ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ρε σεις αλήτες με το τριαντάρι του αγρότη θα κάνετε πολιτική υποτέλειας στη τρόικα; άλλο ισοδύναμο δεν βρήκατε;

Μείωση στην επιστροφή ΦΠΑ, αύξηση των εισφορών ΟΓΑ και κατάργηση δύο συντάξεων, θα πλήξουν το εισόδημα των αγροτών.

Μείωση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από το 11% στο 7%, κατάργηση των δώρων στις συντάξεις και αύξηση εισφορών ΟΓΑ, συμπεριλαμβάνεται στο βασικό σενάριο των περικοπών της κυβέρνησης. Το μέτρο για τη μείωση του ΦΠΑ ανήκει στην κατηγορία με τον γενικό τίτλο «μείωση φοροαπαλλαγών» από...
την οποία προβλέπεται να εξοικονομηθούν συνολικά 200 εκατ. ευρώ.

Παραπάνω από τα μισά, περίπου 121 εκατ. ευρώ, θα προκύψουν από τη μείωση της επιστροφής. Ακόμη μπορεί να διασώθηκε το επίπεδο της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ (από την περικοπή των 30 ευρώ το μήνα), ωστόσο κινδυνεύουν δύο συντάξεις (τα «δώρα» εορτών). Επίσης ο εξορθολογισμός των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης ασφαλισμένων ΟΓΑ, δηλαδή την αύξησή τους (το όφελος για τον προϋπολογισμό, άρα η απώλεια για τους αγρότες ανέρχεται σε 131 εκατ. ευρώ ετησίως).

Από τη μείωση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από 11% σε 7% θα προκύψει όφελος για τον προϋπολογισμό 121 εκατ. ευρώ. Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος δικαιούνται επιστροφής ΦΠΑ που επιβαρύνει τις αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών που πραγματοποιούν κατά την άσκηση της εκμετάλλευσής τους. Η επιστροφή αυτή ενεργείται με καταβολή στον αγρότη ποσού, το οποίο προκύπτει με την εφαρμογή κατ΄ αποκοπή συντελεστών στην αξία των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων αγροτικών υπηρεσιών προς άλλους υποκείμενους στο φόρο.

Στο βασικό σενάριο των μέτρων, δεν προβλέπεται η μείωση της κατώτατης σύνταξης ΟΓΑ κατά 30 ευρώ. Ωστόσο, προβλέπεται η πλήρης κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. ...
Στην περίπτωση αυτή, η απώλεια για τους συνταξιούχους αγρότες που λαμβάνουν την κατώτερη σύνταξη θα είναι μεγαλύτερη, καθώς θα χάσουν δύο συντάξεις (13η και 14η) των 360 ευρώ εκάστη, δηλαδή σύνολο 720 ευρώ και θα εισπράξουν τελικά 4.320 ευρώ. Αντίθετα αν μειωθεί η κατώτατη σύνταξη κατά 30 ευρώ αλλά διατηρηθούν οι 14 συντάξεις, τότε οι συνταξιούχοι αγρότες θα εισέπρατταν 4.620 ευρώ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση του πακέτου των επώδυνων μέτρων ξεκινά στις 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 14 Σεπτεμβρίου, με την επίδοση της έκθεσης της τρόικας στο Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

 Στις 5 Σεπτεμβρίου καταφτάνει το δεύτερο τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με στόχο την επικαιροποίηση του προγράμματος, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένονται οι επικεφαλής της τρόικας, που δυο μέρες αργότερα αναμένεται να συναντηθούν με τον Γιάννη Στουρνάρα και το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.


agrotypos.gr

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 9/04/2012 07:35:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ρε σεις αλήτες με το τριαντάρι του αγρότη θα κάνετε πολιτική υποτέλειας στη τρόικα; άλλο ισοδύναμο δεν βρήκατε; "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες