ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Μ. Ιατρίδη: " Αυτοί που έχουν αναλάβει την εκποίηση του ελληνικού πλούτου αδιαφορούν για τις κοινωνικές επιπτώσεις . "

Να απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί για το πώς θα εξασφαλίσουν το βασικό δικαίωμα της στέγασης στους κατοίκους της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, από τη στιγμή που οι κατοικίες που ανήκουν στην ΚΕΔ και διαχειρίζονται από το ΤΑΠΑ περιήλθαν στο ΤΑΙΠΕΔ, ζητά να πληροφορηθεί με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων η  Μίκα Ιατρίδη. 

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να καταθέσουν στη ...
Βουλή όλες τις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ που σχετίζονται με το θέμα, καθώς και πλήρη, ακριβή και κατηγοριοποιημένο πίνακα των κατοικιών που είναι, πλέον, στη δικαιοδοσία του Ταμείου.

Στην ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη, τονίζει ότι η απόφαση να περιέλθουν στο ΤΑΙΠΕΔ οι συγκεκριμένες κατοικίες αγνοεί προκλητικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όσο και τις προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για αξιοποίηση των κατοικιών αυτών προς όφελος αυτών που τις έχουν πραγματικά ανάγκη. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων.

 ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού

ΘΕΜΑ: «Μεταβίβαση κατοικιών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου στο ΤΑΙΠΕΔ».

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια των δανειστών μας και των εγχώριων υποστηρικτών τους για ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού, συνεχίζεται αμείωτη. Μετά την απαίτηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) να σταματήσει ο διαγωνισμός του Δήμου Ρόδου για τη μαρίνα Μανδρακίου, προκειμένου να «αξιοποιηθεί» η μαρίνα από το ίδιο το Ταμείο, ήλθε και νέα πρόκληση προς τους Δωδεκανήσιους.

 Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ παίρνει υπό την κατοχή του τις κατοικίες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, ιδιοκτησία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και διαχείρισης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), προκειμένου να τις «αξιοποιήσει» και αυτές.

Επειδή, αυτοί που έχουν αναλάβει την εκποίηση του ελληνικού πλούτου, φαίνεται να αδιαφορούν για τις κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια διαδικασία, ειδικά σε μια περιοχή, όπως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στην οποία, στην περίπτωση που δεν το γνωρίζουν, κατοικούν ανθρώπινες ψυχές.

Επειδή μια τέτοια απόφαση αγνοεί προκλητικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης για ουσιαστική αξιοποίηση των κατοικιών της Μεσαιωνικής Πόλης, προς όφελος των κατοίκων της. Επειδή, οι υποστηρικτές του Μνημονίου θέλουν να στερήσουν σε συνανθρώπους μας ακόμα και αυτό το βασικό δικαίωμα της στέγασης.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

1. Με ποιο τρόπο σκοπεύει το ΤΑΙΠΕΔ να «αξιοποιήσει» τις κατοικίες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου;

2. Πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στέγασης των οικογενειών που ζουν σε αυτές;

3. Γιατί δεν υιοθετείται πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη συντήρηση των συγκεκριμένων κατοικιών και παραχώρησης μέρους τους σε αναξιοπαθούντες, όπως προβλέπεται μέσω των αρμοδιοτήτων που έχει παραχωρήσει ο «Καλλικράτης» στις Περιφέρειες;

Παρακαλούνται οι κκ Υπουργοί να καταθέσουν

1. Όλες τις αποφάσεις του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ που σχετίζονται με τη μεταφορά των κατοικιών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, ιδιοκτησίας ΚΕΔ και διαχείρισης ΤΑΠΑ.

2. Πλήρη, ακριβή και κατηγοριοποιημένο πίνακα των κατοικιών της Μεσαιωνικής Πόλης που μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

 Η Ερωτώσα Βουλευτής 
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 10/04/2012 10:24:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Μ. Ιατρίδη: " Αυτοί που έχουν αναλάβει την εκποίηση του ελληνικού πλούτου αδιαφορούν για τις κοινωνικές επιπτώσεις . ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες