ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Τέρενς Κουίκ: " Θα δώσετε λύση στο πρόβλημα των Ελληνικών σχολείων στη Γερμανία ή θα τους "βγάλετε τη ψυχή" όπως με τα σχολειά της Αιγύπτου; "

Ερώτηση-κόλαφο προς τον Υπουργό Παιδείας για την τραγική έλλειψη καθηγητών στα σχολεία της Βαυαρίας κατέθεσε  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων  και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ μεταφέρει την κραυγή αγωνίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων της Βαυαρίας, όπως αυτή εκφράζεται σε επιστολή τους προς τον κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επιστολή για την οποία οι μαχόμενοι να κρατήσουν την....
Ελλάδα και τη γλώσσα μας όρθια στο Εξωτερικό Ομογενείς δεν πήραν ποτέ καμία απάντηση. Οι Έλληνες αδελφοί της Βαυαρίας, αναζητούν εναγωνίως λύσεις για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που προέβλεπαν ότι θα είχαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Και προσθέτουν το εξής συγκλονιστικό:
«Δεν γνωρίζουμε σε τι σχολικά κτίρια, με ποιο αριθμό εκπαιδευτικών, με ποιο αριθμό μαθητών ανά τάξη, με τι βιβλία, γυμναστήρια, εργαστήρια κλπ κάνουν μάθημα τα παιδιά των Βουλευτών που ψηφίζουν, στηρίζουν και νομοθετούν για το μέλλον των παιδιών μας. Ευχόμαστε να είναι σε καλύτερη μοίρα και να έχουν αυτό που είναι αυτονόητο (ΣΧΟΛΕΙΑ) για ένα πολιτισμένο Ευρωπαϊκό Κράτος. 
Απαιτούμε και ζητά με το ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση για όλους και για τα παιδιά μας, γιατί και αυτά, παιδιά της Ελλάδας είναι!» 

ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

 ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ 

Κύριε Υπουργέ,
Επιεικώς το θεωρώ βαρύτατη προσβολή προς μαχόμενους να κρατήσουν την Ελλάδα και τη γλώσσα μας όρθια στο εξωτερικό Ομογενείς, το γεγονός ότι αγνοήσατε και δεν απαντήσετε σε δραματική επιστολή - έκκληση που σας έστειλε εδώ και καιρό η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ και μάλιστα με κατεπείγουσα ένδειξη.

Ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον ελληνισμό της Διασποράς, σας την συμπεριλαμβάνω στην παρούσα Ερώρησή μου, ελπίζοντας ότι δεν θα αγνοήσετε και τις κοινονουλευτικές διαδικασίες.

Το πλήρες περιεχόμενό της έχει ως εξής:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ
Krikis Athanassios,
Dachauerstr. 481, 80993 München Ε-mail: athanassios.krikis@man.eu Tel:0049 160 74 23 024
Μόναχο 18.09.2012
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ...

Προς: Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κυρ. Κ. Αρβανιτόπουλο
Κοιν: Φορείς του Ελληνισμού.

Θέμα: Κενά Εκπαιδευτικών στα Ελληνικά Σχολεία στη Γερμανία. 

Aξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 Με την επιστολή μας 20.07.2012 σας ζητήσαμε να μας ενημερώσετε για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που εμείς (τα συνδ. όργανα των γονέων) προβλέπαμε ότι θα είχαμε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ούτε τότε, αλλά και μέχρι σήμερα δεν πήραμε επίσημη απάντηση. Αντίθετα, διατυπανίζονταν ότι η Νέα Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα κάνει ότι μπορεί για να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά. 
 Το ίδιο μας διαβεβαίωσε και ο κ.Μιχαλολιάκος, παρουσία της κας Μπερνίκου, στη συνάντησή μας στο Υπουργείο Παιδείας. 

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, σας ενημερώνουμε, αν και θα πρέπει να το γνωρίζετε, ποιά είναι η πραγματικότητα στα σχολεία. 

ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 
1. Δημ. Μονάχου,
Hinterbärenbad Str. 71-73,81373 München 150 Μαθητές Έγιναν 20 εγγραφές νέων μαθητών από την Ελλάδα κ συνεχίζονται. Κενά εκπαιδευτικών: 1,5 με 2 Κενά ωρών πάνω από 70+.

2. Δημ. Μονάχου,
Εrnsberger Str. 3a, 81241 München 77 Μαθητές Έγιναν 8 εγγραφές νέων μαθητών από την Ελλάδα και συνεχίζονται. Κενά εκπαιδευτικών: 1 με 2 Κενές ώρες:22+.

3. Δημ. Σχολείο(Αριστοτέλης),
Edmund-Rumpler Str 9, 80939 Mü. 255 Μαθητές Έγιναν 15 εγγραφές νέων μαθητών από την Ελλάδα κ συνεχίζονται. Κενά εκπαιδευτικών και κενές ώρες θα οριστικοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

4. Δημ.Μονάχου, (Σωκράτης),
Zamdorfer Str. 26, 81677 München 174 Μαθητές Έγιναν 13 εγγραφές νέων μαθητών από την Ελλάδα κ συνεχίζονται. Κενά εκπαιδευτικών:4,5 με 5. Κενές ώρες:115+

1. Δημ.Σχολείο Νταχάου,
Ignaz-Tachner Str 14, 85221 Dachau 70 μαθητές Έγιναν 10 εγγραφές νέων μαθητών από την Ελλάδα κ συνεχίζονται. Πρόβλημα κυρίως στις ώρες των ελληνικών, για ώρες Γυμναστικής, Μουσικής είναι αυτονόητο να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί.

1. Γυμνάσιο Μονάχου,
Schleißheimer Str 247, 80809 München 320 μαθητές. Έγιναν 35 εγγραφές νέων μαθητών από την Ελλάδα και συνεχίζονται. Άγνωστος ακόμα ο ακριβής αριθμός εκπαιδευτικών που λείπουν. Είναι αδύνατον χωρίς εκπαιδευτικούς να λειτουργήσει το σχολείο. Με το σημερινό εκπαιδευτικό δυναμικό μπορεί να γίνει μέχρι 3 ώρες μάθημα την ημέρα, όπως και στα περισσότερα σχολεία.

2. Γυμνάσιο Μονάχου,
Schatzbogen Str.29, 81829 München 270 μαθητές. Έγιναν 15 εγγραφές νέων μαθητών από την Ελλάδα κ συνεχίζονται. Κενά εκπαιδευτικών 5. (Μαθηματικοί, Φιλόλογοι, Πληροφορικής, Γερμανικά κλπ).

1. Λύκειο Μονάχου,
Schatzbogen Str.29, 81829 München 350 μαθητές Έγιναν 23 εγγραφές νέων μαθητών από την Ελλάδα κ συνεχίζονται. Κενά εκπαιδευτικών πάνω από 10, σε όλες τις ειδικότητες Με το σημερινό εκπαιδευτικό δυναμικό μπορεί να γίνει μέχρι 3 ώρες μάθημα την ημέρα.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ 
1. και 2. Δημοτικό Νυρεμβέργης 
270 μαθητές Έγιναν πάνω από 30 εγγραφές νέων μαθητών από την Ελλάδα και συνεχίζονται. Μικρά προβλήματα στα κενά των εκπαιδευτικών κυρίως λόγω επέκτασης των συμβολαίων των εκπαιδευτικών.

1. Γυμνάσιο Νυρεμβέργης
250 μαθητές
Πολλά κενά εκπαιδευτικών, (5+κυρίως Μαθηματικοί και Φιλόλογοι) Έγιναν 20 εγγραφές νέων μαθητών από την Ελλάδα κ συνεχίζονται.

1. Λύκειο Νυρεμβέργης
180 μαθητές Έγιναν 30 εγγραφές νέων μαθητών από την Ελλάδα κ συνεχίζονται. Πολλά κενά εκπαιδευτικών, (5+κυρίως Μαθηματικοί και Φιλόλογοι).

Υπάρχει εντολή και οδηγία από το Συντονιστικό γραφείο με την συναίνεση του Υπουργείου Παιδείας, προς όλα τα σχολεία, να γίνουν πολυάριθμα τμήματα για να καλυφθούν κάπως τα κενά με το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό και υπερωρίες. Σε κάθε σχολείο, η Διεύθυνση προσπαθεί να δημιουργήσει ανάλογα με το εκπαιδευτικό δυναμικό του και τα ανάλογα τμήματα.

Έχουν δημιουργηθεί τμήματα Γερμανικών με πάνω από 30 μαθητές (στους 29 μαθητές, στο μάθημα των Γερμανικών, το τμήμα χωρίζεται) Και τμήματα 33 μέχρι και 35 μαθητών στα υπόλοιπα μαθήματα και δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στα τμήματα, οι μετεξεταστέοι μαθητές. (32+1 επίσης βάση του νόμου το τμήμα πρέπει να χωρισθεί).
Δεν γνωρίζουμε σε τι σχολικά κτήρια, με ποιό αριθμό εκπαιδευτικών με ποιό αριθμό μαθητών ανά τάξη, με τι βιβλία, γυμναστήρια, εργαστήρια, κλπ, κάνουν μάθημα τα παιδιά των βουλευτών, που ψηφίζουν, στηρίζουν και νομοθετούν για το μέλλον των παιδιών μας 

Ευχόμαστε να είναι σε καλύτερη μοίρα και να έχουν αυτό που είναι αυτονόητο (ΣΧΟΛΕΙΑ), για ένα πολιτισμένο Ευρωπαικό κράτος. Απαιτούμε και ζητάμε το ίδιο δικαίωμα στην μόρφωση για όλους και για τα παιδιά μας, γιατί και αυτά, παιδιά της Ελλάδας είναι! 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Εμείς, ο Απόδημος Ελληνισμός, οι γονείς και τα Ελληνόπουλα που επιμένουν η γλώσσα τους να είναι Ελληνική, δεν συμφωνούμε ότι με αυτά τα δεδομένα και κριτήρια η σχολική χρονιά 2012/13, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..........

 Ζητάμε για μια ακόμη φορά να επανεξετάσετε το θέμα, παίρνοντας υπόψιν, όχι μόνο τον οικονομικό παράγοντα αλλά τις ανάγκες και τα συμφέροντα των Ελλήνων της Διασποράς, υπενθυμίζοντάς σας ότι στη Βαυαρία από 1 έως10 τάξη, την πληρώνει το Γερμανικό κράτος! Οι εκπαιδευτικοί είναι ένας από τους 3 πυλώνες που στηρίζουν την Παιδεία και χωρίς αυτό το στήριγμα το οικοδόμημα θα πέσει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι στις προθέσεις σας. 

Για μια ακόμη φορά περιμένουμε να μας απαντήσετε στο αίτημά μας, «Να έλθει κλιμάκιο στη Γερμανία και την αρχή ενός επικοδομητικού διαλόγου για το μέλλον της Ελληνόγλωσσης Παιδείας και των Ελληνικών σχολείων στη Γερμανία με τους φορείς του Ελληνισμού». Περιμένοντας την άμεση αντίδρασή σας και την αποστολή Ελλήνων εκπαιδευτικών για την κάλυψη 40 περίπου κενών στα Ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας.

Γνωρίζουμε ότι από καιρό, πάνω από 25 αιτήσεις βρίσκονται στο γραφείο σας περιμένοντας την έγκρισή σας. Γνωρίζετε ότι δεκάδες επιτόπιο προσωπικό Ομογενών εκπαιδευτικών έχουν απολυθεί η περιμένουν διορισμό, την ώρα που δεν κοστίζουν όυτε ένα ευρώ στο Ελληνικό Κράτος, την ώρα που τα σχολεία μας, εξ αιτίας των ελλείψεων αυτών, υπολειτουργούν και καταρρέουν.

Κύριε Υπουργέ,
Αν η δικιά σας πρόθεση, όπως και των Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνησή σας, δεν είναι η σταδιακή υποβάθμιση και το κλείσιμο των Ελληνικών Σχολείων και της μέχρι τώρα παρεχόμενης Παιδείας και Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γερμανία, τότε είναι η ώρα να: ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ! 

Για την Ομοσπονδία Γονέων Βαυαρίας
Ο Πρόεδρος Κρίκης Αθανάσιος
 ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ! 

Αυτή είναι η επιστολή, κ. Υπουργέ.
Τώρα δεν υπάρχει,δικαιολογία να μην δώσετε ΚΑΙ απάντηση ΚΑΙ λύσεις.

Και με βάση τα ανωτέρω, σας ερωτώ:
1. Θα δώσετε λύση σε αυτόν τον κατάλογο με τα απόλυτα αιτιολογημένα, σημαντικά και εθνικώς σημαντικότατα αιτήματα των ομογενών της Βαυαρίας; 

2. Εάν πείτε το ναι, θα τους βγάλετε τη ψυχή από το στόμα, όπως με τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου; 

3. Σκοπεύετε να ανταποκριθείτε στη πρόσκληση της Ομοσπονδίας, να πάει κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου σας στη Γερμανία-αν και κανονικά πρέπει να πάτε ο ίδιος-για να δείτε από κοντά τις επιπτώσεις της Διαμαντοπούλειας πολιτικής για τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού; 

4. Έχετε αντιληφθεί ότι λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, το μεταναστευτικό ρεύμα προς τη Γερμανία έχει αυξηθεί κατακόρυφα, οπότε μπορεί να μην επαρκούν οι υπολογισμοί που έχουν κάνει οι Ομογενείς της Βαυαρίας στην επιστολή τους; 
 Ο ερωτών Βουλευτής 
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 9/25/2012 11:20:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Θα δώσετε λύση στο πρόβλημα των Ελληνικών σχολείων στη Γερμανία ή θα τους "βγάλετε τη ψυχή" όπως με τα σχολειά της Αιγύπτου; " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες