ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Μπορούν και χωρίς το ΔΝΤ.

Η ζωή θα συνεχιστεί και χωρίς το ΔΝΤ… 
Για τους Ούγγρους καλώς, θα έλεγαν οι περισσότεροι, αυτό δεν είναι απίθανο, καθώς η Βουδαπέστη φαίνεται ότι αμφισβητεί εάν τελικά θα συνάψει συμφωνία με το ΔΝΤ για τη δανειοδότηση της χώρας. 

Ο Μιχάλι Βάργκα, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με το Ταμείο, με τη χαρακτηριστική αποστροφή «η ζωή θα συνεχιστεί» ακόμη...
κι αν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, υποβάθμισε το ερώτημα εάν και κατά πόσον μια συμφωνία δανεισμού με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ταμείο θα μετέβαλλε σημαντικά τη στάση των ξένων επενδυτών.

Οι δηλώσεις του έγιναν μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στη χώρα, ο οποίος είπε ότι θεωρεί ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση για να μειώσει το έλλειμμά της στον προϋπολογισμό είναι αντίθετα με τις προτάσεις του Ταμείου.

 «Θα το θεωρούσα καλό παρ' όλα αυτά να συμφωνήσουμε, διότι θα υπήρχε κάποια μικρή, κατά μερικά δέκατα της εκατοστιαίας μονάδας, επίδραση από μια τέτοια συμφωνία.
Οι ξένοι επενδυτές που αγοράζουν κρατικά χρεόγραφα θα αισθάνονταν πιο ασφαλείς» πρόσθεσε ο Βάργκα.

Το φιορίνι έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ (284,80 προς 1).

 Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα, κυρίως αυξήσεις φόρων, για να μειωθεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2013 κατά 764 δισ. φιορίνια (3,5 δισ. ευρώ) ώστε η χώρα να τηρήσει τον κανόνα της Ε.Ε. για έλλειμμα κάτω του 3%.

Ομως πολλά από τα μέτρα που προωθούνται, όπως η ανάκληση της δέσμευσης της Βουδαπέστης να μειώσει κατά 50% τη φορολογία στις τράπεζες, που είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, ή ο διπλασιασμός του σχεδιαζόμενου νέου φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αντιτίθενται στις προτάσεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε. στις συνομιλίες που είχαν γίνει τον Ιούλιο.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών Γκιόρκι Ματόλσκι αναμένει ανάκαμψη της οικονομίας από το 2013. Σε ομιλία του στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Ουγγαρία ο υπουργός υπεραμύνθηκε των αντισυμβατικών μέτρων, όπως οι ειδικές εισφορές για τους κλάδους τραπεζών και τηλεπικοινωνιών που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ τα ερχόμενα χρόνια.

 dimokratianews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 10/30/2012 10:07:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Μπορούν και χωρίς το ΔΝΤ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες