ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Απόψεις: " Η δικτατορία των συντεχνιών. "

Του poor journalisto. 
 Οι συντεχνίες και τα επαγγελματικά λόμπυ έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που έφτασε η χώρα μας.

Υποτίθεται ότι ο συνδικαλισμός δημιουργήθηκε για να προστατεύονται τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά εδώ και πολλά χρόνια προστατεύει τα συμφέροντα ολίγων συνδικαλιστών με τρόπο που ...
στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εις βάρος των άλλων πολιτών, ακόμα και των περισσότερων εργαζομένων του κάθε συνδικάτου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι δυο μεγάλες ΔΕΚΟ, ΔΕΗ και ΟΤΕ. Όταν η ΔΕΗ κάνει απεργία ολόκληρες περιοχές μένουν χωρίς ρεύμα, προϊόντα χαλάνε στα ψυγεία και κάποιοι συνάνθρωποι μας που βασίζονται σε συστήματα υποστήριξης ζωής κινδυνεύουν. Από την άλλη στον ΟΤΕ δεν θέλουν να χάσουν με τίποτα τα κεκτημένα τους.

 Ξεσηκώθηκαν όταν πήγαν να τους κόψουν τα απίστευτα επιδόματα που είχαν όπως το περίφημο επίδομα «ζεστάματος μηχανής αυτοκινήτου» και αντέδρασαν ακόμα και στο bonus που αποφάσισε να τους δώσει η διοίκηση γιατί οι διευθυντές θα έπαιρναν περισσότερα. Δηλαδή θεωρούν καλύτερο να μην πάρουν τίποτα από το να πάρει κάποιος περισσότερα.

Τώρα ένα νέο χαράτσι ετοιμάζεται να μας επιβληθεί, αυτή τη φορά προς όφελος της συντεχνίας των συμβολαιογραφών. Μπορούμε να το ονομάσουμε «χαράτσι οικογενειακής ζωής» αφού για κάθε οικογενειακή μεταβολή θα πρέπει να προσφέρουμε τον οβολό μας.

 Έπεσαν οι δουλειές με την ύφεση αφού ούτε οικοδομές χτίζονται και ελάχιστοι ιδρύουν πια εταιρίες και το κράτος μας έσπευσε να συνδράμει τον κλάδο. Εμείς οι υπόλοιποι να ετοιμάζουμε τα πορτοφόλια μας.

Δείτε για το θέμα από το Capital

Το κρατικό συντεχνιακό μπαξίσι 
Όλοι νομίζω ότι συμφωνούμε πως θα πρέπει να πολεμηθούν τα ειδικά συμφέροντα καθώς και οι κλίκες που λυμαίνονται την ελληνική οικονομία. Πάνω κάτω, είτε είναι κάποιος δεξιός, ή αριστερός ή Αρειανός, συμφωνεί με την παραπάνω πρόταση.

Μέχρι τώρα όμως, όλες οι αγκυλώσεις, οι συντεχνίες, οι κλίκες και τα ειδικά συμφέροντα, που έχουν ταλαιπωρήσει αυτή τη χώρα θα έλεγα ότι ζουν και βασιλεύουν.

Για παράδειγμα, φτιάξαμε ένα πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης εταιρειών, αλλά ουσιαστικά το μόνο που κάναμε είναι να φτιάξουμε άλλο ένα επίπεδο γραφειοκρατίας, που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει για λογαριασμό των ενδιαφερόμενων τις διαδικασίες, χωρίς ουσιαστικά να καταργήσει πολλές από αυτές τις διαδικασίες (και τις δαπάνες αυτών) παρά ελάχιστα.

Ένα από κυριότερα γραφειοκρατικά εμπόδια στην ίδρυση εταιρειών, είναι οι συμβολαιογράφοι, που υποτίθεται σου φτιάχνουν το καταστατικό. Για μένα θα πρέπει να καταργηθεί η μεσολάβηση των συμβολαιογράφων σε όλα τα επίπεδα ίδρυσης εταιρειών. Μάλιστα δε, θα πρέπει να καταργηθεί η συμβολή τους σε πάρα πολλά επίπεδα της ζωής μας και όχι μόνο σε νομικά ζητήματα..

Αλλά όλα τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, σχεδιάζονται όχι για τις ανάγκες της αγοράς και την εξυπηρέτηση της παραγωγής, αλλά στο πως μπορεί το κράτος, σε συνδυασμό με τις διάφορες ομάδες που λυμαίνονται αυτή τη χώρα, “να στα πάρουν”.

Έτσι λοιπόν λόγω της οικονομικής ύφεσης, που σημαίνει παντελώς μηδαμινή οικοδομική δραστηριότητα, οι συμβολαιογράφοι δεν έχουν πάρα πολύ δουλειά. Είναι δηλαδή να τους λυπάται κανείς. Ειδικά δε τώρα με τα καινούργια τεκμήρια, πως θα ανταποκριθεί άραγε ο μέσος ελεύθερος συμβολαιογράφος στις φορολογικές του ανάγκες;

Με ποιο τρόπο λοιπόν (ποιο τερτίπι καλύτερα) θα μπορεί το ελληνικό δημόσιο να τα παίρνει από τους πάντες και να φανεί ότι αυτό μας συμφέρει και είναι για το καλό μας, ενώ παράλληλα θα δώσει δουλειά και στον πολύπαθο αυτό κλάδο, που δεν έχει πλέον δουλειά λόγω ύφεσης;

Είναι απλό: Θα επινοήσουμε κάποιο νέο επίπεδο γραφειοκρατίας και θα "δώσουμε φατούρα" τη δουλειά στους συμβολαιογράφους να διεκπεραιώσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Και όλα θα είναι μια χαρά, διότι θα το βαφτίσουμε outsourcing!

Οι φίλοι μας οι συμβολαιογράφοι θα πάρουν ένα καλό μεροκάματα (τώρα που δεν έχει δουλειά η οικοδομή) και το κράτος επίσης θα πάρει κάτι, διότι οι συμβολαιογράφοι θα αποδίδουν ΦΠΑ και θα φορολογούνται για τα αυξημένα εισοδήματα που θα έχουν και όλη η παρέα (κράτος και συμβολαιογράφοι) θα είμαστε μια χαρά.

Έτσι λοιπόν το υπουργείο εργασίας σκέφτηκε το νέο σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ, που θα αναθέτει στους συμβολαιογράφους όλης της χώρας την αρμοδιότητα της πιστοποίησης και της ηλεκτρονικής καταχώρησης δεδομένων που αφορούν οποιαδήποτε οικογενειακή μεταβολή.

Έτσι λοιπόν από εδώ και στο εξής (αν περάσει αυτό το τερατουργήματα), θα πρέπει όλοι να πληρώνουμε 40-50 ευρώ στο συμβολαιογραφικό λόμπι, για να παντρευτούμε, για να πεθάνουμε, για να χωρίσουμε ή για να συμβιώσουμε! Ναι σωστά ακούσατε, το κράτος μερίμνησε ακόμα και για τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια αγαπητέ αναγνώστη!

Να σας πω όμως το εξής, νομίζω ότι είμαστε κερδισμένοι από αυτή την ιστορία. Πάλι καλά που δεν θα απαιτηθεί συμβολαιογράφος για να πάμε στην τουαλέτα, διότι ειλικρινά τους έχω ικανούς και για κάτι τέτοιο και αυτό πραγματικά θα με ανησυχούσε.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 10/18/2012 06:22:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απόψεις: " Η δικτατορία των συντεχνιών. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες