ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ποιοι θα κατέβαζαν τα τανκς !

Του Νίκου Ελευθερόγλου.
Μια οπερέτα (και μάλιστα κακοπαιγμένη) θυμίζουν οι «αποκαλύψεις» για το ποιοι θα... κατέβαζαν τον Στρατό, πριν από 11 μήνες, για να κάνει δήθεν πραξικόπημα.

Την ώρα που η τρόικα έρχεται για την τελική «επίθεση» και η αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση των άγριων μέτρων έχει αρχίσει, επιχειρείται να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον σε άλλα θέματα και -με απλά λόγια- να σταλεί «η μπάλα στην εξέδρα». Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια -όπως...
τουλάχιστον εκτιμούν πολλοί- να δημιουργηθούν διάφοροι συνειρμοί που θα κάνουν ευκολότερη τη διαδικασία αποδοχής και επικύρωσης των μέτρων.

Από το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει ο βασικός υπεύθυνος όσων βιώνει ο τόπος τα τελευταία δυόμιση χρόνια, ο Γ. Παπανδρέου. 
Ως πρωθυπουργός στις Κάννες είχε κάνει έξαλλους τόσο τον τότε Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί όσο και την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, καθώς διέδιδε τα περί ενδεχόμενου πραξικοπήματος στην Ελλάδα για να δικαιολογήσει την απαίτησή του για δημοψήφισμα. 

Χθες όμως διέψευσε και αυτός «το πραξικόπημα που ποτέ δεν έγινε» και με πρόσχημα το οποίο «ξήλωσε» σε μια νύχτα την 1η Νοεμβρίου του 2011 ολόκληρη την τότε ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Μάλιστα από τους ανθρώπους που «καθάρισε» για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς του στη συνέχεια ο ένας έγινε υπουργός Εθνικής Αμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου, ο κ. Φραγκούλης Φράγκος (τότε αρχηγός ΓΕΣ), και ο δεύτερος είναι σήμερα υφυπουργός Αμυνας, ο τότε αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης.

Προφανώς δεν έχασε τη μνήμη του μέσα σε μερικούς μήνες ο κ. Παπανδρέου.  Εκανε στροφή 180 μοιρών αφενός διότι στην παρούσα συγκυρία δεν έχει περιθώρια για «παιχνίδια» σαν αυτά που έκανε ως πρωθυπουργός και αφετέρου διότι ακόμη και με την έκδοση ανακοίνωσης-διάψευσης συντηρεί το όλο θέμα που συμβάλει στον αποπροσανατολισμό. 

Συγκεκριμένα, το γραφείο του ισχυρίζεται ότι «στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου» και προσθέτει ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ολα έγιναν το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου 2011.
 Ο τότε υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης καλεί στο γραφείο του τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο και τους αρχηγούς Στρατού Φραγκούλη Φράγκο, Ναυτικού Δημήτριο Ελευσινιώτη και Αεροπορίας Βασίλειο Κλόκοζα. Τους ανακοινώνει αυτό που ήδη γνώριζαν από διαρροές. «Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, το οποίο και θα σας αποστρατεύσει» τους είπε.

 Για να γίνει μάλιστα πιστευτό το παραμύθι υπήρχαν και...δράκοι, κυρίως όσα συνέβησαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, που ματαιώθηκε εξαιτίας των αποδοκιμασιών στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Ο σημερινός υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δήλωσή του τόνισε: «Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο ελληνικός λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την εθνική ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εθνική ακεραιότητα της χώρας. Ολα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…»

Εκτός από τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας διαψεύδει τα περί πραξικοπήματος δηλώνοντας ότι «επί προηγούμενης διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα. Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από τον νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος έκανε την εξής δήλωση: «Τα περί πραξικοπήματος πέρυσι τον Νοέμβριο είναι απόλυτα αβάσιμα και προσβλητικά για τις Ε.Δ. Είμαστε οι φρουροί της πατρίδος και όχι επίορκοι».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ανακυκλούμενη επαναφορά» στην τρέχουσα επικαιρότητα του κλίματος του Νοεμβρίου 2011.

Με δήλωσή του ο υποστράτηγος ε.α. Νίκος Τόσκας, ο οποίος υπήρξε διευθυντής του γραφείου του Πάνου Μπεγλίτη στο ΥΕΘΑ, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «από το 1974 δεν υπήρξε κίνδυνος πραξικοπήματος» και ότι δεν πιστεύει σε τέτοια σενάρια ούτε για την περίοδο αλλαγής της στρατιωτικής ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2011.

Νίκος Ελευθερόγλου
 dimokratianews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 10/01/2012 09:58:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ποιοι θα κατέβαζαν τα τανκς ! "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες