ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο: " Ξεκινάει η κινητιποίηση για τον Αώο. "

Σύσκεψη για την υπεράσπιση του Αώου από τη λεηλασία του υδάτινου πλούτου του διοργάνωσε προχθές στα Γιάννενα η περιφερειακή παράταξη «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο (ΑΥ.ΡΙ.Ο.) για την Ήπειρο».

Στη σύσκεψη, ύστερα από την εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης Γιάννη Παπαδημητρίου, πήραν το λόγο πολίτες από την...
Βωβούσα, την Κόνιτσα, το Παλαιοσέλι αλλά και από τα Γιάννενα καθώς και ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης, μέλος του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.

Μετά από ευρεία ανταλλαγή απόψεων η σύσκεψη κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις :

1. Η μερική εκτροπή του Αώου και η αφαίρεση 70 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων το χρόνο (κατά μέσο όρο περίπου 135 κυβικών μέτρων το λεπτό !) από την υδάτινη παροχή του ποταμού δημιουργεί σοβαρές και χωρίς επιστροφή αρνητικές συνέπειες στα οικοσυστήματα και τους ανθρώπους, στη χαράδρα του Αώου και στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, στην πεδιάδα της Κόνιτσας αλλά ακόμη και στη γειτονική Αλβανία.

2. Η καλλιεργούμενη προπαγάνδα περί δήθεν «εμπλουτισμού» της Παμβώτιδας έχει στόχο να αποκρύψει τους πραγματικούς λόγους της εκτροπής, που είναι τα κέρδη της ενδιαφερόμενης ιδιωτικής κοινοπραξίας και από την κατασκευή των τεχνικών έργων και από την εκμετάλλευση υδροηλεκτρικών σταθμών κατά μήκος των αγωγών της εκτροπής.

Αυτός καθαυτός ο περιβόητος «εμπλουτισμός» δεν εξασφαλίζει την παραμικρή βελτίωση για την Παμβώτιδα, αφού η ρύπανση εντοπίζεται στο ίζημα (δηλ. στη λάσπη του βυθού) και όχι στο νερό, το οποίο θα υποβαθμίζεται όσο «καθαρό» και αν εισρέει στη λίμνη. Επομένως η λύση για την Παμβώτιδα δεν είναι η λεηλασία των γειτονικών λεκανών απορροής, διακόπτοντας τον φυσικό κύκλο του νερού, αλλά η αντιμετώπιση των αιτίων της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, η αποκατάσταση της υδρολογικής της επικοινωνίας με το καρστικό σύστημα του Μιτσικελίου και πολλά άλλα.

3. Μόνη εγγύηση για την αποτροπή του οικολογικού εγκλήματος σε βάρος του Αώου είναι η ανάπτυξη ενός κινήματος ενεργών πολιτών σε όλο το μήκος της διαδρομής του ποταμού. Ενός κινήματος, που θα αφυπνίσει συνειδήσεις, θα δημιουργήσει συμμαχίες και θα αναδείξει όχι μόνο το συγκεκριμένο αλλά όλα τα σοβαρά προβλήματα στη λεκάνη απορροής του Αώου. Σημαντική είναι και η υπεράσπιση της αυτόνομης λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης.

 4. Το νερό, ο μεγάλος πλούτος της Ηπείρου, υφίσταται μια άνευ προηγουμένου επίθεση με στόχο τη λεηλασία του και την εμπορευματοποίηση. Όλες οι υφιστάμενες πρωτοβουλίες για τα ποτάμια της περιοχής μας θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειες και τους αγώνες για την υπεράσπιση του φυσικού πλούτου αλλά και του ανθρώπινου πολιτισμού, που συνδέεται με το νερό.

 Για τους παραπάνω σκοπούς η σύσκεψη εξέλεξε μια προσωρινή Επιτροπή συντονισμού, που θα συζητήσει και θα σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις της πρωτοβουλίας για τον Αώο.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 10/05/2012 12:22:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο: " Ξεκινάει η κινητιποίηση για τον Αώο. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες