ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Η γραφειοκρατία «κόβει» τα φτερά του Αγγελου στο πρώτο βήμα της ζωής του.

Της Ρίτα Μελά.
Η ζωή έχει φερθεί σκληρά στον 15χρονο Αγγελο Ανδρουλή, που γεννήθηκε με βαριά εγκεφαλική παράλυση και στραβισμό nστην Ελλάδα.

Ωστόσο η (διαζευγμένη, πολύτεκνη και άπορη) μητέρα του αλλά και ο ίδιος δεν το έβαλαν κάτω!  Με εντατική δουλειά σε εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης στην Ελβετία και στη Γερμανία, κατάφερε να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του και να σταθεί στα πόδια του, έπειτα από 13 χρόνια που ήταν καθηλωμένος στο (δείτε το βίντεο)...
αναπηρικό καροτσάκι.

Το υψηλό κόστος της θεραπείας του καλύπτεται από ερανικό τραπεζικό λογαριασμό που ανοίχτηκε τον Απρίλιο του 2010, όπου συγκεντρώθηκε το ποσό των 180.000 ευρώ από απλούς ανθρώπους που έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί. Αυτό σημαίνει ότι το ΙΚΑ, που είναι το ασφαλιστικό ταμείο του, δεν χρεώνεται.

Εμπόδιο 
Σήμερα, όμως, ο Αγγελος καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμα εμπόδιο, που μοιάζει να είναι πολύ πιο σοβαρό από την εγκεφαλική του παράλυση: την ελληνική γραφειοκρατία, η οποία έχει μπλοκάρει τον ερανικό τραπεζικό λογαριασμό και του στερεί τη δυνατότητα να συνεχίσει τη θεραπεία του στη Γερμανία! Αποτέλεσμα είναι την περασμένη Τρίτη το κέντρο αποκατάστασης του Μονάχου να ενημερώσει mτη μητέρα του 15χρονου, την κυρία Σπυριδούλα Καραχάλιου, που φιλοξενείται σε σπίτι ομογενούς μας, ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της εάν δεν εξοφλήσει το χρέος, που είναι 59.943 ευρώ.

Η ιστορία που ακολουθεί προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Αυτά όμως που κυριαρχούν είναι η ντροπή και ο θυμός, για ένα σύστημα που εξακολουθεί να «γκρεμίζει» ζωές, αδιαφορώντας για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Ισως κάποιοι θυμάστε την περίπτωση του τετράχρονου Παναγιώτη από τη Μυτιλήνη το 2000, που «χάθηκε» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, η οποία είχε μπλοκάρει και τον δικό του ερανικό λογαριασμό.

Ελπίδα 
Ο Αγγελος -ευτυχώς- δεν κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του! Εάν όμως επιστρέψει στην Ελλάδα χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη θεραπεία του, δεν αποκλείεται να καθηλωθεί και πάλι στο αναπηρικό καροτσάκι και να πάνε χαμένοι όλοι οι κόποι του, ο πόνος του, η κούρασή του, αλλά και η ελπίδα του για μια καλύτερη ζωή.

Γι΄ αυτό η μητέρα του Σπυριδούλα Καραχάλιου κάνει έκκληση προσωπικά στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο να βοηθήσει το παιδί της, που τα τελευταία δύο χρόνια το βλέπει επιτέλους να χαμογελά. Το 2010, όταν ο μικρός ήταν 13 ετών, η κυρία Καραχάλιου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, αφού συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνταν, τα κατέθεσε στη Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας - Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας. Με την απόφαση αρθ. Π2β/ΓΠ/42571/15.04.2010 χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας ατομικού τραπεζικού λογαριασμού και ανοίχτηκε στην Εμπορική Τράπεζα.

Προσφορές 
Από τον έρανο που πραγματοποιήθηκε συγκεντρώθηκαν 180.000 ευρώ που πρόσφεραν συμπολίτες μας, με σκοπό να πάει το παιδί σε κέντρο αποκατάστασης στην Ελβετία. Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίστοιχο εξειδικευμένο κέντρο και ιατρική ειδικότητα για ανηλίκους «που πάσχουν από βαριά σπαστικού τύπου εγκεφαλική παράλυση με συγκάμψεις όλων των αρθρώσεων και στραβισμό».

Για τον λόγο αυτό η οικογένεια του Αγγελου απευθύνθηκε στο εξωτερικό, ανοίγοντας ερανικό λογαριασμό. Αφού η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε το «πράσινο φως», η κυρία Καραχάλιου πήρε τον γιο της και πήγαν στο κέντρο Kinderspital στη Ζιρίχη της Ελβετίας.
Υστερα από τρεις μήνες επίπονης εξάωρης καθημερινής φυσιοθεραπείας έγινε το θαύμα


 

Ο μικρός κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να κάνει τα πρώτα του βήματα κρατώντας το «π». Οταν ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος θεραπείας στην Ελβετία, οι γιατροί τής συνέστησαν ένα κέντρο αποθεραπείας στο Μόναχο της Γερμανίας. Εκεί ο Αγγελος θα μπορούσε να μάθει να περπατάει με πατερίτσες και ως έναν βαθμό να αυτοεξυ- πηρετείται.

Η κυρία Καραχάλιου ενημέρωσε και πάλι την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας και αφού έστειλε τα τιμολόγια της κλινικής όπου νοσηλεύτηκε ο γιος της χορηγήθηκε η άδεια ανάληψης για 40.000 ευρώ και 87.500 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα εξοφλήθηκε το κέντρο αποκατάστασης της Ελβετίας.

Δικαιολογητικά 
Στη συνέχεια η μητέρα του Αγγελου ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας να μεταβεί στη Γερμανία για να συνεχίσει τον δεύτερο κύκλο θεραπειών στις αρχές του 2011. «Επικοινώνησα τηλεφωνικά με την υπηρεσία, τους ενημέρωσα για τις εξελίξεις και τους ρώτησα αν απαιτούνταν επιπλέον δικαιολογητικά.

Η απάντηση ήταν ότι δεν τίθεται θέμα για τη θεραπεία που θα ακολουθήσει ο γιος μου και ότι για την περαιτέρω ανάληψη χρημάτων από τον ερανικό λογαριασμό θα απαιτούνταν ανάλογα έγγραφα με όσα μέχρι τότε μου ζητούσαν, δηλαδή κυρίως τα τιμολόγια της κλινικής όπου θα νοσηλευόταν ο Αγγελος».

Ετσι η κυρία Καραχάλιου, αφού πήρε για δεύτερη φορά το «πράσινο φως» από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, έφυγε από την Ελβετία για το Μόναχο, όπου τον Φεβρουάριο του 2011 ο Αγγελος εισήχθη στο Κέντρο Kαθοδηγητικής Εκπαίδευσης ΕΠΕ (Fortschritt Konduktives Forderzentrum Gemeinutzige Gmbh).  Τα πράγματα όμως άλλαξαν και ο εφιάλτης για τη μητέρα και το παιδί μόλις είχε ξεκινήσει.

Ρίτα Μελά dimokratianews.gr

Το είδαμε στο tromaktiko.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 10/10/2012 09:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Η γραφειοκρατία «κόβει» τα φτερά του Αγγελου στο πρώτο βήμα της ζωής του."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες