ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γαλλίας για την κατάσταση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γαλλία.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ειδοποιηθήκαμε απο το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης στις Βρυξέλλες ότι οι αποσπασμένοι σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας εκπαιδευτικοί (Λίλλη, Μασσαλία) καλούνται να καλύψουν τα κενά τα οποία παρουσιάζουν τα σχολεία στο Παρίσι.

Επιπλέον, καλούνται να καλύψουν με αυτό τον τρόπο τα κενά άσχετες με τα επίπεδα ειδικότητες, για...
παράδειγμα δάσκαλοι στα Γυμνάσια και στα νηπιαγωγεία.

 Θέτουμε υπόψη σας το γεγονός ότι ο αριθμός των αποσπασμένων στις πόλεις αυτές είναι για την σχολική χρονιά 2012-13 εξαιρετικά περιορισμένος. Ούτως η άλλως, οι συγκεκριμένοι αποσπασμένοι ανανεώθηκαν με τροπολογία που νομιμοποιήθηκε ακριβώς με το πρόσχημα να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων μας και όχι αυτές του Παρισιού.

Επιπλέον, τα κενά τα οποία καλούνται να καλύψουν στο Παρίσι αντιστοιχούν σε διδασκαλία η οποία γίνεται ακριβώς την Τετάρτη και το Σάββατο, δηλαδή τις ίδιες ημέρες με το εκπαιδευτικό έργο στις επαρχιακές πόλεις. Επομένως, αν πηγαινοέρχονται οι εκπαιδευτικοί στο Παρίσι, είναι αυτονόητο ότι οι εκπαιδευτικές μονάδες στην υπολοιπη Γαλλία αποδυναμώνονται οριστικά και αμετάκλητα.

Το να θυσιασθεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο εφαρμόστηκε για πάνω απο 20 χρόνια στο όνομα του συγκεντρωτισμού στην πρωτεύουσα μας φαίνεται άδικο, θίγει άμεσα τα συμφέροντα του Ελληνισμού, τη στιγμή μάλιστα που αφορά πόλεις που έχουν έντονη ελληνική παρουσία. Ζητούμε επομένως να παραμείνουν οι εκπαιδευτικοί στις περιφέρειες όπου υπηρετούσαν, δίχως το Συντονιστικό Γραφείο να διαχειρίζεται το θέμα της γενικότητας που υπάρχει στην απόσπαση (ορίζεται απόσπαση για Γαλλία και όχι για συγκεκριμένη πόλη).

Ετσι θα μπορέσουν να εκπληρώσουν το διδακτικό τους έργο σωστά και με ανθρώπινες συνθήκες : η κοινή λογική λέει ότι δεν είναι δυνατόν να κάνουνε ταξίδια τριών και τεσσάρων ωρών κάθε εβδομάδα, ειδικάι μάλιστα όταν αυτά πρέπει να γίνουν με δικά τους έξοδα.

Το αίτημά μας είναι απόλυτα θεμιτό και είμαστε πεπεισμένοι ότι προστατεύει τον Ελληνισμό της διασποράς που πάντα θέλει τα παιδιά της να έχουν σχέση και δεσμούς με την Μητέρα Ελλάδα και γι αυτό πιστεύουμε ότι θα τύχει της δέουσας προσοχής.

Αν η Ελληνική Πολιτεία δεν μπορεί πλέον παρά μόνο με αυτό τον τρόπο να καλύψει τα κενά, αν πρέπει να δεχτούμε να κλείσουν τα σχολεία μας, τότε δεν μας μένει παρά να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ομογένεια μπορεί να κρατήσει μόνη της τα σχολεία της.

Είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας στα παιδιά μας δίχως άγχος δίχως καθυστερήσεις δίχως αγωνία στο ξεκίνημα καθε χρονιάς. Μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας θα ήταν να εξασφαλίζει βιβλία, να εξασφαλίζει ενα καλύτερο επίπεδο στην εκπαίδευση του Απόδημου Ελληνισμού.

Οταν όλα αυτά καταργούνται, νομίζουμε ότι εμείς, οι Ελληνες του Εξωτερικού, είμαστε σε θέση να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας ξανά, ακριβώς όπως τότε που τα πρωτοφτιάξαμε σε κοινότητες και σε εκκλησίες.

Περιμένουμε μια απάντηση απο την Ελληνική Πολιτεία και τους εκπροσώπους της και δηλώνουμε την καλή μας διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων που μόλις αναπτύξαμε.

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γαλλίας 
Δημήτριος Ακαρτζού 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ 
FEDERATION DES COMMUNAUTES HELLENIQUES DE FRANCE 27, 
rue Roussel Doria 13004 MARSEILLE 
Tél/Fax 04 91 34 90 34 
Président-Πρόεδρος Mr Dimitrios ACARTZOU 



Προς Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 
 Γραφείο Υπουργού Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζή 
Υπεύθυνο Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό κα Λινού 
Διευθυντή ΔΙΠΟΔΕ 
Προιστάμενο ΔΙΠΟΔΕ 
Κοιν. Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βρυξελλών κ. Αλεξάκη 

Ελληνική Διασπορά Γαλλίας.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 9/27/2012 01:52:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γαλλίας για την κατάσταση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γαλλία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες