ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Τέρενς Κουίκ: " Πρέπει να σώσουμε την Ελληνική παιδεία και γλώσσα οπουδήποτε βρίσκονται ομογενείς. "

Σημαντική παρέμβαση έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς, της οποίας είναι και εκλεγμένος Γραμματέας.

Η συνεδρίαση έγινε προκειμένου να κάνει ενημέρωση ο αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας, μετά το πρόσφατο...
ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου είχε σειρά επαφών με ομογενειακές οργανώσεις.

 Παρόντα στη συνεδρίαση ήταν και στελέχη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.).
Ο Τέρενς Κουίκ επανέλαβε τη διατυπωθείσα με Ερώτησή του προ δύο μηνών, θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, για πλήρη επαναπροσδιορισμό του ρόλου και του τρόπου λειτουργίας του Σ.Α.Ε., με τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση των απανταχού Ομογενών και με πλήρη οικονομική διαφάνεια σε ό, τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις του και πόσο μάλλον από το Ελληνικό Κράτος.

Στη συνέχεια, προέταξε το θέμα της ελληνικής παιδείας και της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε όλες τις χώρες όπου υπάρχουν οργανωμένες κοινωνίες Ομογενών, επισημαίνοντας ότι οι μνημονιακές πολιτικές έχουν συρρικνώσει σε επικίνδυνο βαθμό αυτό το πολύ σημαντικό εθνικό πεδίο, με τάσεις πλήρους αφανισμού.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάρρευση της εκμάθησης Ελληνικών από τα παιδιά των Ομογενών, ανακοίνωσε την απόφασή του να απευθυνθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, -όπως είπε- θα αποτανθεί στην Ένωση των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ελλάδας προκειμένου όσα εκπαιδευτήρια μπορούν, να αναλάβουν, το καθένα απ’ αυτά, τη μισθοδοτική χορηγία ενός δασκάλου ή καθηγητή ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένας σημαντικός τέτοιος πυρήνας εκπαιδευτικών που μπορεί να ξεπεράσουν και τους 50.

 «Δεν είναι βέβαια το απόλυτα ποθούμενο αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον θα είναι μία σημαντική ένεση στην αδυναμία του κράτους να διασώσει την ελληνική γλώσσα», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ.

Τέλος, ο Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, αναφέρθηκε και στην σημαντικότατη εκκρεμότητα της ψήφου των Ομογενών, την οποία μετεκλογικά πρώτος έθεσε με Ερώτηση που κατέθεσε τον Αύγουστο στη Βουλή.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/18/2012 02:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Πρέπει να σώσουμε την Ελληνική παιδεία και γλώσσα οπουδήποτε βρίσκονται ομογενείς. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες