ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Συνάντηση του Τέρενς Κουίκ με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κκ. Αναστάσιο.

Με το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κκ. Αναστάσιο είχε συνάντηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Τέρενς Κουίκ, μαζί με όλα τα μέλη της αποστολής των κοινοβουλευτικών ομάδων Ελλάδας και Κύπρου, στο περιθώριο της Φθινοπωρινής Συνδιάσκεψης του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται στα Τίρανα αυτό το διήμερο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ένας από...
τους πλέον πεφωτισμένους Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, παρουσίασε τις πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις του για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία, την ελληνική εθνική μειονότητα και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αυτή.

Ο κ. Αναστάσιος ζήτησε από τα μέλη της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας να μεταφέρουν το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση και στη Βουλή ότι «πρέπει να ενθαρρύνουν και να εντείνουν τις προσπάθειες για την ταχύτερη εισδοχή της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα συμβάλλει στην επίλυση πολλών ζητημάτων και κυρίως διμερών». Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της μη απόδοσης των εικόνων που είχε «εξαφανίσει» το καθεστώς Χότζα και Ραμίζ Αλία και οι οποίες βρίσκονται στα χέρια του Αλβανικού Κράτους και τις οποίες χρόνια τώρα επιζητά να ανακτήσει η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή των Τιράνων.

 Επιπλέον, έθεσε και το θέμα των αρχείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας που βρίσκονται και αυτά στην κατοχή των αρχείων του Αλβανικού Κράτους χωρίς να αποδίδονται στον κ. Αναστάσιο και στην Αρχιεπισκοπή, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα.

 Τέλος, ο κ. Αναστάσιος ζήτησε να επισημανθεί στην Ελληνική Κυβέρνηση ότι θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί επί της ουσίας η Επιτροπή που έχει συσταθεί εδώ και καιρό για τις διαπραγματεύσεις με την αντίστοιχη αλβανική για τη δημιουργία Κοιμητηρίου στην Αλβανία των Ελλήνων θυμάτων στο Αλβανικό Έπος του '40.

«Με τις βραδύτατες διαδικασίες που προχωρά αυτή η υπόθεση και με την τακτική της αλβανικής κυβέρνησης να καθυστερεί συνεχώς τις συζητήσεις, όταν θα φτάσουμε σε μία λύση μετά από πάρα πολλά χρόνια, δεν θα έχει απομείνει τίποτα για να ενταφιαστεί στο νεκροταφείο», τόνισε με έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και όλα τα μέλη της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας υποσχέθηκαν ότι θα στηρίξουν όλα τα δικαιολογημένα αυτά αιτήματα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας. Χθες βράδυ ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση και με δύο παλιούς καλούς του φίλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας που πολιτεύονται στην Αλβανία:
τον πρώην Υπουργό Εργασίας και σήμερα Βουλευτή Κώστα Μπάκα και το σημερινό Υπουργό Εργασίας Σπύρο Ξέρα. Οι δύο πολιτικοί της ελληνικής εθνικής μειονότητας συζήτησαν μαζί του για όσα ζητήματα απασχολούν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και ειδικότερα σε επίπεδο εργασιακών, συνταξιοδοτικών και μεταφορών θεμάτων.

Πριν από λίγο, σήμερα Παρασκευή (05.10.2012) ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της πρωινής συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών του ΟΑΣΕ, με ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ο οποίος κυρίως αναφέρθηκε σε ζητήματα που ο ίδιος αναδεικνύει ως σημάδια τεράστιας προόδου και για τη Δημοκρατία της Αλβανίας, αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Μάλιστα τόνισε με έμφαση ότι πριν 20 χρόνια η χώρα του ήταν η τρίτη φτωχότερη στον κόσμο, ενώ σήμερα –για παράδειγμα- η διαχείριση του εθνικού συστήματος υγείας της Αλβανίας είναι η τρίτη καλύτερη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/05/2012 06:29:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Συνάντηση του Τέρενς Κουίκ με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κκ. Αναστάσιο. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες