ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Και η πρώτη κατοικία στο... απόσπασμα !

Του Στέλιου Κράλογλου.
Ακίνητα και πρώτες κατοικίες, αυτοκίνητα, μισθούς, ενοίκια και καταθέσεις βάζει στο στόχαστρο η εφορία, ξεκινώντας ήδη τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σε όσους χρωστάνε ποσά πάνω από 3.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Από τον περασμένο Αύγουστο παρατηρείται έκρηξη στα ληξιπρόθεσμα χρέη των «μικρών», με αποτέλεσμα...
το Δημόσιο να αυξάνει τις πιέσεις χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει συντάξει λίστα με 78.000 οφειλέτες (την οποία αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 10-06-2012) οι οποίοι μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο της εφορίας.

Οι κατασχέσεις έχουν ξεκινήσει από την Εκάλη, την Κηφισιά, το Μαρούσι και το Ψυχικό, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι. Σειρά θα πάρει το κέντρο της Αθήνας (ειδικά το Κολωνάκι) και ακολούθως θα μπει στο στόχαστρο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, από τον Πειραιά μέχρι τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα.

Οπου γίνονται κατασχέσεις ακινήτων θα ακολουθούν άμεσα οι πλειστηριασμοί, ενώ το υπουργείο Οικονομικών όπου βρίσκει ενοίκια θα τα εισπράττει για λογαριασμό του. Ειδικά συνεργεία των εφοριών ασχολούνται με τις κατασχέσεις των Ι.Χ., τα οποία συγκεντρώνονται σε μάντρες προτού βγουν σε πλειστηριασμό.

Μόνο στην εφορία της Κηφισιάς εντοπίστηκαν 4.476 οφειλέτες του Δημοσίου που εισπράττουν ενοίκια αλλά και 1.203 ιδιοκτήτες Ι.Χ. με ανοιχτά χρέη προς το Δημόσιο. Στα νότια προάστια η εφορία της Γλυφάδας έχει ήδη κατασχέσει 11 πολυτελέστατα σπίτια, τα οποία σύντομα θα βγουν «στο σφυρί», ενώ στο στόχαστρο θα μπουν και 4.074 οφειλέτες που εισπράττουν ενοίκιο και 1.203 ιδιοκτήτες ακριβών Ι.Χ. με σημαντικά ληξιπρόθεσμα χρέη.

Εντύπωση προκαλεί και η περίπτωση της Παλλήνης που «φιλοξενεί» τους περισσότερους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εάν δεν ρυθμιστούν οι οφειλές τους τότε θα κατασχεθούν 1.646 αυτοκίνητα στην περιοχή, ενώ 6.589 φορολογούμενοι θα χάσουν το ενοίκιο που εισπράττουν!

Σε δύο εφορίες στον Πειραιά υπάρχουν τα στοιχεία από 1.698 ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνούνται να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με το Δημόσιο αν και εισπράττουν ενοίκια, όπως επίσης και άλλοι 593 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν ακριβά αυτοκίνητα τα οποία μπορούν να κατασχεθούν.

Στην Κηφισιά έχουν κατασχεθεί 14 βίλες που σύντομα θα βγουν σε πλειστηριασμό. Στο Μαρούσι έχουν κατασχεθεί 19 ακίνητα, στο Χαλάνδρι 9 σπίτια, στον Πειραιά 26 κατοικίες και άλλα 100 περίπου ακίνητα σε όλη την Αθήνα. Επίσης η εφορία μεγάλων επιχειρήσεων έχει ήδη βάλει στο στόχαστρο 42 ακίνητα τα οποία θα πωληθούν... «όπως όπως»!

Ηδη, μεγάλη εφορία της Αττικής έχει προγραμματίσει για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου τον πλειστηριασμό διαμερισμάτων, αποθηκών και οικοπέδων δύο οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη την περίοδο 2002-2011 ύψους 31.610 ευρώ ο ένας και 663.985 ευρώ ο άλλος.
Ο πρώτος είναι μισθωτός που χρωστάει φόρο εισοδήματος, ΕΤΑΚ για το ακίνητο, πρόστιμα της πολεοδομίας για αυθαίρετη δόμηση, ακόμα και κλήσεις της τροχαίας.
Ο δεύτερος οφειλέτης είναι διαχειριστής εμπορικής εταιρίας και χρωστά από το 2012 φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις στα βιβλία του, φόρους από περαίωση εκκρεμών υποθέσεων, καθώς και το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης του 2011.

Παράλληλα εντοπίστηκαν και 18.474 οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη έως και 3.000 ευρώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα γίνουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά οι εφορίες θα πρέπει να δεσμεύσουν το 25% των μισθών ή συντάξεων που λαμβάνουν οι οφειλέτες εφόσον οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Το υπουργείο ζητά ακόμη και την άμεση κατάσχεση ποσών που βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών του Δημοσίου, τη διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών απαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη τους, ακόμη κι αν αυτά τελούν υπό αναστολή, καθώς επίσης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος οφειλετών με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Στέλιος Κράλογλου
 dimokratianews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 10/24/2012 03:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Και η πρώτη κατοικία στο... απόσπασμα !"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες