ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

21 σημάδια ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση πρόκειται να πάει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Άρθρο του Ι.Παναγιώτου.
Η παγκόσμια κρίση του χρέους έχει φτάσει σε επικίνδυνα νέα φάση. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το αντιλαμβανονται αυτό επειδή το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής τους δράσης λαμβάνει χώρα στο εξωτερικό, και διότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Επειδή η παγκόσμια οικονομική κρίση εξελίσσεται στο...
ρυθμό του «σε αργή κίνηση ναυάγιο " αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Όπως έχω γράψει σχετικά προηγουμένως, η οικονομική κατάρρευση δεν πρόκειται να είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Ναι, θα υπάρξουν ημέρες όπου ο Dow Jones θα μειωθεί κατά περισσότερο από 500 μονάδες. Ναι, θα υπάρξουν ημέρες όπου οι δημοσιογράφοι στο CNBC θα ειναι κυριολεκτικα στην πριζα . Αλλά ως επί το πλείστον θα υπάρξουν ημέρες απόγνωσης καθώς το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα θα γλιστράει ακόμα περισσότερο προς τη λήθη.

Και τώρα τα πράγματα σαφώς χειροτερεύουν. 
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ χειρότερη από ό, τι ήταν πριν από έξι μήνες.
Τα πράγματα στην Ισπανία είναι πολύ χειρότερα από ό, τι ήταν πριν από έξι μήνες.
Το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να ειπωθεί για την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Αργεντινή και ένα σωρό άλλα έθνη.
 Ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται, και μπαίνουμε σε μια χρονική περίοδο που θα είναι εξαιρετικά επώδυνη για όλους.

Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια κατασταση από πρωτόγνωρα φορολογικά και νομισματικά κίνητρα, αλλά όταν η ευφορια εξασθενησει το τελος θα ειναι βασανιστικό.

Ο Reckless δανεισμος, εκτυπωνοντας χρηματα χωρις ουσιαστικο αντικρυσμα και ξοδευοντας τα ,έχει αγοράσει μια σύντομη περίοδο «οικονομικής σταθερότητας»Ομως ηλιθιες οικονομικές αποφάσεις θα κανουν την τελικη καταρρευση μας πολύ χειρότερη από ό, τι θα μπορούσε να ήταν. Έτσι νομίζω πως ουτε για ένα δευτερόλεπτο οι ΗΠΑ δεν θα ξεφύγουν κάπως απο την έλευση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η αλήθεια είναι ότι η πραγματικη οικονομικη κατασταση των ΗΠΑ θα πρέπει να θεωρηθεί ως μία από τις κύριες αιτίες της κρίσης.

Τα παρακάτω είναι 21 σημάδια ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση πρόκειται να πάει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο ....

1. Το αφεντικό της Τράπεζας του Ισραήλ Stanley Fischer λέει ότι η παγκόσμια οικονομία είναι "απαίσια κοντά" σε ύφεση.

2. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινωθηκε ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα έχει φτάσει σε ένα ρεκορ όλων των εποχών της ταξης του 25,1 τοις εκατό. Η ανεργία μεταξύ νεων μεχρι 24 ετών ή νεότεροι είναι τώρα πάνω από 54 τοις εκατό. Τον Απρίλιο του 2010, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα ήταν 11,8 τοις εκατό.

3. Το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να χρειαστεί να "αναδιαρθρωθεί" για άλλη μια φορά.

4. Η Σουηδή υπουργός Οικονομικών Anders Borg λέει ότι είναι «πιθανό» ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ, και ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

5. Ένα εξαγριωμένο πλήθος των περίπου 50.000 θυμωμενων Έλληνων πρόσφατα μετέβησαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ...
 Από μαθητές Λυκείου μεχρι και συνταξιούχους, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες διαδηλωτές κατέκλυσαν την Αθήνα για να δείξουν την αγανάκτησή τους στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου, εναντια στη συνέχιση των μέτρων λιτότητας στην χώρα μας

Περιφρονώντας την απαγόρευση της κυβέρνησης για διαμαρτυρίες, εκτιμάται ότι 50.000 άνθρωποι - με πολλές αφίσες που απεικονίσαν την Μέρκελ ως Ναζί εκτελεστη - κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Μασκοφόροι νεαροί πέταξαν στα ΜΑΤ πέτρες και οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.
Οι αρχές είχαν αναπτύξει 7.000 αστυνομικούς, κανόνια νερού και ένα ελικόπτερο. Ελεύθεροι σκοπευτές τοποθετήθηκαν στις στέγες των σπιτιών για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της γερμανιδος ηγέτη.

6. Η κρίση χρέους στην Αργεντινή γίνεται ολοένα και πιο προβληματική.

7. Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ιταλία αναμένεται να χτυπήσει 126 τοις εκατό αυτό το έτος. Στην Ελλάδα, αναμένεται να φτασει στο 198 τοις εκατό. Στην Ιαπωνία, αναμένεται να χτυπήσει ένα επιβλητικό 237 τοις εκατό.

8. Η Standard & Poors έχει μειωσει ηδη την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανιας εξ αιτιας του δημόσιου χρέους σε ΒΒΒ-, το οποίο είναι μόνο ένα επίπεδο πάνω από το καθεστώς junk.

9. Κατά το έτος 2000, η ​​αναλογία του συνολικού χρέους προς το ΑΕΠ στην Ισπανία ήταν 192 τοις εκατό. Μέχρι το 2011, είχε φτάσει 363 τοις εκατό.

10. Τα ποσά των χρημάτων που έφυγαν από τις ισπανικές τράπεζες ειναι τεραστια και πολλές μεγάλες ισπανικές τράπεζες κατευθύνονται ραγδαια προς την πτώχευση.

11. Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ισπανία έχει συνάψει σύμβασεις μονο για τους επομενους 17 μήνες .

12. Επισης προβλέπεται ότι οι τιμές των κατοικιών στην Ισπανία θα πέσουν και άλλο ενα 15 τοις εκατό μέχρι το τέλος του 2013.

13. Το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία σμερα ειναι πάνω από 10 τοις εκατό, και αυξανεται συνεχομενα τους τελευταιους 16 μήνες .

14. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελβετία προετοιμάζεται για "μεγάλες κοινωνικές αναταραχές» σε όλη την Ευρώπη.

15. Ο πρώην κορυφαίος οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λέει ότι η ΕΚΤ έχει πέσει σε μια κατάσταση «πανικού», καθώς προσπαθεί απεγνωσμένα να λύσει την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

16. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί να χρειαστεί να πουλήσουν 4.500 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία κατά τη διάρκεια των επόμενων 14 μηνών, προκειμένου να πληρούν αυστηρές νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις.

17. Τον Αύγουστο, οι εξαγωγές των ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο που έχουμε δει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

18. Ο Καθηγητής Οικονομικών Barry Eichengreen ανησυχει παρα πολυ για το τι έρχεται στα αποθέματικα στις Ηνωμένες Πολιτείες ...
 "Φοβάμαι πολυ για το τι προκειται να συμβει στην αγορα των μετοχών στις Ηνωμένες Πολιτείες,σε σχεση με την διεθνη υφεση "

19. Στις 3 Οκτωβρίου οι επενδυτές απέσυραν περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια από αμοιβαία κεφάλαια ΗΠΑ. Συνολικά, πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια έχει τραβηχτεί έξω από τα αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος.

20. Επισης ηδη το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι υπάρχει ενας "ανησυχητικά υψηλός" κίνδυνο μιας βαθύτερης παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

21. Όταν οι ναυτιλιακές εταιρείες αρχίζουν απόλυση των εργαζομένων, είναι μια από τις καλύτερες ενδείξεις ότι η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται. Γι 'αυτό ήταν τόσο ανησυχητικό όταν ανακοινώθηκε ότι η FedEx σχεδιάζει να απαλλαγει από "μερικές χιλιάδες" εργαζόμενων κατά τους προσεχείς μήνες.

Σύμφωνα με το AFP, "η επιχείρηση εχει πληγεί από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση». Αποδεικνύεται ότι QE3 εχει γεμίσει με κέρδη τις μεγάλες τραπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις κάνουν ακομη πλουσιότερες Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, QE3 βοηθά τις μεγάλες τράπεζες πολύ περισσότερα από ό, βοηθα τους καταναλωτές.

Είναι αραγε αυτό που θελει τελικα η Fed; ... 
 Η JPMorgan Chase και Wells Fargo, οι μεγαλύτεροι δανειστές ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ , δήλωσαν την Παρασκευή ότι δεν θα κάνουν φθηνότερα τα στεγαστικά δάνεια για τους καταναλωτές, ακόμη κι αν ανέφεραν αλματώδη αύξηση των κερδών τους από τη δραστηριότητα αυτή. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δαπανά 40 δισεκατομμύρια δολαρίων το μήνα για τη μείωση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων για να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να αγοράσουν τα σπίτια. Αντ 'αυτού, οι πολιτικές της μπορεί να παράγουν περισσότερα οφέλη για τις τράπεζες εναντι των δανειοληπτων .

Πόσο έχει βοήθησει η QE3 τις μεγάλες τράπεζες; 
Δειτε τα νουμερα.
Τα έσοδα από τα στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 57 τοις εκατό κατά το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους στην JPMorgan και περισσότερο από το 50 τοις εκατό πάνω στη Wells Fargo.Ο αμερικανικός λαός εχει εμπιστευθεί την Fed για την προστασία της οικονομίας των ΗΠΑ, και όμως αυτη δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και τις δικές της αποστολές των χρημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι ότι η οικονομία των ΗΠΑ και το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμα από οποια γωνία θελησουμε να δουμε τα πράγματα. -

Η κυβέρνηση τους πνιγεται στο χρεος της , στα χρέη των καταναλωτών, η Wall Street έχει μετατραπεί σε καζίνο υψηλου κινδυνου , όπου τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βάζουν όλους στη γραμμή πνιγμου σε καθημερινή βάση, καταναλώνουν πολύ περισσότερο από ό, τι παράγουν , υπάρχουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί με καλή διαβίωση και κλέβουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια την ώρα από τις μελλοντικές γενιές που θα κληθουν να πληρώσουν για όλα αυτά.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση μόλις άρχισε και δεν πρόκειται να πάρει πολύ, για να γίνει πολύ πολύ χειρότερη.

 ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 10/17/2012 08:57:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "21 σημάδια ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση πρόκειται να πάει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες