ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά.

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης 2012 (11 Οκτωβρίου), οργανώθηκε, υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθ. Ιωάννη Α. Τσουκαλά, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δείπνο εργασίας με θέμα  «Πρόληψη τύφλωσης: Οδικός χάρτης δράσης στην Ευρώπη. Πού βρίσκεται η Ευρώπη στην...
εφαρμογή της  στρατηγικής του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία (WHO) σχετικά με την πρωτοβουλία "Vision 2020"». 

Στη συζήτηση συμμετείχαν ευρωβουλευτές, ιατροί και ερευνητές οφθαλμολογίας, εκπρόσωποι ιατρικών οργανώσεων και ασθενών. Ο αριθμός των ατόμων που έρχονται αντιμέτωποι με παθήσεις των ματιών αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Περίπου 314 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με προβλήματα όρασης.

Η τύφλωση αποτελεί συχνά επιπλοκή άλλων ασθενείων και πολλές φορές συνδέεται άμεσα με την ηλικία του παθόντα. Μεταξύ των κύριων αιτιών τύφλωσης είναι ο καταρράκτης, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και το γλαύκωμα. Το φαινόμενο της τύφλωσης έχει τεράστιο αντίκτυπο τόσο στα εθνικά συστήματα υγείας όσο και στην κοινωνία στο σύνολό της.

Σχεδόν ένας στους 30 Ευρωπαίους αντιμετωπίζει απώλεια όρασης και το 75% των ατόμων με μερική όραση είναι άνεργοι. Οι περιπτώσεις αυτές αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο αν ληφθεί υπόψη το δημογραφικό πρόβλημα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη η Ευρώπη και κατ' έπεκταση η γήρανση του πληθυσμού. Ωστόσο, η τύφλωση μπορεί να προληφθεί εάν διαγνωσθεί σε πρώιμα στάδια.

 Η πρόληψη είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως η πιο οικονομικά αποδοτική παρέμβαση της υγειονομικής περίθαλψης. Στην πραγματικότητα, το 50% των περιπτώσεων τύφλωσης στην Ευρώπη μπορεί να αποφευχθεί. Η ασθένεια αυτή, ωστόσο, δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Η πρωτοβουλία "Vision 2020" θέτει σαν στόχο την εξάλειψη των ιάσιμων φαινομένων τύφλωσης έως το 2020 καθώς και την καθοδήγηση και την τεχνική υποστήριξη σε χώρες που έχουν υιοθετήσει επίσημα ανάλογη στρατηγική.

«Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τις παθήσεις των ματιών είναι αξιόλογη και θα πρέπει να ενισχυθεί. Ειδικά αν αναλογιστούμε τις κοινωνικές, οικονομικές αλλά και ατομικές συνέπειες που έχουν. Δυστυχώς, το να ελέγξει κανείς την υγεία των ματιών του δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για τους περισσοτέρους ανθρώπους, ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, καθώς άλλες παθήσεις, όπως καρδιακές, αναπνευστικές, κλπ, θεωρούνται πολύ πιο σοβαρές από τις ασθένειες που σχετίζονται με την όραση.

 Σωστή ενημέρωση και πρόληψη είναι απαραίτητα για την έγκαιρη αντιμετώπιση τέτοιων παθήσεων και τη στήριξη των ατόμων που έρχονται αντιμέτωπα με αυτές. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί, βέβαια, και η ενίσχυση της έρευνας στις ιατρικές επιστήμες.

Η ΕΕ, στα πλαίσια των συζητήσεων για το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» βάζει την έρευνα σε θέματα υγείας ως προτεραιότητα δεδομένης της πολύτιμης συμβολής τους στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων» ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

 Ιωάννης Α. Τσουκαλάς 
 Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 10/12/2012 05:25:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες