ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Η γνωστή απάτη των Κυβερνήσεων συνεχίζεται. Μεταβιβάζουν αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς τα σχετικά κονδύλια.

Άλλη μία φορά αποκαλύπτεται η τακτική του απατεώνα, που εφαρμόζουν ακατάπαυστα οι πρασινογαλάζιες κυβερνήσεις από το 1985 μέχρι σήμερα και που εξακολουθούν να την ακολουθούν οι ίδιες, αλλά πλέον με τον σκληρό μνημονιακό μανδύα.

Μεταφέρουν αρμοδιότητες και βάρη στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς να τους μεταβιβάζουν και τα σχετικά κονδύλια. Τελευταίο παράδειγμα η υπόθεση της μεταφοράς των μαθητών στα...
σχολεία τους, που έχει ανασταλεί σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας, λόγω των πολύχρονων και πολύ υψηλών οφειλών στα ΚΤΕΛ και τα ταξί.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ασκεί και την βουλευτική εποπτεία του Κινήματος στις εκλογικές περιφέρειες της Λέσβου και της Σάμου, κατέθεσε πρόσφατα σχετικές Ερωτήσεις στο Υπουργείο Παιδείας.

 Οι απαντήσεις που πήρε χθες από τον Υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και για τις δύο Ερωτήσεις, είναι πιστά αντίγραφα:
«Από 1-1-11 δεν εγγράφονται πλέον πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό για δαπάνες μεταφοράς μαθητών, αλλά ούτε και στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού διότι θα καλύπτονται από τους νέους Δήμους από τις πιστώσεις των Κ.Α.Π. 

Με τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», η ισχύς του οποίου αρχίζει από 1-1-2011, οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για τη μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης, περιλαμβανομένης της μεταφοράς μαθητών σχολείων ειδικής αγωγής, καθώς και της μεταφοράς και σίτισης μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων». 

Υπενθυμίζουμε εδώ  ότι ήδη οι Δήμοι βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση, καθώς η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, τους έχει τσακίσει στις περικοπές του συνόλου των κονδυλίων που δικαιούνται.


 Έπειτα από την απάντηση του Υφυπουργού ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:
Τώρα, μετά από εβδομάδες ταλαιπωρίας μαθητών και γονέων, ο Υπουργός Εσωτερικών πετάει ψίχουλα για προκαταβολή, μπροστά στον τεράστιο όγκο του χρέους. Ψίχουλα που θα πέσουν επάνω τους οι μεταφορείς, με νύχια και δαγκωματιές, ποιός θα πρωτοπάρει ότι μπορεί περισσότερο.
 Και με πολλούς Αυτοδιοικούντες να μοιράζουν προκαταβολές με το γνωστό πελατειακό τους μυαλό. 
Διαβάσαμε τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού, οι οποίες δεν πείθουν. Το έχουμε ξαναδεί άπειρες φορές το έργο των υποσχέσεων. 
Και υπόσχεται και άλλα ψίχουλα τον άλλο μήνα, που σίγουρα θα ξαναβγάλει τη ψυχή των μεταφορέων, μέχρι να τους τα δώσει. 

Δοξάστε τους, όπως θα έλεγε και ο Χάρρυ Κλύνν!
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 10/12/2012 05:55:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Η γνωστή απάτη των Κυβερνήσεων συνεχίζεται. Μεταβιβάζουν αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς τα σχετικά κονδύλια."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες