ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

1η Επιστημονική - Οικονομική ημερίδα Συλλόγου εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Η θέση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο νέο τραπεζικό τοπίο και ο ρόλος του στην Οικονομική Ανάπτυξη της χώρας».

 Τη σπουδαιότητα του ρόλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην ελληνική οικονομία επεσήμαναν κατά τη διάρκεια της 1ης Επιστημονικής - Οικονομικής Ημερίδας, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, καθηγητές πανεπιστημίων και εκπρόσωποι φορέων, καθώς και η επίσημη...
προσκεκλημένη της ημερίδας, κ. Laurie Dufays, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κοινού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταμιευτηρίων και του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων (ESBG-WSBI). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βαλαβάνη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαππας, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Π. Κατηφές, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ν. Μαριάς, καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γ. Παναγόπουλος. Βασικοί εισηγητές στην Επιστημονική Ημερίδα ήταν ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, κ. Δημήτρης Μάρδας, ο επίκουρος καθηγητής τμήματος Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ι. Τσαμουργκέλης και η κ. Laurie Dufays. Το συντονισμό της ημερίδας είχε ο δημοσιογράφος κ. Χρ. Γιαννούλης.

 Ισορροπία στον κλάδο 
Πρώτος εισηγητής ήταν ο κ. Μάρδας ο οποίος, αφού έκανε μία εμπεριστατωμένη αναδρομή στην ελληνική οικονομία και στα διαχρονικά προβλήματα που την απασχολούν τόνισε για το τραπεζικό σύστημα ότι θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και ότι η συρρίκνωση των δημόσιων τραπεζών θα προκαλέσει προβλήματα στην οικονομία.

Όχι στη αντιαναπτυξιακή συρρίκνωση
 Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Τσαμουργκέλης, ο οποίος τάχθηκε κατά της συρρίκνωσης του τραπεζικού κλάδου και του περιορισμού του αριθμού των τραπεζών, φέρνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από χώρες όλου του πλανήτη, όπου ο σημαντικός αριθμός τραπεζών βοηθά στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη βελτίωση του ανταγωνισμού. «Οι πολλές και διαφορετικές τράπεζες» σύμφωνα με τον κ. Τσαμουργκέλη «μπορούν να δώσουν ρευστότητα στο σύστημα, να μειώσουν το κόστος χρήματος, να χρηματοδοτήσουν τις μεταρρυθμίσεις και την πραγματική οικονομία».

 Όπως λειτουργεί σήμερα το χρηματοπιστωτικό σύστημα και με την εφαρμοζόμενη νομισματική πολιτική, σύμφωνα με τον καθηγητή «περιορίζονται οι δυνατότητες ανάκαμψης, επιμηκύνεται η κρίση και αποελληνοποιείται η επιχειρηματικότητα».

Τα Ταμιευτήρια αντέχουν σε περιόδους κρίσης
 Η κεντρική ομιλήτρια κυρία Dufays ακολούθως, παρουσιάζοντας πραγματικά στοιχεία από όλα τα Ταμιευτήρια του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού, ανέφερε τον ουσιώδη κοινωνικό ρόλο του ιδιαίτερου αυτού τραπεζικού μοντέλου και τη διαχρονικότητα της προσφοράς του στην παγκόσμια οικονομία για παραπάνω από δύο αιώνες.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα που ανέφερε ότι στην περίοδο της κρίσης, τα Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια αντέχουν και προσφέρουν περισσότερο από κάθε άλλο τραπεζικό ίδρυμα για τους εξής λόγους: προσφέρουν χαμηλά επιτόκια δανεισμού και υψηλά επιτόκια καταθέσεων, στηρίζουν παραδοσιακά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που την περίοδο της κρίσης έχουν πολλαπλασιαστεί. Αναφερόμενη ειδικά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, επισήμανε ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τραπεζικού κλάδου με ιστορική και κοινωνική σημασία.

Κλείνοντας την ημερίδα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Α. Δεληχάτσιος τόνισε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς ως η Τράπεζα της Λαϊκής Αποταμίευσης. Υπογράμμισε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στηρίζεται στους εργαζόμενους και στη διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες του. Επεσήμανε τέλος ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί και να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΗΧΑΤΣΙΟΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/15/2012 01:19:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

1 σχόλια for "1η Επιστημονική - Οικονομική ημερίδα Συλλόγου εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. "

  1. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
    http://greek-observatory.blogspot.com/2012/10/blog-post_2510.html

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες