ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Π. Κουρουμπλής: " Απαραίτητη η διασταύρωση των στοιχείων όσων έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. "

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια που έστω και με τεράστια καθυστέρηση ξεκίνησε έπειτα από την πίεση πολλών βουλευτών του κοινοβουλίου σχετικά με τη διασταύρωση των στοιχείων όσων στην κρίσιμη περίοδο 2009-2012 έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Σε μία περίοδο που χειμάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καθίσταται υψίστη υποχρέωση η ενημέρωση και...
η αποκατάσταση της δικαιοσύνης ως προς την κατανομή των βαρών. Ωστόσο, ενώ θα έπρεπε αυτή η υπόθεση να είχε την απόλυτη πολιτική προτεραιότητα συνάντησε και εξακολουθεί να συναντά μεγάλες δυσκολίες από την Τράπεζα της Ελλάδος και το τραπεζικό σύστημα γενικά.

Όταν ο ελληνικός λαός είτε εις ρευστών, είτε με εγγυήσεις, είτε με την ανακεφαλαιοποίηση διέθεσε πάνω από 200 δις για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος είναι προφανές ότι βρισκόμαστε εκτεθειμένοι ως πολιτικό προσωπικό εφόσον ανεχόμαστε την απροθυμία του τραπεζικού συστήματος να παράσχει στο ΣΔΟΕ έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.

Κατόπιν τούτου καθίσταται αναγκαία η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα κατοχυρώνει τη ρητή υποχρέωση του τραπεζικού συστήματος να παράσχει στο ΣΔΟΕ κάθε πληροφορία που του ζητείται και μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Την ίδια στιγμή ενώ με ερώτησή μου ζητώ από τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης να απευθυνθούν στους ομολόγους τους της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προκειμένου να πληροφορηθούμε τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει με ακατάσχετα επιχειρήματα και μας παραπέμπει στη δήλωση της Ελβετίας περί κατασκοπίας.

Η απάντηση είναι φαιδρή διότι όλοι γνωρίζουν ότι το γερμανικό κράτος δεν υπολείπεται ευαισθησίας περί νομιμότητας και τήρησης των κανόνων. Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει και αυτό το εργαλείο προκειμένου να αποκτήσει στοιχεία που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σχετίζεται με την πολιτική βούληση πάταξής της. Όταν η χώρα μας βρίσκεται στη σημερινή τραγική κατάσταση, πως μπορεί ο ελληνικός λαός να μην αναρωτιέται σχετικά με την απουσία επίδειξης παρόμοιας πολιτικής βούλησης στη χώρα μας;

Οι απαντήσεις του υφυπουργού οικονομικών υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και σε καμία περίπτωση δεν συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κοινωνικής αδικίας, ενώ ενισχύουν την κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό μας σύστημα.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 9/18/2012 03:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Π. Κουρουμπλής: " Απαραίτητη η διασταύρωση των στοιχείων όσων έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες