ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Παρέμβαση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στη σύσκεψη της Περιφέρειας Ηπείρου για την Αλληλεγγύη.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας συμμετείχε στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 στα Γιάννενα, με θέμα την ανάπτυξη άμεσων δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Η Π.Σ.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη ο οποίος στην παρέμβασή του παρουσίασε την πρόσφατη απόφαση της Συνομοσπονδίας καθώς και τα...
πορίσματα αντίστοιχης σύσκεψης που συγκάλεσε η Πανηπειρωτική με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών, για τη δημιουργία του Δικτύου Πανηπειρωτικής Αλληλεγγύης, προσκαλώντας σε συμμετοχή και στήριξη.

Η αλληλεγγύη αποτέλεσε θεμελιακό συστατικό συγκρότησης των φορέων και του κινήματος της Ηπειρώτικης Αποδημίας, όντας, παράλληλα, ένας κύριος άξονας δράσης της Πανηπειρωτικής. Δείγματα της αγωνιστικής αλληλεγγύης που αναπτύσσει ο κορυφαίος συλλογικός φορέας των Αποδήμων Ηπειρωτών, αποτέλεσαν η αταλάντευτη και έμπρακτη εναντίωση στα Μνημόνια, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, τα χαράτσια, την αποψίλωση από υπηρεσίες κοινωνικής σημασίας, την περικοπή δρομολογίων, την πληρωμή των διοδίων και, πιο πρόσφατα, ενάντια στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που απεργάζονται ένα νέο Μεσαίωνα για την Ήπειρο.

Η Π.Σ.Ε. στάθηκε αποφασιστικά αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζόμενων της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης που συντελείται σήμερα κυριολεκτικά με όρους πλιάτσικου.

Η Π.Σ.Ε. στάθηκε με συνέπεια αλληλέγγυα στους πολύμορφους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως πριν από λίγους μήνες για την αποτροπή της κατασκευής φράγματος στον Άραχθο ή, ακόμη πιο πρόσφατα, ενάντια στη μερική εκτροπή του Αώου προς την Παμβώτιδα.

Στις σημερινές συνθήκες της διαρκώς εντεινόμενης κρίσης, σε μια Ελλάδα με το ένα τρίτο του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχιας, με 1.5 εκατομμύριο άνεργους, με τον έναν στους δύο νέους άνεργο, με 3.500 αυτοκτονίες, η αλληλεγγύη σήμερα εστιάζεται, όλο και περισσότερο, σε θέματα όχι γενικά διαβίωσης, αλλά άμεσης επιβίωσης, προτάσσοντας την ανάγκη άμεσης στήριξης των χειρότερα δοκιμαζομένων θυμάτων της κρίσης σε στοιχειώδεις ανάγκες όπως η σίτιση, η στέγαση, η ένδυση και η περίθαλψη.

Με αυτό το γνώμονα η Πανηπειρωτική προχωρά στη συγκρότηση του Δικτύου Πανηπειρωτικής Αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή του συνόλου των φορέων της Αποδημίας, επιδιώκοντας τη στήριξη των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δρομολογηθήκαν ήδη συγκεκριμένες δράσεις αλληλεγγύης, όπως η ανάπτυξη ενός δικτύου εθελοντικής νομικής προστασίας, ιατρικής περίθαλψης, κοινωνιολογικής και ψυχολογικής υποστήριξης ενάντια στην κοινωνική περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό των χειρότερα δοκιμαζόμενων θυμάτων της κρίσης.
Παράλληλα, σχεδιάζονται πρωτοβουλίες για τους νέους ανέργους -τη δικτύωση και την αλληλοστήριξή τους, για τη συλλογική διεκδίκηση δωρεάν εισιτηρίων μετακίνησης για τους απόδημους Ηπειρώτες φοιτητές, για τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των δράσεων της Πανηπειρωτικής Αλληλεγγύης.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, σε συντονισμό με τις Ομοσπονδίες, στρέφεται στη βάση της Αποδημίας, ξεκινώντας ένα κύκλο συναντήσεων με τις Αδελφότητες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Ηπειρωτών με θέμα την Αλληλεγγύη.
Αυτές οι συναντήσεις θα προετοιμάσουν την ιδρυτική συνάντηση του Δικτύου Πανηπειρωτικής Αλληλεγγύης στα μέσα Νοεμβρίου στην Αθήνα, αποσαφηνίζοντας τον τρόπο και το σχήμα λειτουργίας και, κυρίως, διαμορφώνοντας τα άμεσα πρακτικά μέτρα και τις δράσεις.

Η Π.Σ.Ε., παράλληλα, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου, δηλώνει ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που δεν εξαντλείται σε πράξεις ελεημοσύνης οι οποίες, στις σημερινές συνθήκες, προσπαθώντας να ανταποκριθούν αποκλειστικά στη συμπτωματολογία της κρίσης, στην πράξη αποδεικνύονται συχνά ατελέσφορες.
  Η συλλογική προστασία των θυμάτων της κρίσης είναι τελικά αυτοπροστασία της ίδιας της κοινωνίας μας από τα πιο εφιαλτικά σενάρια κατακερματισμού και απανθρωπισμού της. Κι αυτός ο αγώνας δεν διαθέτει στιγμή αναμονής για όλους μας.

Στην κρίση κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/29/2012 07:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Παρέμβαση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στη σύσκεψη της Περιφέρειας Ηπείρου για την Αλληλεγγύη."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες