ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ο βαρύς (κυκλοφοριακός) χειμώνας των εφημερίδων.

Του Μάνου Οικονομίδη.
 Η έλευση του τρέχοντος αιώνα, με την όποια σημειολογική βαρύτητα και περιεχόμενό της, καλωσόρισε και μια εποχή μεγάλων αλλαγών στον χώρο του Τύπου στην Ελλάδα.

Σταδιακά, οι εφημερίδες που ήταν παραδοσιακά και ιστορικά το κυρίαρχο ΜΜΕ, το Μέσο που καθόριζε τις εξελίξεις αλλά και εν πολλοίς οριοθετούσε την ατζέντα, έχασαν την...
εμπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού.
 Έχασαν τη δυνατότητα διάχυσης του μηνύματός του.
Έχασαν τον εαυτό τους.

Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο παρέμειναν, έστω με τις νηπιακές ασθένειες και αρρυθμίες τους, να επιχειρούν να καλύψουν το κενό, ή την ίδια στιγμή να ενδυναμώσουν τον δικό τους ρόλο, στην ουσία ωστόσο το διαδίκτυο ήταν εκείνο που… ήρθε σαν αστραπή.
Και παραμέρισε τα υπόλοιπα mainstream ΜΜΕ, για να κερδίζει διαρκώς πόντους.
Απήχηση.
Παρέμβαση.

Τα υπόλοιπα, στα χρόνια που ακολούθησαν αλλά και σε όσα έρχονται, είναι ζώσα πραγματικότητα, ή έστω πολύ πρόσφατη ιστορία. Οι εφημερίδες, δυστυχώς για την ιστορική διαδρομή αλλά και τον γονιδιακό προσανατολισμό τους, κατέληξαν να περνούν έναν βαρύ κυκλοφοριακό χειμώνα.

Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα η εκτίμηση ότι οι αναγνώστες σήμερα, αγοράζουν τις… προσφορές που συνοδεύουν την έκδοση μιας εφημερίδας, και δευτερευόντως ή… καθόλου το δημοσιογραφικό περιεχόμενό τους.
Και, ακόμη χειρότερα, μονάχα ο κυριακάτικος Τύπος μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται πως στέκεται με μια ορισμένη κυκλοφοριακή αξιοπρέπεια. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, οι εφημερίδες συναντώνται μονάχα… στο περίπτερο.

Σε κάθε περίπτωση, η απαξίωση των εφημερίδων συνιστά δομική στρέβλωση του ρόλου του Τύπου. Ίσως και της Δημοκρατίας μας.
Και οδηγεί σε ακόμη έναν κίνδυνο: Τη μαζική… εισβολή στο διαδίκτυο, όσων εκδοτών και παραγόντων βλέπουν να χάνουν τα ερείσματά τους και την παρεμβατική δυνατότητά που τους παρείχαν οι εφημερίδες.
Εκεί, θέλει προσοχή.

ysterografa.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 10/16/2012 10:41:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο βαρύς (κυκλοφοριακός) χειμώνας των εφημερίδων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες