ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Απόψεις: " Γιατί σταματά η τρόικα στους 150 κατοίκους; "

Γράφει ο Νίκος Γεωργαντζάς.
Γιατί όχι στους 150.000 κατοίκους; Γιατί όχι στους 11.000.000 κατοίκους; 

Αν φύγουμε όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες από την Ελλάδα, τότε η Ελλάδα θα είναι όντως η πλέον ανταγωνιστική χώρα του κόσμου, για,  και κατά την τρόικα φυσικά. Βέβαια, διότι το κόστος της ανθρώπινης ζωής και της εργασίας θα είναι μηδενικό.
 Ναι, όταν ο αριθμός των κατοίκων της Ελλάδος είναι μηδέν, τότε και ...
το κόστος της ζωής μας θα είναι όντως μηδέν. Όχι μόνον προαγωγή, αλλά και επιχορήγημα θα πάρουν τα σαΐνια της τρόικας πάνω στις ελληνικές μας πλάτες.

Μηδέν ελληνικός κόσμος, μηδέν κόστος, τέλεια ανταγωνιστικότητα.
Πραγματικά τζιμάνια είναι τα παιδιά!

Λες πραγματικά να ενδιαφέρονται γιά την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδος ως μία χώρα με ανθρώπινο πληθυσμό; Ή μήπως τους ενδιαφέρει μόνον ως ένα οικόπεδο η ωραία Ελλάς;

Όταν κάποιος αγοράζει ένα καινούριο διαμέρισμα ή σπίτι, συνήθως το προτιμάει άδειο και ειδικά όταν πρόκειται γιά ιδιοκατοίκηση.
 Όταν το πάρει άδειο, και να το βάψει μπορεί πιό εύκολα και να το στολίσει μπορεί πιό άνετα, κουφέτο μπορεί να το κάνει.

Τι να την κάνει η άλλη την Ελλάδα ή ο άλλος τα ελληνικά νησιά μας με τόσους κατοίκους; Σκέτος πονοκέφαλος θα είναι.
Πέταξέ μας λοιπόν όλες και όλους έξω κυρία τρόικα, γιά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Αλλά δεν είναι μόνον τα τζιμάνια της τρόικας που σκεφτονται έτσι. Όχι!

Έχουμε και τα μέλη της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα που νομίζουν πως η τρόικα θα τους ανταμοίψει πλουσιοπάροχα γιά τις υπηρεσίες τους. Λες, π.χ., τον ναυτιλίας να τον προαγάγουν σε διοικητή του Ατλαντικού ωκεανού;

Βλέπεις οι Kamer Daron Acemoğlu (MIT) και James A. Robinson (Harvard) τους έχουν πείσει τους πολιτικούς στην Ελλάδα, πως η φεουδαρχία γέννησε την αυθεντική, την πραγματική, την γνήσια δημοκρατία στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από την Ένδοξη Επανάσταση (Glorious Revolution) εκεί του 1688 [1, σ. 2]. Χρησιμοποιώντας μία τρίσβαθη θεωρία της πολιτική επιστήμης, εκείνης του Ξυραφιού του Όκαμ (Occam’s Razor), οι Acemoğlu και Robinson κυριολεκτικά ξυρίζουν μερικές επιφανειακές ιστορικές λεπτομέρειες όπως, π.χ., την των Αθηναίων δημοκρατία.

Λες όλα όσα μάθαμε στο σχολείο γιά τον Σόλωνα, τον Κλεισθένη, τον Εφιάλτη και τον Περικλή να είναι μπούρδες;
Λες να έχουν δίκαιο τα μέλη της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα που αλλάζουν τα βιβλία της ιστορίας; Τι έκαναν δηλαδή όλοι εκείνοι οι Έλληνες; Τους αρχαίους Βρετανούς;

Και τι σχέση έχουν οι πολιτικοί της Ελλάδος σήμερα με τον Σόλωνα, τον Κλεισθένη, τον Εφιάλτη και τον Περικλή; Πως ακριβώς κατάντησαν να γίνουν οπαδοί του Acemoğlu και του Robinson;

 Θα ήθελα όμως να γνωρίζω τι θα έκαναν οι Βρετανοί πολιτικοί εάν είχαν ένα παλαβό Βρετανό πατριώτη, σαν τον Έλληνα πατριώτη Αρτέμη Σώρρα, έτοιμο να εξαγοράσει το χρέος της χώρας τους; Θα τους έπιανε και εκείνους πανικός μπας και χάσουν την τρόικα;

 Και τι θα κάνει η τρόικα με την πολιτική τάξη στην Ελλάδα και στην Κύπρο όταν δεν θα χρειάζεται πλέον κανένα μέλος αυτής της τάξης;
Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι, μιάς και απεχθάνομαι την βία.

 Νίκος Γεωργαντζάς

 [1] Acemoğlu K.D. και J.A. Robinson (2009). Economic Origins of Dictatorship and Democracy. Cambridge University Press: Cambridge, UK.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 10/12/2012 07:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απόψεις: " Γιατί σταματά η τρόικα στους 150 κατοίκους; ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες