ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Απόψεις: " Σαν το παιδί που φώναζε… «Λύκος!» "

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.
 Βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε ξανά για τα «πήγαινε-έλα» της «εισαγόμενης» τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου και τα Γραφεία των δύο άλλων συνθετικών παραγόντων της «εγχώριας» τρόικα και συναφών Υπουργών, για τις κόντρες στο τι εκείνοι ζητάνε και τι εμείς τους δίνουμε στα φανερά, (και όλοι  υποψιαζόμαστε ότι υπάρχουν και… «κρυφά» για τα οποία ΔΕΝ βλέπουμε, ΔΕΝ ακούμε και ΔΕΝ διαβάζουμε…τίποτε στα ΜΜΕ!...)

Πριν δυο εβδομάδες είχαν έρθει στην Αθήνα, είδαν, μελέτησαν και απέρριψαν και...
στη συνέχεια αποχώρησαν υποσχόμενοι να έλθουν ξανά.

Και «παγώσαμε» όλοι οι Έλληνες, οι Ελληνίδες, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας με το φόβο: «ΑΜΑΝ λέτε να μην ξαναέρθουν;» «Λέτε να μην μας δώσουν την επόμενη δόση;» «Λέτε να ήρθε το…τέλος μας;» « Λέτε, λέτε, λέτε;…» Και, ξαφνικά, «τσουπ» πριν μερικές μέρες ήρθαν, είδαν, μελέτησαν και όπως φαίνεται και πάλι απέρριψαν αυτά που τους προτείνουμε και μάλλον αποχωρούν εάν δεν έχουν ήδη αποχωρήσει τώρα που εσείς διαβάζετε τις σκέψεις μου στο αγαπημένο σας blog...

Ήρθε στο νου μου, έτσι στα καλά καθούμενα κατά πως το λέει και η λαϊκή έκφραση, η μαργαρίτα που τη μαδούνε τα ερωτευμένα παιδιά φύλλο-φύλλο λέγοντας εναλλάξ «με αγαπάει, δεν με αγαπάει, με αγαπάει, δεν με αγαπάει…» Και ελπίζουν τα ερωτευμένα παιδιά η Τύχη να το φέρει έτσι ώστε με το τελευταίο φυλλαράκι η επιλογή να είναι, φυσικά, «ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ…»

Από το καλοκαίρι του 2010, εποχή Πρωθυπουργίας του διδάσκοντος τώρα στο Harvard κ Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου, στην συνέχεις επί της Πρωθυπουργίας της πρώτης Συγκυβέρνησης του κ Παπαδήμου με τα τρία συνεργαζόμενα (για την ΣΩΤΗΡΙΑ μας, φυσικά) Κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της «Νέας» Ν.Δ (του κ Σαμαρά) και του «εκλιπόντος» από τη Βουλή ΛΑΟΣ είχαμε αρχίσει να ακούμε «έρχεται, αμάν δεν έρχεται η επόμενη δόση» η οποία στη συνέχεια…ΕΡΧΟΤΑΝ κανονικότατα!

Αφού, μάλλον, έπεφταν και άλλες «άγνωστες στο Λαό «υπογραφές!..» Και το «έρχεται-δεν-έρχεται» συνεχίστηκε στη δεύτερη Συγκυβέρνηση της «Νέας» ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του «νέο-Φώτιστου» Κόμματος της ΔΗΜΑΡ με Πρωθυπουργό τον κ Σαμαρά.

Σφίγγεται το στομάχι μας (που για μυριάδες Ελλήνων είναι συχνά άδειο), σφίγγουν πολλοί γροθιές και δόντια, και αρχίζουν οι ταχυπαλμίες που προκαλεί ο φόβος στη σκέψη «ρε, έχει πλάκα να μην έρθει η επόμενη δόση!..» Από το καλοκαίρι του 2010 «οι επόμενες δόσεις» έρχονται με την ίδια ρέγουλα και ας παραπονιέται η «εισαγόμενη» τρόικα ότι η αντίστοιχη «εγχώρια» συνεχώς αποφασίζει και ψηφίζει αλλά μάλλον δεν θέλει ή δεν τολμά ή δεν μπορεί να…εφαρμόσει αυτά που…αποφάσισε και υπερψήφισε!...

 Εθισθήκαμε ως Λαός στο “προτείναμε, απέρριψαν, αντιπροτείναμε, αποδέχτηκαν, ψηφίσαμε και δεν εφαρμόσαμε» αλλά οι «δόσεις» έρχονται κανονικά… Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι όντως στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας
ΔΕΝ θα συζητηθεί το θέμα μας και όπως φαίνεται το ελληνικό «πακέτο»
ΔΕΝ θα είναι στην ατζέντα στις 18ης και 19ης Οκτωβρίου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες…

Αρχές Οκτώβρη, άρχισαν πάλι τα σενάρια και οι υποθέσεις με αναφορά στις Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου αλλά κανείς ΔΕΝ μας λέει αυτό που…κολλάει!...

Θυμήθηκα το παιδί που φώναζε, για πλάκα, Λύκος αλλά αφού οι συγχωριανοί του κουράστηκαν όταν ήρθε, τελικά, ο Λύκος ΔΕΝ ξυπνήσανε!

 Λέτε αυτή τη φορά να ΜΗΝ έρθει η επόμενη…δόση;

Δηλαδή να μας έχουν οδηγήσει ως Λαό στο σημείο όπως συχνά έχω δει με συγγενείς καρκινοπαθών «τελικού σταδίου» που εύχονται, όχι από κακία ή απανθρωπιά ή έλλειψη αγάπης, αλλά από ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ συναισθηματική και σωματική, «ο Θεός να τους…αναπαύσει;»

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 10/04/2012 07:44:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απόψεις: " Σαν το παιδί που φώναζε… «Λύκος!» ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες