ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Οι διαχρονικές επιδιώξεις της Τουρκίας στην Κύπρο.

Του Ανδρέα Χριστοφή.
Η ιστορία εμπλοκής της Τουρκίας στο Κυπριακό ξεκινά το 1956, όταν εκπονείται το «Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου», το οποίο υιοθετεί η Τουρκική κυβέρνηση και προβλέπει τον ολοκληρωτικό στρατιωτικό και γεωπολιτικό έλεγχο του νησιού[1]. 

Η Τουρκία μη έχοντας κανένα νομικό, ιστορικό και εθνολογικό έρεισμα στην Κύπρο, δεν ζήτησε ούτε και αποκάλυψε τις προθέσεις της, μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες...
συνθήκες για να τις απαιτήσει. Αρχικά μπήκε στο παιχνίδι – μέσω των συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου – οι οποίες την έφερναν ξανά στο νησί μετά από 81 χρόνια.

Ακολούθως προκάλεσε σταδιακά και μεθοδευμένα αναταραχές και συγκρούσεις[2],[3] οι οποίες οδήγησαν στην κατάκτηση του 37% του νησιού.

Από το 1974 και εντεύθεν η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία (Δ.Δ.Ο) παρουσιάζεται ως η μόνη εφικτή λύση για το Κυπριακό από την Ελληνική πλευρά. Σε αυτήν όμως πιστεύει και η Τουρκία, διότι δεν ήταν ποτέ διατεθειμένη να δώσει αλλά να πάρει[4].

Επιδίωξή της σε αυτό το στάδιο είναι η, δια της Δ.Δ.Ο, κατοχύρωση της κυριαρχίας της στην κατεχόμενη Κύπρο, διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και εδραίωσή της στη σημερινή ελεύθερη Κύπρο μέσω των εποίκων και των υπολοίπων μουσουλμανικών πληθυσμών που θα κουβαλήσει.

 Οι κατά καιρούς αναφορές της Τουρκίας και των εγκάθετών της για δύο κράτη και δύο λαούς στο νησί[5] έχουν κι αυτές την σκοπιμότητά τους. Προβάλλουν αυτές τις θέσεις ούτως ώστε σε μια ενδεχόμενη νέα προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος, να φαίνεται ότι μετακινούνται προς την Δ.Δ.Ο.

Η Τουρκία σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμεί την διχοτόμηση για ένα και μόνο λόγο. Διότι έστω και μια πέτρα να υπάρχει σε ελληνικά χέρια, στο μαλακό της υπογάστριο δηλαδή την Κύπρο, αυτό θα σημαίνει θανάσιμο κίνδυνο για την γεωπολιτική της ύπαρξη.

Τρανή απόδειξη τούτου ήταν η απαίτηση της μη άφιξης του ρωσικού οπλικού συστήματος s-300 στο νησί. Τελικός της στόχος όμως παραμένει, η πλήρης κατάληψη του νησιού.

 Και για να διαλυθούν τα πιστεύω όσων θέλουν να εθελοτυφλούν: «Η Τουρκία, είτε συνεχίσει να κυβερνάται από τη στρατιωτικοπολιτική κάστα όπως σήμερα, είτε ξανανέβει στο θρόνο κάποιος σουλτάνος, είτε γίνει κομμουνιστική λαϊκή δημοκρατία, είτε ομοσπονδία αναρχικών κοινοβίων, σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες γεωπολιτικές ανάγκες, τα ίδια συμφέροντα και την ίδια γεωπολιτική ταυτότητα, που θα τη θέτουν σε σαφή ανταγωνιστική και αντίπαλη διάσταση με την Ελλάδα.»[6]

[1]Βιβλ. «Αιματηρή Αλήθεια» σ.43
[2]Εφημ. «Τα Νέα» 21/10/98
[3]Εφημ.«Πρώτο Θέμα» 29/09/10
[4]Ραούφ Ντενκτάς 09/02/90
[5]Εφημ. «Φιλελεύθερος» 29/08/12
[6]Κων/νος Γρίβας, θεωρητικός της Γεωπολιτικής

Ανδρέας Χριστοφή
 Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση - ΝΙΚΗ- του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 10/17/2012 11:25:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

3 σχόλια for "Οι διαχρονικές επιδιώξεις της Τουρκίας στην Κύπρο."

 1. 21 σημάδια ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση πρόκειται να πάει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο
  http://greek-observatory.blogspot.com/2012/10/21.html

 2. Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2012.

  Βιτάλης: Σαμαρά, ετοίμασε τη χώρα για πόλεμο.

  Με δεδομένες τις ραγδαίες πολεμικές εξελίξεις στο μέτωπο Συρίας-Τουρκίας, ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου (ο οποίος μόλις αφίχθηκε από περιοδεία του στα Βαλκάνια), απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφέρει:

  «Πρωθυπουργέ.

  Με δεδομένες τις από σήμερα τα χαράματα, πολεμικές επιχειρήσεις των Τούρκων εναντίον της Συρίας και της πρόβλεψής μας (εδώ και ένα χρόνο), πως η ευρύτερη περιοχή θα αναφλεγεί, με πιθανότατη πια εμπλοκή και της Ελλάδας, σε καλώ:

  Να θέσεις τη χώρα ΑΜΕΣΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, σε ετοιμότητα, με προοπτική γενικής επιστράτευσης.
  Να απεμπλακείς από τις ΝΑΤΟικές επιλογές ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ. Το ΝΑΤΟ, σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας στην Ελλάδα, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.
  Να μην εμποδίσεις την προσπάθειά μας, (η οποία βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσής της), να οργανώσουμε ΣΩΜΑ ΣΕΡΒΩΝ, ΡΩΣΩΝ, ΡΟΥΜΑΝΩΝ, ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ, οι οποίοι θα βρεθούν (όπως ήδη ξεκαθαρίσθηκε) αμέσως στο πλευρό των Ελλήνων.
  Να αποφασίσεις ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΒΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΕΝΚΕΝ, για τους Σέρβους και τους Ρώσους, έτσι ώστε να διευκολυνθούν να έρχονται ΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  Ακόμη, καλώ όλους τους Έλληνες Πατριώτες – και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν οικονομική άνεση - να ενισχύσουν με κάθε μέσο την σε πλήρη εξέλιξη προσπάθειά μας, να στηριχθούν ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ κατ’ αρχάς εθελοντές, οι οποίοι θα αρχίσουν σταδιακά να καταφθάνουν στην Ελλάδα.

  Χρειαζόμαστε βοήθεια, τόσο για τη φιλοξενία τους, όσο και για τα υπόλοιπα τα οποία είναι απαραίτητα σε έναν μαχητή, ο οποίος θα σταθεί δίπλα – αν χρειαστεί - στον ελληνικό Λαό και Στρατό.

  Ελάτε να μας βρείτε στα κεντρικά μας γραφεία στο Σύνταγμα, Νίκης 33. Σας περιμένουμε».

  Πατριωτικό Μέτωπο
  Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

  Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
  10557, Σύνταγμα, Αθήνα
  Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
  Τηλ. Προέδρου: 6980292626
  http://www.pamet.gr
  pametopo@gmail.com

 3. Αγαπητέ μου φίλε Νίκο Χαρονυκτάκη.
  Το άρθρο αυτό έχει "ανέβει" στο ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ από τις 5/10 στις 1:22 το μεσημέρι.

  http://www.epirus-ellas.gr/2012/10/blog-post_1618.html

  Να είσαι καλά.


Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες