ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Πάνος Αποστόλου: " Ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος. "

Λίγο πριν τις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δημοσίευσα το άρθρο μου:
«Η ανώτερη φυλή των Ελλήνων και τα σημερινά κίβδηλα της πολιτικής μας ζωής»*, όπου μεταξύ των άλλων επεσήμανα πως μετά τις εκλογές θα επιβληθούν φορομπηχτικά μέτρα εξαθλίωσης εις βάρος του Ελληνικού λαού, μέτρα που τεχνηέντως απέκρυπταν τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος. 

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερα:
 « Όμως, ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει πως εάν ψηφίσει αυτά τα μνημονιακά κόμματα, την επομένη των εκλογών θα...
συγκυβερνήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εφαρμόσουν τα προγράμματα που έχουν υπογράψει με την ΕΕ το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. 

Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει πως θα τους εξουσιοδοτήσει να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο, ψηφίζοντας τον προσεχή Ιούνιο φοροεισπρακτικά μέτρα που αναφέρονται στην δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν και είναι καταρχήν της τάξεως των 11,8 δις €. Και λέω καταρχήν, γιατί έκθεση της Ελβετικής τράπεζας UBS προσεγγίζει το ποσό στα 14 δις €.

 Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει πως οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, είναι εκλογές αντίδρασης και καταψήφισης των μνημονιακών κομμάτων και πως πρέπει αυτές οι εκλογές να είναι η τιμωρία τους στα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος του Ελληνικού λαού. Γι΄αυτό δεν πρέπει να εκποιήσει την ψήφο του, επιτρέποντας την περαιτέρω εξαθλίωση του ίδιου και της πατρίδας μας».
*Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΙΒΔΗΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ.

Δυστυχώς, όμως, στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, μέρος του Ελληνικού λαού υπέκυψε στα τρομοκρατικά διλήμματα που προέταξαν περί επιστροφής της Ελλάδος στη δραχμή, οι εγχώριοι υπάλληλοι των κερδοσκόπων-τοκογλύφων δανειστών μας και τους έδωσε τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

 Μιας κυβέρνησης που αποτελείται από το κόμμα της πάλαι ποτέ αντιμνημονιακής ΝΔ, του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ και της νεοταξικής ουράς του συστήματος που ακούει στο όνομα ΔΗΜΑΡ.

Ένα κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση, χωρίς πραγματικά να χρειάζεται, αλλά η συμμετοχή του είναι απόλυτα ουσιαστική για το «σύστημα» γιατί, πρώτον, έχει την ταμπέλα του αριστερού κόμματος και έτσι δίνει στη συγκυβέρνηση το άλλοθι της συμμετοχής όλων των πτερύγων της Βουλής και δεύτερον και σπουδαιότερο, με αυτό η συγκυβέρνηση αγγίζει το πολυπόθητο νούμερο των 180 βουλευτών (έχουν συνολικά 179) για να μπορέσει να προετοιμάσει το έδαφος, μέσω της επόμενης αναθεωρητικής Βουλής, ώστε να ενταχθεί το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση, στο Αναθεωρημένο Σύνταγμα που ευαγγελίζεται μετ΄επιτάσεως ο κ. Σαμαράς. 
Οι δυο έδρες που υπολείπονται, πολύ εύκολα «εξαγοράζονται» από άλλους πολιτικούς χώρους. Είναι ένα παιχνίδι που το ξέρουν πολύ καλά ο κ. Σαμαράς, αλλά και ο κ. Βενιζέλος.

Έτσι, σήμερα, τρεις μήνες μετά το σχηματισμό της τρικομματικής-μνημονιακής κυβέρνησης, όλοι τους ξεχνούν τις προεκλογικές εξαγγελίες περί μη οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και αναμένεται από ώρα σε ώρα να ''κλειδώσουν'' τα μέτρα των 11,5 δις € που αποτελούν δέσμευση προς τους τοκογλύφους-δανειστές δυνάστες μας και τα οποία θα επιφέρουν, νέα δραστική περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, ενεργοποίηση άρον-άρον αποκρατικοποιήσεων, εφεδρεία δημοσίων υπαλλήλων και πολλές άλλες περικοπές.

Ωστόσο, ο λαλίστατος Πρωθυπουργός μας, γνωρίζοντας πως αυτά τα μέτρα στραγγαλίζουν το λαό μας και δολοφονούν την πατρίδα μας, με περίσσιο θράσος, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, για την ανάδειξη νέου Γραμματέα, είπε μεταξύ άλλων: «…οι περικοπές που προβλέπονται στο πακέτο μέτρων των 11,5 δις Ευρώ, είναι δύσκολες και επώδυνες αλλά θα είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών….σε δυο χρόνια αν όλα πάνε καλά η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από σήμερα…. άλλο δεν αντέχει η Ελληνική κοινωνία αλλά οι περικοπές είναι αναπόφευκτες…».

 Παράλληλα, πριν ακόμη η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση, συμφωνήσει για την εξασφάλιση των 11,5 δις ευρώ, οι τροϊκανοί, «φτύνοντάς την στα μούτρα», έστειλαν στο Υπουργείο Εργασίας, στις 2 Οκτωβρίου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), τις νέες τους εξωπραγματικές απαιτήσεις που επί της ουσίας εάν πραγματοποιηθούν, διαλύουν τελείως το κοινωνικό κράτος και πλήττουν βάναυσα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας, δημιουργώντας έναν εργασιακό μεσαίωνα. 

Πιο αναλυτικά, ζητούν την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τη μείωση και το πάγωμα του βασικού μισθού, οι κλαδικές συμβάσεις να παγώσουν για τρία χρόνια, οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες μπορούν στο εξής να γίνονται, όχι μόνο από σωματεία αλλά και Ενώσεις Προσώπων κάτω των 20 ατόμων με τη συμμετοχή των 2/3 των εργαζομένων και τέλος, η τρόικα προτείνει στην Κυβέρνηση να προχωρήσει σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να διασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή του βάρους της κρίσης και των κερδών της ανάκαμψης.

Έτσι, ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος της πολιτικής μας ζωής, ο κ. Σαμαράς είναι σίγουρο πως θα αποδεχτεί αδιαπραγμάτευτα και αυτά τα μέτρα, χωρίς καν να προσπαθήσει και να υψώσει στο ελάχιστο το πολιτικό του ανάστημα. 
Θα μας δηλώσει δε, ξεδιάντροπα για άλλη μια φορά, πως θα είναι τα τελευταία επώδυνα μέτρα. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να παρακολουθήσουμε μαζί, τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Σαμαρά, προκειμένου να διαπιστώσουμε ότι σε επίπεδο ψεμάτων και ανεκπλήρωτων προεκλογικών υποσχέσεων ξεπέρασε και τον αρχηγό των «θα», Γεώργιο Παπανδρέου, παππού του σημερινού πολιτικού ολετήρα. Ένα απόσπασμα, λοιπόν, από προεκλογική ομιλία του κ. Σαμαρά, όταν απαιτούσε από τον Ελληνικό λαό την αυτοδυναμία της ΝΔ και εξόρκιζε στο «πυρ το εξώτερο», οποιαδήποτε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στην πιθανότητα η εκλογική κάλπη να μην του παρείχε αυτή την αυτοδυναμία: 
«Το λέω κατηγορηματικά, αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα.

Πρώτον: Τη συγκυβέρνηση τη θέλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά και για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες τους που μας έφεραν στο μνημόνιο. Νομίζουν ότι θα γλυτώσουν, αλλά δε θα γλυτώσουν. 

Δεύτερον: Τη συγκυβέρνηση τη στηρίζουν, όλα εκείνα τα συμφέροντα και όλες εκείνες οι συντεχνίες που δε θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμη και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. 

Τρίτον: Τη συγκυβέρνηση τη θέλουν όλες αυτές οι δυνάμεις, μέσα και έξω από την Ελλάδα, που θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη και μια κυβέρνηση ελεγχόμενη. 

Δεν μπορούμε, φίλες και φίλοι, να βγούμε από την ύφεση, μαζί με εκείνους που μας έφεραν στην ύφεση. 
Δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στο λαό, μαζί με εκείνους που κορόιδεψαν το λαό. Όσοι θέλουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι για να μην αλλάξει τίποτα, για να διασωθεί αυτό που χρεοκόπησε και για να σωθούν εκείνοι που μας χρεοκόπησαν».

Συνεπώς, σ΄ αυτή τη συγκυβέρνηση, είναι Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς και αναγνωρίζει πως είναι ελεγχόμενος από συμφέροντα και συντεχνίες που δε θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα.

Επιπλέον, παραδέχεται πως τη συγκυβέρνηση τη θέλουν όλες εκείνες οι δυνάμεις, μέσα και έξω από την Ελλάδα ενώ παράλληλα θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη πλήρως ελεγχόμενη.

Τι άλλο θα πρέπει να περιμένει, λοιπόν, ο Ελληνικός λαός για να ξεσηκωθεί και να προκαλέσει εκλογές; 
Θα πρέπει να εξαθλιωθεί περαιτέρω και να βιώσει πολύ σύντομα, Εθνικές τραγωδίες;

Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 9/18/2012 06:55:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πάνος Αποστόλου: " Ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες