ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:31 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Α. Γκερέκου : " Γιατί καταψήφισα το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Η βουλευτής Κερκύρας και υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την καταψήφιση του άρθρου 3 «Ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας» στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών: 

"Θέλω κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι η μεγάλη ακίνητη περιουσία του Δημοσίου πρέπει να αξιοποιηθεί...
για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους και την τόνωση των επενδύσεων.

Αναγνωρίζω ότι πρέπει να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες που αποθαρρύνουν κάθε επενδυτική πρωτοβουλία που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη της οικονομίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

Η θέσπιση χρήσεων γης, όπως η εισαγόμενη στο άρθρο 3 κατηγορία του τουριστικού παραθεριστικού χωριού, χωρίς να ορίζονται προδιαγραφές, όροι και προϋποθέσεις δε διασφαλίζει την ήπια τουριστική ανάπτυξη σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που θα είναι συμβατή με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους.

Η δυνατότητα υπερεκμετάλλευσης δημοσίων ακινήτων με την όποια περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση αυτή συνεπάγεται θα απαξιώσει μεσοπρόθεσμα και το ίδιο το προϊόν της τουριστικής επένδυσης.

Πρότεινα συγκεκριμένες τροποποιήσεις για το άρθρο 3 με βασικό στόχο να διαμορφωθεί ένα βασικό πλαίσιο για τη λειτουργία, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, να ορίζεται το βασικό πλαίσιο για το παραθεριστικό χωριό με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού - η οποία όλως περιέργως δεν τοποθετήθηκε για το θέμα.

Η απόσυρση διάταξης που άφηνε τον επενδυτή να καθορίζει μέσω της σύμβασης παραχώρησης εάν θα επιτρέπεται η πρόσβαση των λουομένων στον αιγιαλό και την παραλία δε λύνει το πρόβλημα.

Δεν είναι δυνατόν το συναρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού να μην έχει ουσιαστική εμπλοκή στον προσδιορισμό και την έγκριση μιας τουριστικής επένδυσης. Και δε γίνεται να παραβλέπουμε πιθανά ζητήματα νομιμότητας και συνταγματικότητας που μπορεί στην πορεία να δημιουργήσουν εμπόδια στην προώθηση της επένδυσης.

Η λογική του «βλέποντας και κάνοντας» και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που αναμένεται να επιλύσει. "

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/31/2012 06:53:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Α. Γκερέκου : " Γιατί καταψήφισα το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες