ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Τέρενς Κουίκ : " Σκοπεύει η ελληνική κυβέρνηση να τιμήσει τους Έλληνες της Διασποράς ; "

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων  και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, κατέθεσε σήμερα (Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012) Ερώτηση στη Βουλή, με θέμα την ψήφο των Ομογενών στις ελληνικές εθνικές εκλογές από τον τόπο της διαμονής τους.

Αμέσως μετά την κατάθεση της Ερώτησης ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση: Στα αλλεπάλληλα ταξίδια μου, δεκαετίες τώρα, οπουδήποτε στη...
γη υπάρχει Ελληνισμός της Διασποράς είτε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου είτε ως απλός επισκέπτης, εισέπραττα τη δικαιολογημένη θλίψη ή και οργή των ομογενών, επειδή η Μητέρα Πατρίδα, παρά τις υποσχέσεις, ουδέποτε έδινε σημασία στο αναφαίρετο δικαίωμά τους να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους στις εκάστοτε εθνικές εκλογές μας.

Προσωπικά ντρέπομαι γι’ αυτή τη μεταχείριση σε εκείνους που πολλάκις έχουν αποδείξει ότι είναι πιο Έλληνες και από τους Έλληνες τιμώντας την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

Σήμερα, όχι μόνο ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, αισθάνομαι ότι πράττω το καθήκον μου έναντι όλων εκείνων των Ελληνίδων και Ελλήνων, της όποιας μεταναστευτικής γενιάς, έχουν βαθιά ριζωμένη στην καρδιά τους την ελληνική σημαία!

Θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση, αυτή τη φορά θα εισακούσει τη διαχρονική επιθυμία της Ομογένειας να μην αισθάνεται αποκομμένη από την ύψιστη διαδικασία των δημοκρατικών μας θεσμών.

Διαβάστε την ερώτηση του Βουλευτή: 

Κύριε Υπουργέ,

Ολόκληρες δεκαετίες οι Έλληνες της Διασποράς σε όλο τον πλανήτη είτε το ζητούσε η Ελλάδα διά των κυβερνήσεών της είτε όχι, έσπευδαν με κάθε δυνατό τρόπο να στηρίξουν τη Μητέρα Πατρίδα και κυρίως στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, αλλά και σε κρίσιμες οικονομικές περιόδους όπως η σημερινή. Ταυτόχρονα, ολόκληρες δεκαετίες, οι ίδιες κυβερνήσεις κορόιδευαν τους Ομογενείς, υποσχόμενες...
ότι θα νομοθετήσουν το δικαίωμα της ψήφου τους από τον τόπο διαμονής τους στις εκάστοτε εθνικές εκλογές, αλλά ουδέποτε κράτησαν την υπόσχεσή τους.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την πρόσφατη διπλή προεκλογική περίοδο έχουν δεσμευθεί ως προς την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος και εννοούν να τιμήσουν τα υπεσχημένα τους.

Κατόπιν τούτου, σας ερωτώ:

1.Σκοπεύει η ελληνική κυβέρνηση να τιμήσει τους Έλληνες της Διασποράς και να τους δώσει το αναφαίρετο δικαίωμά τους, δηλαδή της διά της ψήφου τους συμμετοχή τους στις εκάστοτε εθνικές εκλογές της χώρας μας;

2.Εάν η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί για τον οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να αιτιολογήσει πλήρως την απόφασή της. Σε περίπτωση όμως που συμφωνεί θα φέρει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση ΑΜΕΣΑ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την όποια αναμόρφωση του ισχύοντος εκλογικού νόμου, που διαχέεται ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει;


Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 9/03/2012 05:55:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ : " Σκοπεύει η ελληνική κυβέρνηση να τιμήσει τους Έλληνες της Διασποράς ; " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες