ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Χ. Μαντάς: " Πολλά τα Πανηπειρωτικά προβλήματα. "

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 συνεδρίασε στη Βουλή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, που έχει γνωμοδοτικό ρόλο, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής», με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστου Μαντά. 

Ο Χρήστος Μαντάς αναφέρθηκε αρχικά στη δυσλειτουργία και την πολυπλοκότητα του θεσμικού πλαισίου των...
Περιφερειών επισημαίνοντας πως όλα είναι θέμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών κάνοντας σαφές πως, ενώ σε κάποια να μπορεί να υπάρχει συμφωνία ως διαπιστώσεις, από την πλευρά των εκπροσώπων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα υπάρχει οπτική ανατροπής αυτών των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί έως τώρα και έχουν φέρει σε πολύ δυσμενή κατάσταση τη χώρα και το λαό μας.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν θα πρέπει να είναι η απορροφητικότητα των ΕΣΠΑ και η αποτελεσματικότητά τους μέχρι στιγμής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Περιφέρεια της Ηπείρου, μια από τις πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης η οποία δέχεται ένα συντριπτικό πλήγμα όσον αφορά στην παραγωγική της συγκρότηση, φέροντας ως παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, την ηγετική δύναμη στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας με ιδιαίτερη σχέση με την παραγωγή και την τοπική κοινωνία, που πλέον έχει αφεθεί στην τύχη της προς όφελος της κερδοφορίας κάποιων ιδιωτών.

Αναφέρθηκαν και άλλα Πανηπειρωτικά προβλήματα όπως το φράγμα του Αγίου Νικολάου στον Άραχθο, για το οποίο όλη η τοπική κοινωνία ανεξαρτήτως κόμματος είναι αντίθετη στην κυβερνητική επιλογή και ίσως υπάρξει μια καλή εξέλιξη ως προς αυτό, διαφορετικά θα καταστραφεί ένας πραγματικός πλούτος που είναι το ποτάμι του Άραχθου.

Τέλος ο Χρήστος Μαντάς εξέφρασε τις επιφυλάξεις του όσον αφορά στη μεθοδολογία της Επιτροπής αμφιβάλλοντας για το κατά πόσον μπορεί να συμβάλλει με κάποιες προτάσεις ή κάποιες κατευθύνσεις γνωρίζοντας πάντα ότι είναι μόνο γνωμοδοτική, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Η ουσία είναι ότι εάν κάπου συγκλίνουμε, τουλάχιστον όσον αφορά στη διαπίστωση συγκεκριμένων προβλημάτων, θα έχει κάποιο πιθανόν νόημα στο να επηρεάζει αυτή η επιτροπή συγκεκριμένες πολιτικές».

 Κλείνοντας ανέφερε ότι «σε συνθήκες κατάρρευσης της περιφέρειας και των δήμων πρώτα από όλα, θεσμών πολύ ουσιαστικών που είναι σε άμεση σχέση με τον πολίτη, οφείλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με δίκαια αιτήματα, τα οποία αφορούν την καθημερινή λειτουργία».
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 9/28/2012 12:08:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Χ. Μαντάς: " Πολλά τα Πανηπειρωτικά προβλήματα. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες