ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Εκρηκτικό μείγμα. Έρχεται ...

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός.
 Μάλλον πλησιάζει η ώρα που το καζάνι της κοινωνικής αγανάκτησης θα σκάσει. Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά μας αφήνουν άφωνους γιατί πιστεύαμε ακράδαντα ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει πράγματα και θάματα από διαφόρους όπως τους πολιτικούς, κάποιους έστω και κατ’ όνομα επιχειρηματίες ή άλλους παράγοντες του τόπου αλλά επίσης πιστεύαμε ότι σε όλα τα πράγματα υπήρχε ένα όριο. 

Μια κόκκινη γραμμή, για να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία της εποχής, που τελικά και αυτή αποδεικνύεται ...
«μούφα» θέση από τους πολιτικούς. 

Αλλά δυστυχώς, όχι δεν υπήρχε όριο αλλά ούτε πάτος στο βαρέλι της διαφθοράς, για να δανειστούμε και άλλη μια φράση της εποχής. Σιγά σιγά έχουν αρχίσει και βγαίνουν διάφορα στην φόρα. Είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση πριν από την ανακοίνωση των μέτρων θα έβγαζε λαγούς από το καπέλο της προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του κόσμου, ίσως με θέματα διαφθοράς κάποιων πολιτικών προσώπων ή κάποιων άλλων θεμάτων.

 Εδώ όμως δείχνει η κατάσταση να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της. Και δεν είναι μόνον τα όσα αποκαλύπτονται αλλά και το πώς, και οι αντιδράσεις των εμπλεκομένων μερών.

 Για παράδειγμα, ο κύριος Μεϊμαράκης, νομίζει ότι θα βρει το δίκιο του χρησιμοποιώντας οχετό λέξεων, υπονοούμενων, και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς σε βάρος άλλων, ακόμη και συναδέλφων του;
 Πρώτα από όλα, με τις αντιδράσεις του δεν πείθει.

Όπως δεν έπεισε ο κύριος Λιάπης όταν ήταν ο μόνος που ζήτησε για το θέμα Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής!
 Τι δηλαδή; Μια Επιτροπή, η οποία όσες φορές συνεκλήθη και ανέλαβε να εξετάσει κάποια υπόθεση δεν έβγαλε ποτέ κάποιο αποτέλεσμα…


Δεν λέμε ότι είναι ένοχος, αλλά η νοοτροπία του πολιτικού, της ασυλίας και της ασυδοσίας, αυτό του επέβαλε. Να ζητήσει την σύγκληση ενός οργάνου που δεν έχει βγάλει αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Μεγίστη και τελευταία απόδειξη η υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Πάλι καλά που δεν ζήτησε και τον κύριο Τραγάκη για πρόεδρο της επιτροπής!

Βεβαίως καθόλου δεν μας άρεσε και η αντίδραση του εκδότη-δημοσιογράφου, του κυρίου Χατζηνικολάου, εναντίον του οποίου στράφηκε ο Πρόεδρος της Βουλής. Όταν κάνει κανείς αποκαλύψεις είναι σίγουρο ότι θα περιμένει και ποικίλες αντιδράσεις.

Όταν όμως έχει επιχειρήματα, στοιχεία κλπ κρατάς το επίπεδο που πρέπει και αρμόζει σε έναν εκδότη ΜΜΕ ή δημοσιογράφο. Δηλαδή φαντάζεται κανείς να είχε κάνει την αποκάλυψη κάποιο μέσο ΜΜΕ της αειμνήστου Ε. Βλάχου ή των αειμνήστων Λαμπράκη, ή Μπότση, Κύρου, Αθανασιάδη και να χρησιμοποιούσαν το ίδιο λεξιλόγιο;

Δυστυχώς τα χαμηλότατου επιπέδου υπονοούμενα περί ανδρισμού και ότι άλλου μπορεί να φανταστεί κανείς δεν είναι επιχειρήματα. Δείχνουν απλά την έλλειψη τους ή την ικανότητα υποστήριξης των θέσεων τους. Δηλαδή με λίγα λόγια δεν φταίνε μόνον οι πολιτικοί.
Φταίνε στην πραγματικότητα όλοι. Όλοι εκείνοι που δημιουργούν, συντηρούν ή αφήνουν να εξελίσσεται μια κατάσταση χάους, πεζοδρομιακού επιπέδου και φυσικά ατιμωρησίας.

 Μέσα σε όλες τις αποκαλύψεις που είδαν στο φως της δημοσιότητας είναι και το ότι ο φερόμενος ως κύριος πρωταγωνιστής του σκανδάλου ενώ έχει από πέρυσι καταδίκη φυλάκισης 8 ετών χωρίς εξαγορά συνεχίζει και διαμένει σε σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου. Άρα η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο πολιτικούς, εκδότες, δημοσιογράφους, αλλά και δικαστικούς και την Αστυνομία. Εμείς έχουμε κατ’ επανάληψη αναφερθεί στους Εισαγγελείς εκείνους και τους δικαστικούς που τιμούν τον όρκο τους και τον θεσμό της δικαιοσύνης.
Τους έχουμε εκθειάσει, γιατί το αξίζουν. Γιατί λάμπουν μέσα στο σκοτάδι. Δεν αρκούν όμως 10-20 άτομα….

Να λοιπόν η ευκαιρία να αναλάβουν δράση οι εισαγγελείς και οι δικαστικοί και να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Νόμοι υπάρχουν. Δώστε ασυλία σε κάποιους που θα βγάλουν τα άπλυτα στην φόρα των άλλων, αυτών που έφεραν την χώρα αυτή και τον λαό της σε κατάσταση εξαθλίωσης, απόγνωσης, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Επίσης πρωτοβουλίες θα μπορούσε να αναλάβει και η κυβέρνηση, αλλά αυτή βρίσκεται σε σύγχυση και τρικυμία εν κρανίω. Η μόνη ανησυχία που έχει είναι το πώς θα ευχαριστήσει του εταίρους μας, τους δανειστές μας και τίποτα άλλο. Σκεφθείτε για παράδειγμα να είχαν τους σημερινούς πολιτικούς άνδρες οι πρόγονοι μας το 1940;

Δεν θέλουμε να σκεφθούμε που θα ήταν η χώρα σήμερα. Επίσης η κυβέρνηση άγεται και φέρεται από τα γεγονότα. Διαβάσαμε πριν από λίγο ότι θα ενισχυθεί το ΣΔΟΕ με 1.000 άνδρες. Μα καλοί μας άνθρωποι, το καλοί το λέει η έκφραση, τώρα θυμηθήκατε το ΣΔΟΕ; Την φοροδιαφυγή; Τώρα θυμηθήκατε ότι κάποιοι επί 3 χρόνια αποψίλωναν το ΣΔΟΕ και το άφησαν έτσι ώστε να μην προχωράει τίποτα;

 Ο κύριος Βενιζέλος καλά είναι; Επέτρεψε την ενίσχυση του; Μόλις προχθές ορίστηκε ο αρμόδιος υφυπουργός για το ΣΔΟΕ. Ο κύριος Μαυραγάνης και σήμερα ανακοίνωσε την ενίσχυση του. Στην πραγματικότητα την επάνδρωση του, την στελέχωση του όπως πρέπει.

 Ο καλός μας ο κύριος Σαμαράς 3 χρόνια τώρα, θα το ρωτήσουμε και πάλι: τι αντιπολίτευση έκανε; Τι να κάνει αφού είχε να… «σφάξει» το μνημόνιο. Δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τέτοιες τρίχες…. Φοροδιαφυγή, διαφθορά. Κανέναν Βιετνάμ δώστε του να λύσει, το Παλαιστινιακό… Τέτοια προβλήματα!!!

Και τώρα τι γίνεται; Πέρα από το ότι στρώνουν τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Τσίπρα για να αναλάβει την εξουσία, το τρίο της διακυβέρνησης της χώρας; 
Και εμείς δεν ξέρουμε, και για την ακρίβεια δεν θέλουμε να φανταζόμαστε. 

Λένε ότι η αυγή έρχεται μετά το βαθύτερο σκοτάδι… 
Στην περίπτωση της Ελλάδος δεν γίνεται να έρθει λίγο νωρίτερα, γιατί φοβόμαστε πάρα πολύ τι θα συμβεί στο βαθύτερο σκοτάδι; 

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 9/28/2012 07:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Εκρηκτικό μείγμα. Έρχεται ... "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες