ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Σύσκεψη φορέων για τη λήψη μέτρων προκειμένου να παταχθεί η λαθροϋλοτομία .

Τη συνεργασία όλων και την εντατικοποίηση των ελέγχων με στόχο την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική προστασία των δασών από φαινόμενα λαθροϋλοτομίας ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης από τις δασικές υπηρεσίες και τους εποπτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στη διάρκεια σύσκεψης που...
πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά την Παρασκευή (28/9/12) παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου, Δημάρχων και εκπροσώπων των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, των αστυνομικών αρχών, του Σ.Δ.Ο.Ε και υπαλλήλων των δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναπτύχθηκε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος και αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος της παράνομης υλοτομίας και οι τρόποι αντιμετώπισής του.

 Όλοι οι εμπλεκόμενοι στις τοποθετήσεις τους απέδωσαν την έξαρση του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στην οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά και η πλειοψηφία των πολιτών έχει στραφεί στην αγορά ξύλων για καύσιμη ύλη και κατήγγειλαν πως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί και τα περιστατικά Αλβανών που περνούν παράνομα τα σύνορα και υλοτομούν.

Ο Γενικός Γραμματέας στην τοποθέτησή του ζήτησε τον βέλτιστο συντονισμό και τη στενή συνεργασία των δασικών υπηρεσιών με την αστυνομία και το Σ.Δ.Ο.Ε προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι για παράνομες υλοτομίες και διακινήσεις δασικών προϊόντων.

«Οι λαθροϋλοτομίες και η παράνομη μεταφορά δασικών προϊόντων έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης και του αναμενόμενου αυξημένου κόστους του πετρελαίου θέρμανσης», παρατήρησε ο κ. Θεοδωρίδης και απευθυνόμενος προς τους Διευθυντές των Δασικών Υπηρεσιών τους ζήτησε:

• να εντατικοποιήσουν και να αυξήσουν τις περιπολίες στα δάση αλλά και στους χώρους συγκέντρωσης και εμπορίας καυσόξυλων ώστε να είναι εφικτός ο άμεσος έλεγχος καταγγελιών καθώς και ο εντοπισμός και η δίωξη των παραβατών

• να ζητούν όπου κρίνουν απαραίτητο τη συνδρομή της αστυνομίας για την αποφυγή επικίνδυνων περιστατικών μεταξύ των ίδιων και των παραβατών, άλλα και του Σ.Δ.Ο.Ε για τον εντοπισμό των εμπόρων που πουλούν προϊόντα παράνομης υλοτομίας.

 Ο Γενικός Γραμματέας σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ζήτησε επίσης τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των πολιτών με την οργάνωση όπου είναι εφικτό εθελοντικών ομάδων που θα ενισχύσουν τις περιπολίες των δασικών υπηρεσιών.

Να σημειωθεί πως ήδη οι δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πραγματοποιούν περιπολίες εντός των δασικών οικοσυστημάτων της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου και εκτός του ωραρίου λειτουργίας τους, ώστε να επιλαμβάνονται προληπτικά και κατασταλτικά για τον έλεγχο καταγγελιών, τη δίωξη των δασικών και αγρονομικών παραβάσεων, τις δασικές πυρκαγιές, τον έλεγχο λαθροϋλοτομίας και λαθροθηρίας και καταπατήσεων.

Οι περιπολίες διενεργούνται τόσο στα δάση, όσο και στους χώρους συγκέντρωσης και εμπορίας καυσόξυλων στα πλαίσια της εφαρμογής του Ειδικού Προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών και του προγράμματος δασοπροστασίας έτους 2012 του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Τέλος επισημαίνεται, ότι με προϋποθέσεις επιτρέπεται η κοπή δασικών δέντρων εντός αγροτικών εκτάσεων και μετά από αδειοδότηση των κατά τόπους υπηρεσιών των Διευθύνσεων Δασών και των Δασαρχείων.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 10/01/2012 09:43:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Σύσκεψη φορέων για τη λήψη μέτρων προκειμένου να παταχθεί η λαθροϋλοτομία ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες