ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Μ. Χατζηεφραιμίδης: " Ημέρες και έργα της Περιφερειακής Αρχής... Η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά στο μεγαλείο της. "

Πήραμε σήμερα την προγραμματική σύμβαση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιωαννιτών, στάδιο Ζωσιμάδες, ΕΑΝΚΙ,  Πανηπειρωτικό 

Δεν πήραμε βεβαίως καμία εισήγηση. Γιατί... άγνωστο. Κανονικά ο κ. πρόεδρος θα έπρεπε να αποσύρει το θέμα. Με βάση το νόμο 3852/2010 άρθρο...
100, (και όχι με τον 4049/2012 που στο άρθρο 23 κάνει λόγο για παραχώρηση στην τοπική αυτοδιοίκηση κατά χρήση ή κατά κυριότητα) οι αθλητικές εγκαταστάσεις με προγραμματική σύμβαση μπορεί για ορισμένο χρόνο να παραχωρηθούν κατά χρήση στην αυτοδιοίκηση.

Βέβαια στα Γιάννενα έχουμε ένα ιδιόμορφο καθεστώς. Ο περιφερειάρχης είναι και δήμαρχος και πρόεδρος συλλόγου και δια πάσαν νόσον. Απορώ όμως πώς ο δήμαρχος Ιωαννίνων και το δημοτικό συμβούλιο δεν ασχολούνται με το θέμα. Πολίτες άλλου δήμου θα αθλούνται σ’αυτές τις εγκαταστάσεις ; Εξ’ άλλου και η ίδια η προγραμματική στα άρθρα 2.1 και 2.3 μιλά για τοπική αυτοδιοίκηση και όχι για περιφερειακή.. Απλά το επισημαίνω χωρίς κανένα σχολιασμό.

Προχωρώ στο άρθρο 4.1.1
« η ΓΓΑ υποχρεούται να καταβάλει ποσό 200 χιλ. ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες και την συντήρηση, αλλά και θα πληρώνει για 3 χρόνια τους υπάρχοντες υπαλλήλους». Όμως στο άρθρο 6 για τους πόρους, λέει ότι το ποσό θα είναι μέχρι 200 χιλ.
..μέχρι.
Είναι κανείς εδώ που να ασχολήθηκε με προγραμματικές συμβάσεις και δεν γνωρίζει ότι ποτέ δεν δόθηκαν όλα τα συμφωνηθέντα, στηριζόμενοι πέραν των άλλων και στο.. μέχρι;

Σε άλλη παράγραφο
Η περιφέρεια Ηπείρου χρηματοδοτεί όλες τις άλλες ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων. Πουθενά μα πουθενά δεν φαίνεται τι υποχρεώσεις οικονομικές αναλαμβάνουμε, πόσα χρήματα χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία και από πού θα βρεθούν αυτές οι πιστώσεις.

Είναι δυνατόν να ψηφίσει αυτό το περιφερειακό συμβούλιο μια τέτοια ελλιπή και εν πολλοίς προβληματική σύμβαση; Το περιφερειακό συμβούλιο δεν νομιμοποιείτε να ψηφίσει αυτή την προγραμματική χωρίς να είναι σαφές και καταγραμμένο ποσό χρημάτων στο κείμενο της συμφωνίας.

Το υπουργείο λέει μέχρι 200 χιλ και τους μισθούς. Εμείς πόσα; Οφείλατε κύριοι να κάνατε μια απλή μελέτη βιωσιμότητας, όπου θα φαίνεται το μέγιστο και το ελάχιστο ποσό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και να καταγραφεί στην παράγραφο 6 της προγραμματικής. Επίσης στην ίδια παράγραφο θα έπρεπε να καταγράφεται και το ποσό της φετινής χρονιάς , διότι απ’ όσο γνωρίζω το υπόλοιπο για φέτος θα είναι 0 μηδέν.

Αυτά σε ότι έχει σχέση με τα έργα και τις ημέρες της προγραμματικής της περιφερειακής αρχής. Η προχειρότητα , η τσαπατσουλιά στο μεγαλείο της. Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει ο κάθε καλόπιστος είναι ότι ο συγκεκριμένος περιφερειάρχης επιδιώκει βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη, πελατειακή και ψηφοθηρική σκοπιμότητα, αδιαφορεί όμως για την ουσία, για την καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, αδιαφορεί για τον τόπο και τους αθλούμενους.

Είναι δυνατόν να μη χρεοκοπήσει ο τόπος με τέτοιες ανεκδιήγητες τακτικές της περιφέρειας Ηπείρου; Το κακό είναι ότι η περιφερειακή αρχή δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της δικής της συνεισφοράς στη χρεοκοπία. Όμως παρακαλώ πολύ τους συναδέλφους να τους απασχολήσω για 2 ακόμη λεπτά. Η τακτική του περιφερειάρχη να είναι μέσα σε όλα , να τα ελέγχει όλα ,είτε είναι θέματα της περιφέρειας είτε όχι, οδήγησε πλειάδα θεμάτων σε εκκρεμότητα και τις περισσότερες φορές σε απαξίωση και βάλτωμα στην κυριολεξία.

Σήμερα θα σας πώ μόνο 3 , 4 τρία τέσσερα αθλητικά ζητήματα.

1ο αίθουσα βαρέων αθλημάτων Ιωαννίνων. Με προγραμματική δημοπρατήθηκε το έργο χωρίς ποτέ να τελειώσει. Σας πληροφορώ ότι αν δεν γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις το έργο θα έχει τελικό κόστος το διπλάσιο από εκείνο που προϋπολογίστηκε, αλλά θα καταστραφούν και οι ήδη υπάρχουσες κατασκευές. Ακόμη απλήρωτοι 2 λογαριασμοί40 και 50 χιλ., ημιτελής εργολαβία και σταματημένη, με κίνδυνο να πάει σε διάλυση, πέρα από τις παρατάσεις με αναθεωρήσεις και με τουλάχιστον πρόσθετες ακόμη 100 χιλ για να είναι λειτουργικό το έργο.

Είναι κανείς εδώ που να πιστεύει ότι ο νυν περιφερειάρχης χειρίστηκε με καλό τρόπο το θέμα, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και με ευαισθησία στους αθλητές; Θυμίζω πρωτοσέλιδα το 2006,7,8,2009…..ολοκληρώνεται……τελειώνει ….ολοκληρώνεται και πάλι και πάλι.. .Αλλά…. άνθρακες ο θησαυρός…..

2ο Β’ Κλειστό Ιωαννίνων. Μετά από ατέλειωτες , χρόνων και χρόνων καθυστερήσεις, βρέθηκε «ο από μηχανής θεός» που ακούει στο όνομα Καχριμάνης και δημοπρατήθηκε το έργο με τις χωρίς αντίκρισμα ευλογίες του κομματικού του φίλου ,υπουργού, Ιωαννίδη. (Ο οποίος την ίδια χρονιά οδήγησε σε δημοπράτηση με μαϊμού χρηματοδοτήσεις ακόμη 25 έργα ανά την Ελλάδα). Πού βρίσκετε το έργο αυτό;

Πληρώθηκε 380 χιλ. για μελέτη θεμελίωσης , αφού όπως όταν γινόταν η δημοπράτηση το είχαμε επισημάνει ότι θα πληρώσουμε ακριβά την έλλειψη αυτή (αλλά ό καχριμάνης που τα ξέρει όλα δεν άκουγε ούτε ακούει κανέναν, εξ’ άλλου τα χρήματα που ξοδεύει δεν είναι δικά του αλλά κρατικά), ζητήθηκε αναθεώρηση 50% του έργου, την πήρε από την περιφέρεια, αλλά ευτυχώς το ελεγκτικό και η ολομέλειά του το απέρριψαν και τώρα αφού το έργο στην ουσία δεν άρχισε ποτέ, βρίσκετε σε διαδικασία διάλυσης , με τόκους ,αναθεωρήσεις ή με υποχρεώσεις αν δικαιωθεί στα αρμόδια όργανα θα είναι τεράστια τα ποσά. Εύχομαι να μη συμβεί.
Έργο μηδέν. Είναι κανείς που να πιστεύει στην εντιμότητα των υποσχέσεων του περιφερειάρχη; Είναι κανείς που πιστεύει ότι διαχειρίστηκε με σεβασμό το δημόσιο χρήμα και όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό;

3ο Μικρό γυμναστήριο Μεταμόρφωσης
Και εδώ ενεπλάκη ως μη όφειλε, η τότε Νομαρχία και η εργολαβία δεν τέλειωσε ποτέ. Το έργο για να λειτουργήσει πέραν της εργολαβίας χρειάζεται και άλλα χρήματα και αναθέσεις.

Τέλος γήπεδο Ζωσιμάδες.
Πέρασαν 4 χρόνια .Εργολάβοι απλήρωτοι με πολύ μεγάλα ποσά. Ελλείψεις που ποτέ δεν έγιναν παρά τις αποφάσεις του τότε ΝΣ. Θα θυμάστε επίσης και το περίφημο κολυμβητήριο στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ που θα έλυνε τα προβλήματα. Βαρύγδουπα δημοσιεύματα, μπόλικη μελάνη, πολλές ευχαριστίες από τους συνήθεις παρατρεχάμενους . Ποτέ δυστυχώς δεν λειτούργησε.

Υπάρχει λοιπόν κανείς αγαπητοί συνάδελφοι εδώ μέσα και έξω που να πιστεύει πλέον ότι μπορεί να συνεισφέρει αυτή η τακτική στον αθλητισμό και τον τόπο; Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ να καταψηφίσετε τη σημερινή πρόταση.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 10/26/2012 03:53:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Μ. Χατζηεφραιμίδης: " Ημέρες και έργα της Περιφερειακής Αρχής... Η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά στο μεγαλείο της. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες