ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

2013: Ετος κολάσεως για την Ελλάδα...

Μεγαλώνει καθημερινά το πακέτο των μέτρων και από 11,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 έγινε 18 δισ. ευρώ, υπολογίζοντας τα δύο επιπλέον χρόνια της επιμήκυνσης ως το 2016. Χρονιά κόλασης θα είναι το 2013, καθώς το πακέτο είναι «εμπροσθοβαρές» και αφαιρεί από εισοδήματα -μισθούς, συντάξεις και επιδόματα- περίπου 9,2 δισ. ευρώ.

Χθες έλαβε χώρα μια σειρά από συσκέψεις (που προσπάθησαν να δραματοποιήσουν οι συμμετέχοντες υπουργοί...) με ...
την τρόικα, στις οποίες παραβρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

 Η τρόικα επιμένει στις απολύσεις των 15.000 εργαζομένων από το Δημόσιο, ενώ ακόμα συνεχίζει να μην παίρνει στα σοβαρά τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο. Επιμένει να ζητά πλήρη «εξάρθρωση» της αγοράς εργασίας, με κατάργηση τριετιών, μειώσεις αποζημιώσεων απόλυσης (κάποιες με αναδρομικό χαρακτήρα), νέο κατώτατο μισθό χωρίς επιδόματα, αλλά και άμεσο άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων.

Οι διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τα εργασιακά επικεντρώνονται -κατά τις πληροφορίες- στη μείωση κατά 50% των αποζημιώσεων, στην «αντικατάσταση» των ωριμάνσεων (τριετίες) στους μισθούς και τη νομοθέτηση κατώτατου μισθού. Η τρόικα θεωρεί προαπαιτούμενα την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου (με αναδρομική ισχύ από τα φετινά εισοδήματα) και την υιοθέτηση όλων των εργασιακών παρεμβάσεων που είδαμε τον περασμένο Αύγουστο στο περίφημο e-mail που απέρριπταν τότε τα υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας.

Αξιοπερίεργο είναι ότι, ενώ το πρόγραμμα πάει σε τετραετία 2013-2016, το επόμενο έτος θα είναι χρονιά κολάσεως για τον ελληνικό λαό. Αντί η τετραετία να δώσει ανάσα στους χειμαζόμενους Ελληνες, το πρόγραμμα γίνεται κατά ανεξήγητο τρόπο σκληρότερο το 2013. Τον πρώτο χρόνο λαμβάνονται μέτρα 9,2 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή και τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους καθηλώνουν την Ελλάδα, που μπαίνει στον έκτο χρόνο ύφεσης.

Οι νέες απαιτήσεις της τρόικας πηγάζουν από τις αστοχίες στην εκτέλεση του φετινού Κρατικού Προϋπολογισμού και ειδικά από τη «μαύρη τρύπα» ύψους 1 δισ. ευρώ, που προέκυψε από τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προ τους ιδιώτες. Το πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ εμφανίστηκε ξαφνικά στις συζητήσεις, όπως ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι για να καλυφθεί το κενό δεν αποφεύγονται τελικά τα έκτακτα μέτρα για το 2012, όπως η μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και η επίσπευση των φορολογικών μέτρων. Πριν από την εκταμίευση της δόσης, την οποία το υπουργείο Οικονομικών προσδιορίζει περίπου στα μέσα Νοεμβρίου, πρέπει να έχουν ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

 Η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο έτη, ως το 2016, και η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους θα αποτελέσουν το βασικό «μενού» των επόμενων συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, χωρίς να διαφαίνεται προοπτική συμφωνίας ως τη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Πέμπτης και της Παρασκευής. Σημειώνεται επίσης ότι εάν δοθεί η επιμήκυνση το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μηδενικό το 2013, ενώ προσδιορίζεται σε 1,5% του ΑΕΠ το 2014, σε 3% του ΑΕΠ το 2015 και σε 4,5% του ΑΕΠ το 2016.

 dimokratianews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 10/15/2012 09:29:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "2013: Ετος κολάσεως για την Ελλάδα..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες