ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Τέρενς Κουίκ: " Τι γυρεύουν οι Τούρκοι ομιλητές στις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της Λέσβου; "

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Τέρενς Κουίκ, σε συνεννόηση με τον Πολιτευτή και πρώην Βουλευτή Λέσβου του Κινήματος Σπύρο Γαληνό, έκανε την εξής δήλωση:

"Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να εμπλέξει Τούρκους ομιλητές, με την από χέρι πλαστογραφημένη δικής...
τους εκδοχή της Ελληνικής Επανάστασης του '21, στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Λέσβου, που εκ των πραγμάτων, είναι η απολύτως κορυφαία επέτειος για το νησί. 

Ο πρώην Βουλευτής Λέσβου και νυν Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και Γραμματέας Αιγαίου και Νήσων του Κινήματος Σπύρος Γαληνός σε ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook αναρωτιέται:
 «ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ; "

Σήμερα (15/10/2012) αργά το μεσημέρι συνομίλησα τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη κ. Νάσο Γιακαλή, προσπαθώντας να καταλάβω ποια αναγκαιότητα τον οδήγησε στο να ανακατευθούν τα πράγματα, που ήδη έχουν προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις, όταν μία τέτοια εκδήλωση ενδεχομένως (αν...καιγόμασταν να ακούσουμε κατά πρόσωπο τις τουρκικές πλαστογραφημένες εκδοχές) θα μπορούσε να προγραμματιστεί σε άλλη χρονική στιγμή, τελείως αποσυνδεδεμένη από τα «Ελευθέρια».

Και επειδή σε τέτοια ζητήματα η υπόθεση δεν μπορεί να λυθεί με μία τηλεφωνική συνομιλία ενός Βουλευτή και ενός Περιφερειάρχη, θέτω δημόσια τα ερωτήματα που παρακαλώ ο ίδιος ο κ. Γιακαλής να απαντήσει με ανακοίνωσή του.

1.Είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης και των υπευθύνων της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας αυτή η επιλογή;

Υποβάλλω το σχετικό ερώτημα διότι όταν ενημέρωσα τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο πριν από περίπου 2 μήνες για τον τουρκόγλωσσο χάρτη της Σάμου και σε ερώτημά μου πώς μπορούν να διασφαλιστούν τέτοιου είδους «γκέλες» στο μέλλον, μου απάντησε ότι θα στείλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη με την οποία θα του ζητά εκείνος να συστήσει σε όλους τους Αυτοδιοικητικούς, κυρίως του χώρου του Αιγαίου, να έρχονται πρώτα σε επαφή με την αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΞ πριν προχωρήσουν σε ενέργειες οι οποίες μπορεί να θεωρηθούν ότι είτε προσβάλλουν την Ελλάδα και τους Έλληνες είτε δίνουν πατήματα στους Τούρκους στα δικά τους θέματα εξωτερικής πολιτικής.

2.Αληθεύει ότι οι Τούρκοι καθηγητές ζήτησαν να έχουν προκαταβολικά τη μετάφραση των ομιλιών των Ελλήνων ομιλητών, που αν συμβαίνει έστω και σε μορφή περίληψης, είναι ένα αίτημα από χέρι απαράδεκτο;

3.Με ποιο σκεπτικό η Οργανωτική Επιτροπή των «Ελευθερίων» ενέπλεξε για τη σημαντικότατη επέτειο των 100 χρόνων τους Τούρκους ομιλητές, όταν είναι γνωστό ότι από πλευράς Τουρκίας πλαστογραφείται ασύστολα η ελληνική ιστορία και στο σκέλος της ελληνικής επανάστασης του ’21; Και πώς περιμένουν εκείνοι που πήραν αυτή την απόφαση να αντιδράσουν οι Έλληνες πολίτες;

Όχι μόνο εκείνοι που θα παραβρίσκονται στις εκδηλώσεις, αλλά γενικά οι πολίτες της Λέσβου και όχι μόνο, όταν θα ακούν την ιστορία της Επανάστασης, της Εθνικής Παλιγεννεσίας, της ποτισμένης με το αίμα των Ελλήνων, στην ανιστόρητη έκδοση που προσπαθούν να επιβάλλουν η Άγκυρα και ορισμένοι Έλληνες «κουλτουριάρηδες»;

4. Στη συνεδρίαση της συγκεκριμένης Οργανωτικής Επιτροπής, τηρήθηκαν μαγνητοφωνημένα πρακτικά; Υπήρξε ομοφωνία; Και αν τηρήθηκαν πρακτικά, θα δοθούν στη δημοσιότητα;

5.Όπως ερωτά και ο κ. Σπύρος Γαληνός στη διαδικτυακή παρέμβασή του, υπήρξε ενημέρωση των τοπικών φορέων, του Δήμου Λέσβου και των περιφερειακών παρατάξεων και ποια είναι η θέση του καθένα ξεχωριστά;

Μαζί με τον Σπύρο Γαληνό, διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι σε μία ημερίδα, ανεξάρτητα με το αν έχει να κάνει με την ελληνική ιστορία, την οποία-όπως προαναφέραμε- συνεχώς παραχαράσσει η τουρκική πλευρά. Αλλά άλλο επιστημονική ημερίδα σε ανύποπτο χρόνο και άλλο να παίρνει τη μορφή πανηγυρικής εκδήλωσης στα «Ελευθέρια» που θα ζήσει το νησί της Λέσβου το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Περιφερειάρχη και μάλιστα σε μία περίοδο όπου η Άγκυρα με όλα τα διακεκριμένα στελέχη της με επικεφαλής τον Αχμέτ Νταβούτογλου θέτουν σειρά ζητημάτων που ξεκινούν από το Καστελόριζο, περνάνε από την ΑΟΖ, προσβάλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία, παραβιάζουν προκλητικά τον ελληνικό εναέριο χώρο, ζητούν με τον πιο ψυχρό τρόπο τη συνιδιοκτησία του Αιγαίου και διεμβολίζουν την ελληνικότητα της Ελληνικής Θράκης, ακόμα και μέσω της Παιδείας, για να αναφέρω μερικά..."
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 10/15/2012 09:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Τι γυρεύουν οι Τούρκοι ομιλητές στις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της Λέσβου; ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες