ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Ορίζοντας 2020: Ανάγκη για περισσότερο ενισχυμένη και καλύτερα συντονισμένη έρευνα για τις βιολογικές και ιατρικές επιστήμες.

Πρωινό εργασίας υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά.

 Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρωϊνό εργασίας με θέμα «Ενεργοποίηση της αριστείας στην ευρωπαϊκή έρευνα: Υποδομές έρευνας βιολογικών και ιατρικών επιστημών στο πλαίσιο του Ορίζοντα 2020», υπό την...
αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιστήμονες και ερευνητές που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς κλάδους. Το υπό συζήτηση πρόγραμμα για την έρευνα «Ορίζοντας 2020» δίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ευκαιρία να προβεί σε υπεύθυνες κοινωνικές επιλογές που θα οδηγήσουν στην προώθηση του κοινού καλού μέσα από νέα βιώσιμα μοντέλα καινοτομίας και έρευνας.

Στο πλαίσιο του Ορίζοντα, προβλέπονται 2 478 εκ. ευρώ για Ευρωπαϊκές Υποδομές Έρευνας, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ηλεκτρονικές υποδομές (e-infrastructures). Σκοπός είναι η δημιουργία νέων υποδομών παγκόσμιας εμβέλειας, που θα ενσωματώνουν τόσο τα εθνικά, όσο και τα πανευρωπαϊκά ενδιαφέροντα, καθώς και η ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υποδομών ΤΠΕ.

Μεταξύ των στόχων, περιλαμβάνεται, επίσης, και η προώθηση του δυναμικού καινοτομίας που ενεργοποιείται σε ανάλογες υποδομές, και η ενίσχυση της σχετικής ευρωπαϊκής πολιτικής και της διεθνούς συνεργασίας. Οι Ερευνητικές Υποδομές βιολογικών και ιατρικών επιστημών παρέχουν διεπιστημονικό, καινοτόμο περιβάλλον όπου επιστήμονες παγκοσμίου φημής διεξάγουν έρευνα αιχμής, με βάση την ανοιχτή πρόσβαση μεταξύ των υποδομών. Μέχρι σήμερα, οι εν λόγω υποδομές ενσωματώνουν περισσότερα από 1000 ευρωπαϊκά ιδρύματα και 2000000 ερευνητές που προέρχονται από όλα τα κράτη μέλη και τις συνδεδεμένες χώρες.

Η έρευνα που διεξάγεται, καλύπτει πλήθος διαφορετικών κλάδων, μεταξύ των οποίων κλινική έρευνα, μικροβιακοί πόροι, ιδιαίτερα παθογόνοι οργανισμοί, αποθετήρια δεδομένων, έρευνα στα οικοσυστήματα και θαλάσσια βιολογία. «Ήρθε η ώρα η ΕΕ να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην εξέταση και χάραξη καινοτόμων βιοϊατρικών στρατηγικών που προωθούν τόσο μια οικονομικά προσιτή πρόσβαση σε αποτελέσματα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α), όσο και τη δημιουργία αγαθών δημόσιας γνώσης.

 Η ΕΕ πρέπει να είναι σε θέση να διαβεβαιώνει ότι οι πολίτες της θα καρπωθούν τα οφέλη από επενδύσεις που θα βελτιώσουν τη δημόσια υγεία και κατ'επέκταση την καθημερινή τους ζωή. Επενδύσεις και στήριξη στις βιολογικές και ιατρικές επιστήμες παίζουν σημαντικό ρόλο δεδομένης της πολύτιμης συμβολής τους στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Η έρευνα σε αυτόν τον τομέα θα συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως καρκίνος, καρδιοαγγειακές ασθένειες, ψυχικές και νευρολογικές παθήσεις, καθώς και ασθενειών που σχετίζονται με τα άτομα μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Κυρίως αν λάβουμε υπόψη και τα αυξανόμενα δημογραφικά προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η ΕΕ. Εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 25 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο που πάσχουν από άνοια. Ο ανησυχητικός αυτός αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια.

Η ανάγκη για ευρωπαϊκή πρωτοπορία στην έρευνα ιατρικών επιστημών αποτελεί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κοινωνική και ανθρωπιστική απαίτηση, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή και να καλυφθεί αποτελεσματικά» τόνισε ο κ.Τσουκαλάς κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/18/2012 02:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for " Ορίζοντας 2020: Ανάγκη για περισσότερο ενισχυμένη και καλύτερα συντονισμένη έρευνα για τις βιολογικές και ιατρικές επιστήμες."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες