ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Συνάντηση για την αναστολή λειτουργιάς της Δ.Ο.Υ. Κόνιτσας.

Τη διαβεβαίωση του προϊστάμενου της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών, πως στην Κόνιτσα θα παραμείνει γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών για φορολογικά ζητήματα, μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης στο Δήμαρχο Παναγιώτη Γαργάλα και στην αντιπροσωπεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που τον επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (27/9/2012) στο γραφείο του.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας συνοδευόμενος από...
μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν το Γενικό Γραμματέα και του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει από την 1η Οκτωβρίου στην αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. που λειτουργεί στην Κόνιτσα καθώς θεωρούν πως με την ενέργεια αυτή θα ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και υποβαθμίζεται η περιοχή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του, τους ενημέρωσε πως το πρωί της ίδιας μέρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και συζήτησε το θέμα με τον προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χατζάκη από τον οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση πως στην Κόνιτσα θα παραμείνει γραφείο εξυπηρέτησης με δύο υπαλλήλους σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των απομακρυσμένων δημοτικών ενοτήτων της περιοχής.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χατζάκη ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τα ακόλουθα:

1) Οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος θα υποβάλλονται όλες ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος TAXIS το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το Νοέμβριο.

2) Δεν θα ζητούνται πλέον πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας από τους φορολογούμενους καθώς θα τα παρέχουν απευθείας οι υπηρεσίες.

3) Στις Εφορίες, και για ένα μεταβατικό διάστημα θα πηγαίνει μόνο ο μη συνεπής φορολογούμενος, αυτός δηλαδή με ληξιπρόθεσμα χρέη. Στη συνέχεια και αυτός θα μπορεί να εξυπηρετείται μέσω τραπεζών (με την καταβολή των βεβαιωμένων χρεών μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή μηχανημάτων αυτόματης συναλλαγής).

4) Ο έλεγχος των επιχειρήσεων γίνεται ήδη μόνο από τις κεντρικές Δ.Ο.Υ. στις έδρες των Νομών και έτσι οι περιφερειακές Δ.Ο.Υ. δεν έχουν αντικείμενο.

 5) Σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν αναλογικά τόσες Δ.Ο.Υ., όσες στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πλήρης εφαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος.

6) Μέχρι τον Φεβρουάριο θα παραμείνουν στη χώρα περίπου 100 Δ.Ο.Υ. που στη συνέχεια θα γίνουν 80 από τις οποίες 20 θα λειτουργούν στην Αττική 8 στη Θεσσαλονίκη και οι άλλες στην υπόλοιπη χώρα.

7) Οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. που καταργούνται θα μεταφερθούν στις λειτουργούσες ,ανά περιοχή, υπηρεσίες.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 9/28/2012 05:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Συνάντηση για την αναστολή λειτουργιάς της Δ.Ο.Υ. Κόνιτσας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες