ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Σεπτεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Οpen επιστολή υπέρ αδελφού Λούκου...

Επιστολή στήριξης του προέδρου και καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εξοχότατου κυρίου Γεωργίου Λούκου.

Μια φήμη πλανάται πάνω απ’ την Ελλάδα εδώ και μέρες, ένα θλιβερό μαντάτο έπεσε σα μπόμπα και έχει μανταλώσει τα στήθη των ρωμηών στις πόλεις, στα χωριά, στις ενορίες, στα καφενεία, στις ρούγες και στα οικεία εικονοστάσια:   «Έπεσεν ο Λούκος ή ακόμη το κονκλάβιο καλά κρατεί;»
 Μια κουβέντα βολοδέρνει στα χείλη των Ελλήνων, μια και...
μόνο μια έννοια ξεροψήνει την γκλάβα τους: «είναι αλήθεια ότι το γκουβέρνο θέλει να εκδιώξει τον εφέντην Γεώργιον Λούκον;»

Ο Γεώργιος τυγχάνει έμπειρος στη διεύθυνση μεγάλων φεστιβάλ, με διεθνείς γνωριμίες και με ισχυρή προσωπικότητα, γι’ αυτό και έκανε την χώρα μας ξακουστή στα πέρατα της οικουμένης. Όπου και να πας για το Φεστιβάλ Αθήνας ακούς και για τον διευθυντή του. Από τις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο, τις λέσχες των Φάντος στη Πορτογαλία, στα καμπαρέ των Παρισίων, στα γοτθικά σοκάκια της Σκωτίας, στα ζεστά κονάκια της Σιβηρίας, στα λουτρά του Γάγγη της Ινδίας και στα μπαράκια της Μυκόνου ένας είναι ο πόνος των θνητών:
 «μπορεί η Ελλάδα να πέσει ακόμα πιο χαμηλά και να αποπέμψει τον Λούκον; Ποιος θα εκπολιτίζει τους Έλληνες πλέον;»

Εμείς οι πνευματικοί ταγοί αποφασίζουμε και διατάσσομεν την κεντρικήν εξουσίαν να κηρύξει τον Γεώργιον Λούκον ως αναντικατάστατον!

Ο «Γεώργιος ο αναντικατάστατος» είναι βέρος κοσμοπολίτης. Τα χνώτα του δεν βρωμάνε ελληνική φέτα ούτε ελληνικό τσίπουρο.
Απάλλαξε την ρωμιοσύνη απ’ τον επαρχιωτισμό της δημοτικής ποίησης και την κλασσικούρα της τραγωδίας και τα αντικατέστησε με την μετανεωτερική αποδομητική σκορδοκαΐλα.

Ο «Γεώργιος ο αναντικατάστατος» είναι ορίτζιναλ πολυπολιτισμικός κι από τζάκι, τον απογοητεύει κάθε τι ελλαδικό και κάθε τι απ’ τον αιώνιο ελληνικό τρόπο του βίου γιατί αυτός είναι κουλτουριάρης και τολμά να αναδείξει την χρηστική αξία του αιδοίου.

Ποιος άλλος θα έδινε την στέγη του Φεστιβάλ Αθήνας για να ανεβεί παράσταση που θα απομυθοποιούσε κάτι υπερεκτιμημένους τύπους σαν τον Αθανάσιο Διάκο που όπως λέει το κείμενο τού έργου ήταν ένας ξεδιάντροπος φαλλοκράτης, ένας homo–malakas που έδερνε και ξυλοφόρτωνε την Κρουστάλλω και που οι αφελείς ιθαγενείς τον θεωρούν ήρωα και ελευθερωτή τους!

Επίσης ξανατονίζουμε ότι ο «Γεώργιος ο αναντικατάστατος», κι αυτό είναι το κοινό μυστικό της εποχής μας, με τα θέλγητρα του Φεστιβάλ του έβαλε τους νέους μας στο δρόμο της τέχνης.

Βλέπετε αυτά τα στίφη των 18άρηδων και των 30άρηδων με τα σλίπιν μπάγκς στις πλάτες που ροβολάνε κατά τους αγρούς;
Να κατασκηνώσουν πέριξ της Επιδαύρου τραβάνε.
Μεθυσμένοι απ’ τα Λουκούλεια θεάματα κάνουν όλη τη χρονιά αιματηρές οικονομίες για να πληρώσουν τα αριστοκρατικά εισιτήρια του Φεστιβάλ.

Κύριε Πρωθυπουργέ
Να μην διαιωνίζουμε την εθνική μας κατάρα με το να καρατομούμε τους άξιους. Ο «Γεώργιος ο αναντικατάστατος» πηγαινοέρχεται συχνότατα στην Γαλλία και την Αθήνα πλουτίζοντας τις αερογραμμές μας και κάνει να πιάνουν έτσι τόπο τα λεφτά των φορολογουμένων.
Έχει δύο θέσεις διευθυντή ταυτόχρονα και πληρώνεται απ’ τη μισή Ευρώπη.
 Δεν είναι ιδανικό δείγμα του καινοφανούς ελληνικού μοντέλου του κρατικοδίαιτου αυτοδημιούργητου;

Ίσως το κυριότερο κατόρθωμα του «Γεωργίου του αναντικατάστατου» να είναι ότι ξερίζωσε απ’ το Φεστιβάλ το παραδοσιακό ελληνικό έργο και προώθησε την μοντέρνα έπαρση για μηδενισμό του άπλυτου περιθωρίου.

Αν ο «Γεώργιος ο αναντικατάστατος» καταφέρει να εξοβελίσει και την ελληνική γλώσσα απ’ την Επίδαυρο τότε θα είναι άξιος ο μισθός του γιατί θα έχει εκσυγχρονίσει την ψωροκώσταινα με τα δυτικά φώτα.

Οι υπογράφοντες
1. Ξένια Καλογεροπούλου
2. Ελισάβετ Παπαζώη
3. Νόνικα Γαληνέα
4. Μάγια Λυμπεροπούλου
5. Λευτέρης Βογιατζής
6. Σταμάτης Φασουλής
7. Μιχαήλ Μαρμαρινός
 8. Θωμάς Μοσχόπουλος
9. Δημήτρης Παπαιωάννου
10. Ρούλα Πατεράκη
11. Χλόη Γεωργάκη Ομπολένσκυ
12. Γιώργος Κουμεντάκης
13. Σταμάτης Κραουνάκης
14. Λίνα Νικολακοπούλου
15. Μαρία Φαραντούρη
16. Δημήτρης Δημητριάδης
17. Γιάννης Αγγελάκας
18. Όλια Λαζαρίδου
19. Μελίνα Τανάγρη
20. Γιώργος Βέλτσος
21. Ρένη Πιττακή
22. Κωστής Παπαγιώργης
23. Αντώνης Αντύπας
24. Γιώργος Κουρουπός
25. Αμαλία Μουτούση
26. Τζίνα Πολίτη
27. Νικηφόρος Παπανδρέου
28. Λυδία Κονιόρδου
29. Εφη Σταμούλη
30. Δημήτρης Καταλειφός
31. Άγγελος Παπαδημητρίου
32. Χρύσα Προκοπάκη
33. Δημήτρης Σπάθης
34. Μισέλ Φάις
35. Τάσος Ψιμάρας
36. Άντζελα Μπρούσκου
37. Αργύρης Ξάφης
38. Αργύρης Μπακιρτζής
39. Δημήτρης Καραντζάς
40. Νίκος Καραθάνος
41. Νίκος Παναγιωτόπουλος
42. Στάθης Τσαγκαρουσιάνος
43. Μηνάς Χατζησάββας
44. Δημοσθένης Παπαδόπουλος
45. Άννα Κοκκίνου
46. Άννυ Κολτσιδοπούλου
47. Σταύρος Ντουφεξής
48. Λυδία Φωτοπούλου
49. Άκης Σακελλαρίου
50. Μάκης Μηλάτος
51. Γιώργος Δεπάστας
52. Παρθενόπη Μπουζούρη
53. Γιώργος Σκεύας
54. Κορνήλιος Σελαμσής
55. Γιώργος Νανούρης
56. Ερίκος Σοφράς
57. Βίκυ Βολιώτη
58. Τζούλια Τσακίρη
59. Αλεξία Καλτσίκη
60. Γιάννης Κότσιφας
61. Άννα Μάσχα
62. Χρήστος Λούλης
63. Καριοφυλλιά Καραμπέτη
64. Γιάννης Μόσχος
65. Νίκος Κουρής
66. Αθηνά Τσαγκάρη
67. Γιάννης Χάρης
68. Βίκτωρ Αρδίτης
69. Βίκος Ναχμίας
70. Γιάννης Ανδρέου
71. Άγγελος Μέντης
72. Τάκης Ανούσης
73. Ρίνα Ανούση
74. Μαρία Ηλιού
75. Ιωσήφ Βεντούρας
76. Γιάννης Μαυριτσάκης
77. Αντώνης Δαγκλίδης
78. Θέμελης Γλινάτσης

Μερικοί θέλουμε να υπερθεματίσουμε στο ποντάρισμα στον «Γεώργιο τον αναντικατάστατο»:

Ξένια Καλογεροπούλου: «Ευχαριστώ σε Γεώργιε που σε χαλεπούς καιρούς το Φεστιβάλ σου ενοικίασε φέτος το θέατρό μου ΠΟΡΤΑ και έδωσε μια ανάσα στα οικονομικά του»

Νόνικα Γαληνέα: «Ευχαριστώ τον κύριο Λούκο που επί σειρά ετών δίνει ψωμί (και τριαντάφυλλα) στην οικογένειά μου. Ελπίζω δε να ευοδωθεί σύντομα το κοινό μας όνειρο να υποδυθώ στην Επίδαυρο την Αντιγόνη»

Σταμάτης Φασουλής: «Α Γεώργιε Γεώργιε… Σε ευχαριστώ που κάθε χρόνο μου δίνεις την ευκαιρία να κάνω κι από μία αποτυχία διότι πρέπει κάποτε να ωριμάσω. Όμως κι εγώ μετάλλαξα την Επίδαυρο σε Δελφινάριο, λίγο το ’χεις; Θυμάσαι φέτος που έβγαλα στον ιερό χώρο άνδρες με κολάν και περικεφαλαία; Τέτοιες πρωτοπορίες μόνο εσύ μπορείς να εμπνεύσεις»

Δημήτρης Παπαϊωάννου: «ΓΙΟΡΤΕΣ – ΨΩΜΙ – ΘΕΑΜΑΤΑ»

Ελισάβετ Παπαζώη: «Ευχαριστώ Γεώργιε που με ξέθαψες. Εκτιμώντας το επίπεδό σου χαίρομαι που κάποιος ισάξιος συνεχίζει το έργο μου, το οποίο κάποτε απασχόλησε το πανελλήνιο»

Γιώργος Βέλτσος: «Ουγκ…»

Σταμάτης Κραουνάκης: «Ευχαριστώ Αϊ–Γιώργη που εις πείσμα κριτικών και θεατών με έχρισες ηθοποιό και μάλιστα πρωταγωνιστή. Επίσης δεν φεύγει απ’ τα μάτια μου η γνήσια συγκίνησή σου τότε που ανέβασα την επιθεώρηση με την Ζωζώ Σαπουντζάκη στο Ηρώδειο όπου έγειρες στον ώμο μου και ανάμεσα σε σπαρταριστούς λυγμούς μού εξομολογήθηκες ότι «σε τέτοιες παραστάσεις πρέπει να παραδίδουμε το λαό». Και για να ευθυμήσουμε: τι ανεπανάληπτα τα λουκούλεια γεύματα…»

Μαρία Φαραντούρη: «Σε ευχαριστώ Γεώργιε που με έχεις πάντα πρώτο στασίδι πίστα. Κι εγώ βέβαια σου παρέχω την πολιτική κάλυψη της άλλης πλευράς. Και να σου πω και το άλλο; καλά κάνεις και έχεις δια παντός κομμένους απ’ το Φεστιβάλ κάτι άσχετους συνθέτες όπως τον Μαρκόπουλο, τον Μαμαγκάκη και τον Λεοντή»

Βένα Γεωργακοπούλου: «Ομνύω εις την αυθεντία του Γεωργίου Λούκου η χάρις τού οποίου εμένα το ορφανό της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ με επεριμάζεψε και με εδιόρισε εις την σύνταξη του περιοδικού τού Φεστιβάλ. Δι’ αυτό κι εγώ όπου βρεθώ κρώζω προς συλλογήν υπογραφών υπέρ της παραμονής του διαφεντευτή Λούκου εις την θέσιν του»

Στάθης Τσαγκαρουσιάνος: «Γεώργιε προχωρημένε κι αναντικατάστατε είσαι μεγάλος κι ανεξάντλητος όπως κι ο πακτωλός των διαφημίσεων του Φεστιβάλ που πασάρεις στην εφημερίδα μου»

Όλοι μαζί: «Γεώργιε δεν σε εγκαταλείπουμε
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Κύριε Πρωθυπουργέ
Για να έχουμε καλούς λογαριασμούς, όλοι εμείς οι υπογράφοντες θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι και με τον καινούριο Διευθυντή δεν θα παραλείψουμε να καταθέσουμε προτάσεις και να ζητήσουμε συνεργασία.


ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ.:
Την επιστολή την λάβαμε σε e-mail και την παραθέτουμε αυτούσια χωρίς να έχουμε επικοινωνήσει μέ κάποιον από τους υπογράφοντες για να γνωρίζουμε αν είναι πραγματική.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 9/03/2012 07:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Οpen επιστολή υπέρ αδελφού Λούκου..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες