ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Μ. Ρεπούση: " Να καταργηθεί η γιορτή της εξόδου του Μεσολογγίου. " - Να σας χαίρονται όσοι σας ψήφισαν…

Γράφει Ο  απλός Έλληνας πολίτης.
Να καταργηθούν οι γιορτές, η έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και κάθε παρόμοιες γιορτές, ζητάει η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη το 1912, ως... «εθνικιστικά κιτς». 

Δεν προσφέρουν τίποτα, αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται ...
συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός, λέει η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.

Ζητάει όμως και κάτι άλλο η κυρία Ρεπούση από τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο:
«Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι μαθητικές παρελάσεις».

Ούτε αυτές προσφέρουν τίποτα, είναι αναχρονιστικές, θεσπίσθηκαν επί Μεταξά και είμαστε, όπως λέει, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που διοργανώνουμε μαθητικές παρελάσεις…(Τον Μπουτάρη, τί τον έχει άραγε;)

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, αντέδρασε έντονα μόλις έμαθε τους χαρακτηρισμούς της Μαρίας Ρεπούση, σύμφωνα με τους οποίους, αναπαραστάσεις, όπως αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου, αποτελούν «εθνικιστικά κιτς»… 

Ο κος Κατσούλης της απηύθυνε το ερώτημα:
«Γιατί κα Ρεπούση να μην καταργηθεί και η Ελλάδα ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, καθώς και ότι την "αναπαριστά" ως ζώσα παράδοση και ιστορικό δρώμενο, αφού όλα κατ' εσάς είναι "εθνικιστικά κιτς" που αναπαράγουν την "εθνικιστική έξαρση";» και κάλεσε έμμεσα τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ, κο Φώτη Κουβέλη, «να μαζέψει» τη βουλευτή του κόμματός του, πριν έχουμε «εξελίξεις»…

Επίσης ο δήμαρχος σημείωσε:
«Έχετε επιλέξει να βρίσκεστε στην επικαιρότητα μέσω προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων, όπως η χθεσινή σας “Να καταργηθεί η Έξοδος του Μεσολογγίου ως αναπαράσταση”... 
Θα μπορούσατε κα Ρεπούση, βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της ΔΗΜ.ΑΡ σήμερα, να συγκεκριμενοποιήσετε την “επαναστατική” σας πρόταση;»

 και τόνισε:
«Τι προτείνετε δηλαδή σε μας, τους "αδαείς εθνικιστές", να καταργηθεί, έτσι ώστε να μην δημιουργεί εθνικιστική έξαρση, o εορτασμός της αυτοθέλητης θυσίας χιλιάδων ελλήνων και φιλελλήνων, για τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης; 

Να σβήσει ο εορτασμός ενός γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο διέγειρε τους λαούς της Ευρώπης και ακύρωσε τα σχέδια της τότε "Ιεράς Συμμαχίας" για τη διάσωση, μέσω του διαμελισμού, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας;». 

Και ο δήμαρχος κατέληξε λέγοντας:
 «Ντροπή σας κ. Ρεπούση…
 Γνωρίζοντας τις απόψεις σας για τα εθνικά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη «ευαισθησία» σας, στο να δυσφημίζετε τον τόπο μας και το μεγαλείο της ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, σας συστήνω να συμμαζευτείτε άμεσα». 

Η σιωπή όμως της ηγεσίας της ΔΗΜ.ΑΡ για τις απόψεις της Μ. Ρεπούση, καταδεικνύει ότι δεν νοιάζεται για αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για να ζούμε οι Έλληνες μέχρι σήμερα ελεύθεροι και κάνει ότι μπορεί για να εξαργυρώσει αυτή την ελευθερία, με αντάλλαγμα κάποιες λίγες θέσεις στο τιμόνι της σημερινής λαομίσητης εξουσίας… 

Με γνώμονα άλλωστε αυτές τις αρχές, παραμέρισε και τσαλαπάτησε την όποια αριστερίστικη ιδεολογία που της απέμεινε και ταυτίστηκε με τα δύο μνημονιακά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ώστε και οι τρεις μαζί να οδηγήσουν τη χώρα και τον λαό της στην πλήρη καταστροφή…

Ντροπή και αίσχος Φώτη Κουβέλη, Μαρία Ρεπούση και λοιποί της ΔΗΜ.ΑΡ… 
Να σας χαίρονται όσοι σας ψήφισαν…

 Ο απλός Έλληνας πολίτης
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 10/30/2012 10:32:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Μ. Ρεπούση: " Να καταργηθεί η γιορτή της εξόδου του Μεσολογγίου. " - Να σας χαίρονται όσοι σας ψήφισαν…"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες