ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Απόψεις: " Αισχρή Ανθελληνική πρόταση: Συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου με την Τουρκία, η μόνη λύση... "

...κατά τους δημοσιο-γραφικούς εγκέφαλους της «Καθημερινής».

Ο Σωτήρης Δημόπουλος του «Άρδην», απαντά στον Κώστα Ιορδανίδη της «Καθημερινής», για το ανθελληνικό άρθρο του «Η ανατολική προοπτική», με το οποίο ο αρθρογράφος μας προτρέπει «να συνεργαστούμε (εννοεί να υποταχθούμε) με την Τουρκία, εκμεταλλευόμενοι τα οποιαδήποτε κοιτάσματα», αφού «ο συσχετισμός δυνάμεων είναι αρνητικότατος εις βάρος της Ελλάδος». 
(Αν οι της Καθημερινής έχουν τέτοιες απόψεις, τότε τί να....
πούνε κάποιοι άλλοι...).

Έλληνες γρηγορείτε, η σαπίλα κοντεύει να γίνει γάγγραινα...
Πετσοκόψτε και πετάξτε ΑΜΕΣΑ την άχρηστη και επικίνδυνη σαπίλα, διότι είναι ήδη αργά...

Ιδού το τουρκοπρεπέστατο άρθρο του Κώστα Ιορδανίδη στην Καθημερινή 
"Η ανατολική προοπτική» 
Παρέλκει η ενασχόληση με τον ερεθισμό που δημιουργήθηκε λόγω συγχύσεως του μεταφραστού στη διάρκεια δηλώσεων του προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Τούρκου υπουργού επί των Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Οι θέσεις των δύο κυβερνήσεων στο θέμα του Αιγαίου είναι τόσο γνωστές ώστε καθίσταται αδιανόητη η «αναίρεσή» τους και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο. Θα ήταν σκόπιμο να αποφεύγονταν παρεξηγήσεις της μορφής αυτής, αλλ' ου προς θάνατον σε οποιαδήποτε περίπτωση.

 Η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου ήταν σημαντικότατη όχι ως προς τα αποτελέσματά της, αλλά ως προς τη νέα δυναμική που πρέπει να δοθεί στις σχέσεις των δύο χωρών και ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία. Μπορεί να θίγει τη φιλοτιμία των Ελλήνων, αλλά η Τουρκία έχει αναδειχθεί σε δύναμη περιφερειακή, διόλου αμελητέα.

Η ρευστότητα που επικρατεί στην περιοχή και η αποφασιστικότητα που επιδεικνύει, με την παρέμβασή της λόγου χάρη στη Συρία, αναδεικνύουν τη στρατηγική σημασία της χώρας αυτής στο νέο περιβάλλον που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενώσεως. Εκ παραλλήλου, η οικονομική ανάπτυξή της μπορεί να την καταστήσει σημαντικότατο εταίρο της Ελλάδος, εάν η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ήταν περισσότερο δημιουργική και εάν δεν εξηρτάτο από κρατικές αναθέσεις, κάτι που ούτως ή άλλως θα παύσει πλέον να ισχύει.

Για περισσότερο από τριάντα χρόνια η Ελλάς είναι πλήρες και ισότιμο μέλος του ευρωπαϊκού συστήματος. Το αποτέλεσμα ήταν η τρομακτική διόγκωση του δημόσιου τομέα, η ανάδειξη μεγάλων κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων και η αλόγιστη κατανάλωση δανείου χρήματος.


Η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στον ευρωπαϊκό -και πολύ περισσότερο στον παγκόσμιο- χώρο ήταν, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, ανύπαρκτη. Η Ελλάς ετέθη εκτός ευρωπαϊκού συστήματος -επί της ουσίας- από μία απίστευτη τάση ευδαιμονισμού και οκνηρίας. Η συνεργασία με την Τουρκία στον οικονομικό τομέα -και όχι μόνον- είναι μία από τις δυνατότητες για την ισχυροποίηση της θέσεως της Ελλάδος και εντός του ευρωπαϊκού συστήματος.

Επί σαράντα χρόνια, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δοκιμάσθηκαν δεινώς εξ αφορμής του θέματος των πετρελαίων του Αιγαίου. Σήμερα αναδύεται νέο θέμα αντιπαραθέσεως εξ αφορμής των κοιτασμάτων αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

 Οταν το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο ανεφύη στη δεκαετία του '70, η Ελλάς διέθετε υπεροχή αέρος και θαλάσσης - αεροσκάφη Φάντομ και υποβρύχια. Εις ουδέν ωφέλησαν και επί πλέον κατελήφθη το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Σήμερα ο συσχετισμός δυνάμεων είναι αρνητικότατος εις βάρος της Ελλάδος και η ανάγκη αξιοποιήσεως των ενεργειακών κοιτασμάτων επιτακτικότατη.

Η σωφροσύνη υπαγορεύει την ad hoc αξιοποίηση των όποιων κοιτασμάτων στην ελληνοτουρκική μεθόριο από κοινού, δίχως την εσπευσμένη λύση των προβλημάτων που υφίστανται. Η ιδεολογική αποφόρτιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι η αναγκαία και ίσως η μοναδική προϋπόθεση. Ορθώς ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε παλαιότερη ρήση του Τουργκούτ Οζάλ ότι «είμαστε κομμάτι της ίδιας ιστορίας και γεωγραφίας»...

Και η ελληνοπρεπέστατη απάντηση του Σωτήρη Δημόπουλου στο   Άρδην 
Η άλλη προοπτική...
Το άρθρο του Κώστα Ιορδανίδη,
«Η ανατολική προοπτική» στην εφημερίδα «Καθημερινή» καταγράφεται ως η κορύφωση του έρποντος φιλο-οθωμανισμού που για πολλά χρόνια απλώνει τα πλοκάμια του στην ελληνική κοινωνία και καθορίζει τις απόψεις και αποφάσεις των οικονομικών και πολιτικών ελίτ.

Ο εκφραστής συντηρητικών, κατ' εξοχήν, θέσεων στην «Καθημερινή», που η συνεισφορά του έγκειτο στην ύστατη διατήρηση, ως καρικατούρας, του αρώματος της Καθημερινής της Βλάχου, με το κείμενό του πετά ξεδιάντροπα και το τελευταίο «φύλλο συκής» που και οι πιο ακραιφνείς υπερασπιστές της ελληνοτουρκικής προσέγγισης έντυναν τις, καταφανείς κατά τ' άλλα, προθέσεις τους.

Με αφορμή την επίσκεψη του Νταβούτογλου, ζητά χωρίς περιστροφές την υπαγωγή της Ελλάδας στην τουρκική σφαίρα επιρροής, διότι η Τουρκία «έχει αναδειχθεί σε δύναμη περιφερειακή». Και φέρνει ως παράδειγμα -ατυχέστατο, διότι η ελάχιστη γνώση των δεδομένων και των συσχετισμών που διαμορφώνονται καταδεικνύουν το αντίθετο- τη αποφασιστικότητα που δείχνει απέναντι στη Συρία του Άσαντ.
Μάλιστα, η επιχειρηματολογία του δεν εμπεριέχει ούτε καν, και εδώ διαφέρει από τους προηγούμενους ουκ ολίγους οπαδούς του νεο-οθωμανισμού, το στοιχείο της συμμετοχής μας στην ευρωπαϊκή δύση.

Με μια μεγαλειώδη «κωλοτούμπα» διαπιστώνει ότι η Ελλάδα ετέθη εκτός ευρωπαϊκού συστήματος και χρειάζεται την Τουρκία για να ξαναμπεί σε αυτό! Χρειάζεται πραγματικά πολύ θράσος για να υποστηρίζεις μετέτοια αταραξία παρόμοια θέση.
 Ιδιαίτερα από τις σελίδες μιας εφημερίδας που, για δύο σχεδόν δεκαετίες, κατακεραύνωνε οποιονδήποτε μιλούσε για τον τουρκικό κίνδυνο με το επιχείρημα του ακλόνητου ευρωπαϊκού οικοδομήματος του οποίου είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι αυτή είναι η κρυφή σκέψη σημαντικού τμήματος των ελληνικών ελίτ. Αφού οδήγησαν τη χώρα στην έσχατη κατάντια, ζητούν «σωφροσύνη» για την τελική παραίτηση από όποια κυριαρχικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει, ακόμη και της ελληνικής ταυτότητας.

Με ποιο σκοπό; Μα για να διατηρηθούν τα προνόμια των ίδιων παρασιτικών στρωμάτων που έχουν την ευθύνη της ήττας, για να συνεχίσουν ασκούν εξουσία επί των ιθαγενών, ως εντολοδόχοι της νεο-οθωμανικού σουλτανάτου. Εθισμένοι σε αυτό τον επαίσχυντο ρόλο για δεκαετίες ως υπηρέτες διαφόρων αφεντάδων.

Έτσι, ο ενθουσιώδης οπαδός του Νταβούτογλου, κ. Ιορδανίδης, τον επαινεί εκτός των άλλων που επαναλαμβάνει τη «σοφή» ρήση του Οζάλ ότι «είμαστε κομμάτι της ίδιας ιστορίας και γεωγραφίας».

Το αν αυτή η ιστορία είναι η Ιστορία αντίστασης του ελληνικού λαού για να διατηρήσει την ταυτότητά και την ελευθερία του, αν κέρδισε με αίμα τη κυριαρχία σε όσα εδάφη είναι σήμερα ελληνικά αυτό είναι προφανώς λεπτομέρεια.

Όπως φαίνεται, από την ιστορία ο κ. Ιορδανίδης ίσως έχει συγκρατήσει κυρίως το βίο του Γεώργιου Αμιρούτζη που, μετά την Άλωση και τη καταστροφή της Πόλης, αυτός, ο σώφρων, έγινε ομοτράπεζος του νικητή του Μωάμεθ του Πορθητή.
Για ελληνικό φιλότιμο θα μιλάμε τώρα;

ΕΥΓΕ ΣΩΤΗΡΗ !

ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:
ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ Ο ΣΚΑΪ ΠΡΟΕΒΑΛΕ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΦΙΛΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ «1821»... ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ «ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ»

ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ... ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΑΝΩΘΕΝ» ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ «ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ» ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟΥ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ...ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ;
ΛΕΜΕ ΜΗΠΩΣ...

Δ.Μ. 
Ο απλός Έλληνας πολίτης
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 10/16/2012 12:46:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απόψεις: " Αισχρή Ανθελληνική πρόταση: Συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου με την Τουρκία, η μόνη λύση... ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες