ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Τέρενς Κουίκ: " Απόφαση - ταφόπλακα για τη γεωργία η απαγόρευση φύτευσης αμπελώνων . "

Την εγκληματική για τους Έλληνες αγρότες απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των πειθήνιων Ελληνικών κυβερνήσεων σχετικά με την απαγόρευση φύτευσης αμπέλων σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στην Κεφαλονιά στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Τέρενς Κουίκ υπό τη...
βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «με βάση Κοινοτική Απόφαση αλλά και Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαγορεύεται η φύτευση αμπέλων με οινοποιήσιμες ποικιλίες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015»!

Και επειδή όπως φαίνεται το ελληνικό κράτος επιθυμεί να βάλει την ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή, στην εμφιάλωση και στο εμπόριο με ένα από τα πρώτα θύματα την Κεφαλονιά, όσοι πολίτες αρνηθούν να ακολουθήσουν τη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται, υποχρεούνται να εκριζώσουν τα αμπέλια τους ιδία δαπάνη ενώ σε περίπτωση που δεν δεχθούν να υλοποιήσουν την απόφαση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, επιβαρύνονται με πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ ανά στρέμμα.

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταύρος Λυκούδης, «τόσο η Κεφαλονιά όσο και η Ιθάκη, περιοχές που βασίζονται στην αγροτική παραγωγή πέρα από τον τουρισμό, με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή και εμφιάλωση ποιοτικού οίνου, διεθνούς γνωστού, πλήττονται από τις παραπάνω αποφάσεις».

 ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΥΤΑΡΗ .
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝ .

Κύριε Υπουργέ,
 Όπως είναι γνωστό, εδώ και αρκετά χρόνια επιχειρείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις πειθήνιες Ελληνικές κυβερνήσεις η υποβάθμιση και η μείωση της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και με βάση τη κοινοτική απόφαση (ΚΑΝ 479/2008) αλλά και τις οδηγίες : α. Παράτυπες φυτεύσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 1998 (Κ.Υ.Α. 286839/2-4-2009) και β. Παράνομες φυτεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τις 31 Αυγούστου 1998 (Κ.Υ.Α. 286839/2-4-2009) απαγορεύεται η φύτευση αμπέλων με οινοποιήσιμες ποικιλίες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

 Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Κεφαλονιάς - Ιθάκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταύρος Λυκούδης, τόσο η Κεφαλονιά όσο και η Ιθάκη, περιοχές που βασίζονται στην αγροτική παραγωγή πέρα από τον τουρισμό, με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή και εμφιάλωση ποιοτικού οίνου, διεθνώς γνωστού, πλήττονται από τις παραπάνω αποφάσεις.
 Ποιο αναλυτικά, για να έχει το δικαίωμα κάποιος παραγωγός να φυτεύει νέο αμπέλι, πρέπει να αποκτήσει δικαιώματα φύτευσης ακολουθώντας μια εξαιρετικά γραφειοκρατική διαδικασία.

Τα δικαιώματα φύτευσης κατατάσσονται σε τρείς κατηγορίες:
1. Νέο δικαίωμα φύτευσης
2. Δικαίωμα αναφύτευσης
 3. Δικαίωμα φύτευσης που παρέχεται από Αποθεματικό

 Για φυτεύσεις εκτάσεων μικρότερες του στρέμματος δεν απαιτείται δικαίωμα φύτευσης, εφόσον ο καλλιεργητής δεν έχει άλλο αμπέλι και η παραγωγή προορίζεται αποκλειστικά για προσωπική κατανάλωση εντός της εκμετάλλευσης.

Οι φυτεύσεις εκτάσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά παράβαση των παραπάνω είναι παράνομες και κατατάσσονται σ’ αυτές που πραγματοποιήθηκαν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 1998 και σ’ αυτές που πραγματοποιήθηκαν μετά τις 31 Αυγούστου 1998.
Οι καλλιεργητές που έχουν φυτευτεί δίχως το αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να εκριζώσουν τα αμπέλια τους ιδία δαπάνη με βάση τις παραπάνω οδηγίες, βάζοντας ταφόπλακα στην αγροτική παραγωγή.

Στην περίπτωση που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 12.000 € ανά στρέμμα, που ισχύει για ένα έτος από την κοινοποίηση του προστίμου, μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτεμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν και ζητώ να απαντήσετε, είναι τα εξής:

1. Για ποιο λόγο ακολουθούνται πρακτικές που μαραζώνουν και απαξιώνουν την εγχώρια αγροτική παραγωγή;

2. Πώς θα απεγκλωβιστούν όλοι οι καλλιεργητές αμπέλου χωρίς να χρειαστεί να ξεριζώσουν τις φυτείες τους ή να πληρώσουν πρόστιμο ;

3. Ποια είναι τα μέτρα που σχεδιάζονται για την ανάπτυξη της αγροτική παραγωγής και την ενθάρρυνση ανέργων να ασχοληθούν με τη γεωργία;

4. Σε μια περίοδο που η ανεργία μαστίζει την Ελληνική κοινωνία και το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου συνεχίζει να υφίσταται με αποτέλεσμα την εξάρτηση της χώρας από τους εταίρους μας, δεν πρέπει η ενθάρρυνση των αγροτών και των νέων ανέργων να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, να είναι μονόδρομος;

Ο ερωτών  Βουλευτής 
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 9/27/2012 10:07:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Απόφαση - ταφόπλακα για τη γεωργία η απαγόρευση φύτευσης αμπελώνων . ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες