ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Τέρενς Κουίκ: " Η Κυβέρνηση της εσωτερικής Τρόικα ετοιμάζεται με τα μπλοκάκια να εξαπολύσει επιδρομή εξαθλίωσης σε εκατομμύρια Έλληνες. "

Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κούικ στηλιτεύει τις απειλούμενες εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απασχολούνται σήμερα στο Δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αμειβόμενοι με «μπλοκ» παροχής υπηρεσιών.

 Επιβαρύνσεις που σχεδιάζει να επιβάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους τοκογλύφους...
δανειστές μας.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «εφόσον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίσει, όπως φημολογείται να καταργήσει το αφορολόγητο όριο και να φορολογήσει με 35% το συνολικό καθαρό εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων, τότε όσοι συμβασιούχοι υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών και όσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με τα…περίφημα μπλοκάκια, θα οδηγηθούν στη φορολογική εξουθένωση και στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση».

Οι φορολογούμενοι αυτοί που ουσιαστικά συνδέονται με τον εργοδότη τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, δεν είναι στην πραγματικότητα επιτηδευματίες και γι’ αυτό το λόγο σε κάποιες περιπτώσεις η ήδη ισχύουσα νομοθεσία τους εξαιρεί και από τον Φ.Π.Α. Και επειδή το μαχαίρι της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας είναι καλά ακονισμένο, από τη φοροεπιδρομή δεν γλυτώνουν ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις αφού, όπως φημολογείται, θα χάσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και το επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται για καθένα από τα παιδιά τους, θα φορολογούνται με 30% ή 35% από το 1ο ευρώ, ενώ τους επιβάλλεται και παρακράτηση 55% για το φόρο που θα πληρώσουν την επόμενη χρονιά.

 ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΝΕΟΙ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΦΟΡΟΙ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 10% ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κύριε Υπουργέ,
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Τρόικα σχεδιάζει την αύξηση της παρακράτησης στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών από το 20% στο 30%.

Επιπλέον εφόσον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίσει, όπως φημολογείται, να καταργήσει το αφορολόγητο όριο και να φορολογήσει με 35% το συνολικό καθαρό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απασχολούνται σήμερα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αλλά αμείβονται ως επιτηδευματίες με «μπλοκ» παροχής υπηρεσιών, θα οδηγηθούν στην φορολογική εξουθένωση και στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση.

Εάν γίνει κάτι τέτοιο, τότε όσοι συμβασιούχοι υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών και όσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με τα...περίφημα μπλοκάκια, θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις στα ήδη πενιχρά εισοδήματά τους.

Οι φορολογούμενοι αυτοί που ουσιαστικά συνδέονται με τον εργοδότη τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, δεν είναι στην πραγματικότητα επιτηδευματίες και γι’ αυτό το λόγο σε κάποιες περιπτώσεις η ήδη ισχύουσα νομοθεσία τους εξαιρεί και από τον ΦΠΑ. Σήμερα επιτηδευματίας που λαμβάνει μηνιαίως το ποσό των 700 ευρώ (8.400 ευρώ τον χρόνο) καταβάλλει στο Δημόσιο φόρο ύψους 340 ευρώ ετησίως. Με το νέο σύστημα θα πληρώνει 2.940 ευρώ!

 Η κυβέρνηση «στήνει στον τοίχο» και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις καθώς, όπως φημολογείται από τις επιλεκτικές διαρροές στα ΜΜΕ, θα χάσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και το επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται για καθένα από τα παιδιά τους. Επίσης θα φορολογούνται με 30% ή 35% από το πρώτο ευρώ, ενώ τους επιβάλλεται και παρακράτηση 55% για τον φόρο (προκαταβολή φόρου), που θα πληρώσουν την επόμενη χρονιά.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σκοπεύετε να τελειώνετε επιτέλους με το απαράδεκτο «άθλημα» των διαρροών - τεστ της κοινής γνώμης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι οι φορολογούμενοι πανικοβάλλονται και θα υπάρχει από τώρα έξαρση της φοροδιαφυγής;

2) Γνωρίζετε ότι εάν δεν θεσπιστούν εξαιρέσεις και εφαρμοστούν καθολικά τέτοιου είδους μέτρα, κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης καταλύεται, με συνέπεια την έκρηξη της «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας και την δραματική πλέον μείωση των εσόδων;

3) Ποια επιτέλους θα είναι τα φορολογικά μέτρα που θα λάβετε ώστε να λειτουργήσουν ως κίνητρο παραμονής των νέων μας στην Ελλάδα;

 Ο ερωτών Βουλευτής 
Τέρενς Νικόλαος Κουίκ
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 10/02/2012 10:17:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Η Κυβέρνηση της εσωτερικής Τρόικα ετοιμάζεται με τα μπλοκάκια να εξαπολύσει επιδρομή εξαθλίωσης σε εκατομμύρια Έλληνες. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες