ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Απόψεις: " Η Εκκλησία μπορεί, το θέλει όμως; "

Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης*.
Καταγράφεται μία διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μια παραποίηση των ονομάτων και των προσδιορισμών που αποδίδουν τις έννοιες των πραγμάτων, ώστε να μην μπορεί να πει κανείς εάν κάποιο στοιχείο είναι το αποτέλεσμα ή η αιτία της κρίσης.

Σίγουρα, πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο. Το κενό πολιτικής ηγεσίας, την έλλειψη που βιώνουν οι πολίτες στην ασφάλεια, την...
κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη έρχονται να καλύψουν οι χρυσαυγίτες, αυτοχριζόμενοι “κοινωνικοί προστάτες” για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοτεινούς και ύποπτους σκοπούς. 

Οι τακτικές τους θυμίζουν ενέργειες φασιστικών καθεστώτων που αιματοκύλισαν τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα οι ίδιοι καθίστανται πρώτης τάξεως αποδιοπομπαίοι τράγοι, στο μέτρο που η προφανής ανάγκη καταγγελίας τους εξασφαλίζει άλλοθι στα λιμικά τρωκτικά της εξουσίας και τους κατ’ επάγγελμα “φιλήσυχους” πολίτες που τη στηρίζουν για να γλείφουν τα απομεινάρια της.
Δείχνουν τον μπαμπούλα για να κρύψουν το θηρίο.

Η Χρυσή Αυγή μας δηλώνει ότι υπερασπίζεται την πατρίδα, άρα όποιοι επίσης μιλούν για την πατρίδα στιγματίζονται και αυτοί σαν φασίστες, κυνηγάει τους λαθρομετανάστες, άρα όποιος αντιδρά και διαμαρτύρεται για την εισβολή των αλλοδαπών θεωρείται ρατσιστής, συνεργάζεται με τους ακραίους θρησκόληπτους, άρα όποιος είναι πιστός χαρακτηρίζεται σαν οπισθοδρομικός

Τον τελευταίο καιρό παρεμβαίνουν και ορισμένοι αγωνιστές αρχιερείς που στηλιτεύουν τη βάρβαρη κατά των λαθρομεταναστών συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, υπενθυμίζοντας ευαγγελικές περικοπές που δείχνουν ότι κριτήριο στη συμπεριφορά μας πρέπει να είναι η αγάπη προς τον πλησίον και τον έχοντα ανάγκη.

Μα νά τώρα, που γεννώνται διάφορα ερωτήματα. Ποίος είναι περισσότερο πλησίον και περισσότερο σε ανάγκη; 
Ο ηλικιωμένος γείτονας ή αυτός που μπήκε παράνομα στη χώρα και κακοποιεί τον πρώτο για να τον ληστέψει; 
Ο έμπορος που έκλεισε το μαγαζί του ή ο λαθρέμπορος εισαγομένων προϊόντων; 
Ο συνταξιούχος που μια ζωή πλήρωνε για τη σύνταξη και την ιατρική του περίθαλψη, ή ο τοκογλύφος που αγόρασε ελληνικά ομόλογα στο 20% της αξίας τους και τώρα απαιτεί να αποζημιωθεί με το 100%; 

Η Αλήθεια, που είναι ο Χριστός, υπηρετείται μόνο με τον ορθό λόγο και την αυτοθυσιαστική διάθεση και όχι με πύρινους λόγους που χάνονται στον αέρα. 
 Είναι θεμιτή η ικανοποίηση της χριστιανικής μας αυταρέσκειας και υπεροχής που εξαντλείται στην προσωρινή περίθαλψη εκείνων που η αυριανή τους ανάγκη θα είναι μεγαλύτερη από τη σημερινή, ενώ με τη σιωπή και την ανοχή μας καλύπτουμε αυτούς που ευθύνονται για όλη αυτή την ανέχεια;

Οι Κινέζοι λένε, “αντί να δώσεις ένα ψάρι σε έναν πεινασμένο μάθε τον να ψαρεύει”.

Ο Μιλτιάδης πριν από τη μάχη του Μαραθώνος είπε στους Αθηναίους “εάν τους νικήσουμε αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν, εάν μας νικήσουν εμείς δεν έχουμε που να πάμε”.

Σήμερα γίνεται ένας πόλεμος εκμηδενισμού των εθνών με την εξαλλοίωση της γλώσσας τους, της ιστορίας τους, της πίστης τους, του πολιτισμού τους και κυρίως της οικονομίας τους. 
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αλήθεια του Χριστού είναι πανανθρώπινη και η αγάπη πρέπει να απευθύνεται προς όλους αδιακρίτως, παρά το γεγονός ότι μερικοί χριστιανοί αρχιερείς δεν φαίνεται να το τηρούν ούτε μεταξύ ορθοδόξων, όπως έχουν δείξει οι αντιπαλότητες Πατριαρχείων και Αρχιεπισκοπών. 

Καλώς ή κακώς ο πλανήτης είναι δομημένος σε γεωγραφικές περιοχές επιρροής που επιτρέπουν στους κατοίκους τους να επιβιώνουν μέσα στα όριά τους και που υποχρεούνται να τα φυλάσσουν ενάντια σε κάθε λάθρα εισερχόμενο ένοπλο ή άοπλο εισβολέα.
Είναι υποχρέωση των τοπικών αρχόντων να φροντίζουν για την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών τους και όχι υποχρέωση των κατοίκων μίας άλλης χώρας, ιδίως όταν η λαθρομετανάστευση γίνεται μέσο της παγκοσμιοποίησης για την πολιτισμική και οικονομική υποδούλωση της χώρας αυτής. 

Ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται ότι ο Θεός τιμώρησε τον βασιλέα Σαούλ επειδή δεν υπάκουσε στην εντολή να εξοντώσει τους Αμαληκίτες, μάλιστα μέχρι και τα ζώα τους, εφόσον αποτελούσαν κίνδυνο για τον Ισραήλ, αλλά αυτός κράτησε πολλούς για δούλους και πήρε ζώα και λάφυρα για λογαριασμό του (Α’ Βασιλειών 15, 18-19).

Ο ίδιος ο Χριστός είπε “Ήλθα για να βάλω φωτιά επί της γης και είθε να είχε ήδη ανάψει........θα διαχωριστούν ο πατέρας εναντίον του υιού και ο υιός ενάντια στον πατέρα....” (Λουκάς 12, 49-53)

Κάποτε κατηγορούσαν τους κομμουνιστές ως απάτριδες και φασίστες. Ας μην ασχολούμαστε τώρα με την Χρυσή Αυγή διαφημίζοντάς την, όταν μάλιστα χρησιμοποιεί σαν άλλοθι το ότι πηγαίνει όπου την καλούν υποκαθιστώντας την κωφεύουσα Αστυνομία.

 Η Εκκλησία από τη μεριά της, ας διακινδυνεύσει να τα βάλει πρώτα με τους Έλληνες πρωταίτιους της κρίσης και μετά με τους αιρετικούς, τους σεξουαλικώς εκτρεπόμενους ή τους Σιωνιστές.
Οι υπόλογοι έχουν συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα είτε σαν πολιτικοί οργανισμοί είτε ακόμη και σαν πρόσωπα με εξόφθαλμες ευθύνες για πράξεις ενάντια στα συμφέροντα του έθνους, όπως π.χ. ο Γ. Παπανδρέου.  Μπροστά τους οι χρυσαυγίτες είναι μωρές παρθένες.

Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος κατηγόρησε επωνύμως την Ηρωδιάδα και αποκεφαλίστηκε (Μάρκος 6, 19-28) ενώ ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, που τα έβαλε με την αυτοκράτειρα Ευδοξία, πέθανε στην εξορία.

Αφού τα πράγματα έχουν έτσι τι θα πρέπει να γίνει; 
Σίγουρα θα ήταν καλό να ηγηθεί η Εκκλησία ενός απελευθερωτικού αγώνα 
Αυτό θα ενθαρρύνει τους σύγχρονους μπουρλοτιέρηδες, ανθρώπους με γνώση αλλά και σύνεση και κυρίως αγάπη για την πατρίδα που παραμένουν άπραγοι περιμένοντας το κάλεσμα του έθνους που εμψυχώνει η Εκκλησία. 

Ο λαός θα ακολουθήσει διότι περιμένει τη σωτηρία του από τον Θεό, παρά την ανεπάρκεια ορισμένων “εκπροσώπων Του”. 
Είναι η μόνη φωνή που θα ακούσει γιατί τη γνωρίζει. 

Το επιβεβαιώνει η απήχηση που είχε η πρόσφατη παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου, αλλά και άλλες πρωτύτερες τόσο του ιδίου όσο και της Ιεράς Συνόδου, με αφορμή την οποία συντάχθηκε το παρόν κείμενο. 

 *Ηλίας Σταμπολιάδης 
Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης 
26 Οκτωβρίου 2012, εορτή του Αγίου Δημητρίου
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 10/26/2012 08:53:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απόψεις: " Η Εκκλησία μπορεί, το θέλει όμως; ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες