όρους χωροταξικούς και περιβαλλοντικούς που να δίνουν οριστική λύση;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Χρήστος Μαντάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων 
Όλγα Γεροβασίλη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας 
Κώστας Μπάρκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πρέβεζας 

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

 Θέμα: Εγκατάσταση αποθηκών ασφαλτικών στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 9/26/2012 11:31:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , , .

0 σχόλια for "Κοινή ερώτηση των Βουλευτών Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ για την εγκατάσταση αποθηκών ασφαλτικών στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες